Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi ez a divatőrület, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a divatőrület, hogy esküvő már nem is lehet megelőző élettársi kapcsolat nélkül?

Figyelt kérdés
Mindenhol ezt olvasom, és már nagyon idegesít! Aki csak annyit kérdez, h milyen esküvői ruhát vegyen, vagy hogy x év után házasodjanak-e össze, annak a válaszai között is megtalálható többször is: nehogy összeházasodjatok összeköltözés nélkül! Miért lett ez divat? Szerintem inkább a másik alapos megismerésére kellene ösztönözni a fiatalokat, nem arra, h költözz össze vele, aztán legfeljebb szétmentek!
2009. jún. 15. 17:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
95%

Lehet hogy ezt a kérdést az én egyik hozzászólásom váltotta ki?:D

"Szerintem inkább a másik alapos megismerésére kellene ösztönözni a fiatalokat, nem arra, h költözz össze vele, aztán legfeljebb szétmentek!" -- És szerinted ez a kettő nem tök ugyanaz? Az összeköltözés épp a megismerést szolgálja. Napi pár órában javában csak a jó oldalát ismered meg az embernek, de még heti pár nap alatt is, mindenki igyekszik a jobb formáját hozni. Honnan tudhatná bárki is, milyen gondjai lesznek együtt? Hogyan bírják egymás apró hülyeségeit? Miért jobb az, ha azonnal házasság, majd fél év múlva válás a vége, mert rájönnek hogy nem tudják tolerálni egymást? Mit számít a szerelem, ha nem tudnak tiszteletben, tolerálva egymást, egymást segítve, szeretetben együtt élni? A szerelem rövid távú dolog, fellángolás, arra kevés alapozni. Ma már nincs akkora tiszteletben tartva a házasság intézménye, mint régen. Nem "nagy dolog" a válás, sajnos.

2009. jún. 15. 17:49
 12/87 anonim ***** válasza:
41%
Végre valaki, aki ettől ódzkodik velem együtt! Mármint az összeköltözéstől. Teljesen elfajult a világ egy furcsa irányba és az emberek egy része azt hiszi, össze kell költözni az esküvő előtt. Szerintem meg semmi szükség rá. Régen sem kellett, mégis köttettek jó házasságok. Ha valaki együtt él valakivel /vadházasság/, az is mutathatja a jobbik oldalát és gyakran mutatja is. Az egymás megismerése a fontos és ehhez egyáltalán nem kell összeköltözni. Ami viszont kell: sok beszélgetés, meghitt együttlétek és feltélen tisztelet és bizalom a másik iránt. Harmadik házasságomban élek, de soha egy percet sem éltem együtt senkivel. És nem ennek hiánya miatt ment tönkre az első kettő. Szép és izgalmas volt a várakozás és nem a gatyamosással kellett foglalatoskodnom az esküvő előtt. Az igazi varázs az esküvővel jön el, hidd el!
2009. jún. 15. 17:53
 13/87 anonim ***** válasza:
90%
"Nem csak találkozgatnak, hanem egy szerelmespár, akik éppenséggel nem élnek együtt, de együtt képzelik az életüket. Nagy különbség! " -- És? Ez szerinted mit jelent? Mert szerintem a közös jövőjük, közös életük, együttélésük szempontjából nem sokat. Ma már nem csak egy nagy szerelem van aki mellett a sírig kitart az ember, a korodbeliek nagy része már minimum 5x volt szerelmes, és valószínűleg volt közte 1 vagy akár 2 hosszabb távú dolog is. Na képzeld el, ha első hévből hozzámennek az első nagy szerelemhez, vagy akár a másodikhoz... Megismerni a másikat igenis csak lakva lehet, mert a szerelem és a nagy tervek messze NEM ELÉG egy tartós kapcsolathoz!
2009. jún. 15. 17:54
 14/87 A kérdező kommentje:
Mielőtt bárki azt hinné, h a levegőbe beszélek: 2 éve házas vagyok, 4 év után házasodtunk össze (nem siettük el :)). Nagy meglepetések nem értek - apróbb dolgok persze voltak, de ezeket úgy gondolom, ha 2 ember szereti egymást (már nem a rózsaszín köd!), meg kell tudni oldani. És az ismerőseim között is nagyon sokan csak házasság után költöztek össze, mindannyian nagyon jól megvannak :)
2009. jún. 15. 17:55
 15/87 anonim ***** válasza:
84%
17:54-es teljesen egyetértek veled,és inkább mosok gatyát esküvő előtt hogy tudjam milyen is az,mint addig rózsaszín ködbe élni és házasság után kiderül én ezt nem akarom!!!és szépen jöhet a válás,most ha nem jött volna össze a dolog semmi hivatalos herce-hurca nélkül kitudtam volna lépni,házasság után már nem olyan egyszerű,legalábbis számomra
2009. jún. 15. 17:57
 16/87 anonim ***** válasza:
87%
Én 3 éve vagyok együtt a párommal, de nem akarok esküvőt, se most se a jövőben. Nekem nem éri meg annyi pénzt kiadni a papírért. Jól ismerjük párommal egymást idestova 6 éve, szeretjük, tiszteljük egymást. Az a papír nem oszt nem szoroz, csak pénz kidobás. Nekem ez a véleményem.
2009. jún. 15. 17:59
 17/87 A kérdező kommentje:
Összeköltözéstől függetlenül mindig is üresnek és értelmetlennek tartottam az olyan kapcsolatokat (persze ha valaki hosszabb távra tervez, nem 1 éjszakára), ahol mindig csak a legjobb pillanatokban, frissen zuhanyozva, illatosan, problémáktól mentes környezetben találkoznak a párok. De ezt már írtam.
2009. jún. 15. 18:00
 18/87 anonim ***** válasza:
84%

Nem divatőrület hanem fontos dolog!

Nem ismételgetem amit előttem írtak hogy lakva ismeri meg az ember a másikat, délutánonként moziban nem lehet.

De még egy fontos dolog!

Nálunk pl az volt hogy 1 percet sem tudtunk eltölteni másik nélkül. Olyan nap nem volt h ne találkoztunk volna aztán hozzánk költözött, aztán külön el. 12 éve vagyunk együtt mint férj feleség 2 gyerekkel.

ez a randizgassunk 7végenként téma szerintem büdös egy idő után és abszolút alkalmatlan a másik megismerésére.

Ja régen tényleg nem volt divat, de a saját anyám megmondja h nagy kár. Mert ő is máshogy választott volna.

2009. jún. 15. 18:01
 19/87 anonim ***** válasza:
95%

"Régen sem kellett, mégis köttettek jó házasságok." -- Mert nem volt "divat" elválni! Sőt, kifejezetten szégyen volt! Más világot élünk, ma félvállról veszik, ha azt hallják, pár hónap, fél év, egy év után tönkrement egy házasság, és válás volt a vége. Régen is mentek tönkre házasságok, csak nagyobb toleranciára voltak kényszerítve a házasfelek! Na meg, nem volt publikus a dolog...

3 házasság után azért nem volnék benne annyira biztos, hogy jól látom a helyesen megalapozott kapcsolat lényegét. Hiába mondod, hogy nem emiatt ment tönkre, ezt nem is cáfolom, de azt hiszem, nem ismertétek eléggé egymást.

És azt nem nevezném "varázsnak", amikor az ember friss házasan döbben rá, hogy moshatja a szarosgatyákat, nyalhatja fel a koszt a padlóról, láthat el két ember után egy háztartást, többségében kellő segítség nélkül. Erre jobb időben ráébredni.

2009. jún. 15. 18:02
 20/87 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem kell kötelező jelleggel összeköltözni a másikkal, hiszen senki sem kényszerít. Azonban van egy mondás: lakva ismerszik meg az ember. Egy másik kedves Válaszolóhoz hasonlóan, mi is két évig éltünk a szülőknél és most költöztünk úgy össze, hogy bár kapunk szülői segítséget, mivel házat újítunk, de lényegében a saját talpunkon állunk.

Én már vártam, hogy összeköltözzünk és hát így, ahogy egy másik kedves Válaszolót idézzek: "nem anyuka mossa a szennyest", valóban jobban megismertük egymást. Így is egymással képzeljük el a jövőt, de legalább szembesülünk a helyzettel, hogy mi van, ha az elvárásaink, elképzeléseink ütköznek. Ilyenkor jönnek elő az anyagi kérdések, amikkel azok a párok nem feltétlenül találkoznak, akik nem élnek együtt. Szerintem fontos, hogy megismerhessük a párunk (csak maradjunk az előbbi példánál) anyagi elképzeléseit. Ha úgy nézzük, együttéléssel sok válás megelőzhető, hiszen az ember szembesül a párja újabb oldalával...

2009. jún. 15. 18:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!