Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felvetted a férjed nevét? Ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felvetted a férjed nevét? Ha igen, milyen formában, és miért döntöttél pont amellett?

Figyelt kérdés
Olyanok érdekelnének elsősorban, akik az elmúlt tíz éven belül házasodtak. És az is, van-e itt olyan férfi, aki felvette a felesége nevét.
2009. ápr. 8. 20:31
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
84%
A férjem vezetékneve +az én keresztnevem mellett döntöttünk. "Vészhelyzet" esetén mondhatom azt, hogy a bátyám, ő meg azt, hogy a kishuga vagyok :)))
2009. ápr. 8. 21:34
 12/37 anonim ***** válasza:
96%

Én eredetileg azt szerettem volna h kötőjellel vegyük fel egymás nevét(pld. Kiss-Kovács Eszter és Kiss-Kovács István), de a férjem nem akarta felvenni az "asszony" nevét, hanem Kiss Istvánnét akart belőlem csinálni, de ezt meg én nem hagyhattam:D!

Így lettem Kissné Kovács Eszter...

2009. ápr. 8. 21:50
 13/37 anonim ***** válasza:
36%
Most miért kell lepontozni, mert kimondom az igazat, miszerint a -né semmilyen formában nem egyenlő, és csak a nőnek a férjhez való tartozását fejezi ki, de nem kölcsönös? Elfogadom, ha valaki mégis felveszi a férje nevét, de miért kell megszólni azt, aki ezt a megoldást nem tartja igazságosnak?
2009. ápr. 8. 22:12
 14/37 anonim ***** válasza:
48%

-off-

utolsónak: szard le a pontozást

2009. ápr. 8. 22:20
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
En felvettem a férjem nevét, simán, úgy, hogy elhagytam a lánykorit. Ez 3 éve volt. Mostanában néhányszor eszembe jutott, hogy megtarthattam volna mellé a lánykorit is, de akkor így tunt természetesnek. Semmiképpen viszont nem lettem volna X. Lászloné, mert senkit nem akarok megbántani, de úgy éreztem volna, hogy ez teljeen megfoszt a nevemtol.
2009. ápr. 8. 22:30
 16/37 anonim ***** válasza:
98%

Én felvettem a férjem nevét így: Varga János Lászlóné. De utáltam, mikor a gyerekek a folyosón kiabáltak: " jön Vargááánééé" úgyhogy Varga Mária Annára módosítottam.Pl Kovács Mária Anna lánynévvel.

Ettől az asszisztensnő úgy bestersszelt a vezeték és keresztnevek kavalkádjában, hogy megszégyenítve haza kellett mennem recept nélkül két órás várakozás után mert majdnem sokkot kapott.Új iskola, bemutatkoztam Varga Anna , a gyerekem is odajár, Varga Gábor. Megyek másnap:ki van írva az ajtómra: Varga Lászlóné. Azt mondták: "Nehogy azt higgyék a szülők, hogy valami leányanya"

Aztán Varganna lettem, így egyben, mindenki így ismert meg az új helyen.Ezért, és hogy a gyerekeket legalább én ne hagyjam cserben válás után is Varganna maradtam.

De a gyerekek nőttek, és a párom mellett fura volt az exférjem nevét viselni. Ezért visszavettem a Kovács Mária Annát, csináltattam új személyit, tb kártyát, jogsit útlevelet lakcímkártyát, adókártyát, nyugdíjpénztár, bankkártya,átírattam a bankszámlámat, a közüzemi szerződéseimet(5), telefont, munkaszerződést, tulajdonlapot, biztosítási papírt, hitelt. Ez egy se megy elsőre, inkább negyedjére. Így egy év alatt jó pénzért sikerült visszakapni a nevemet. Most várom, mikor kér meg a kedves :) Hogy Horváth Zoltánné lehessek végre :)

2009. ápr. 8. 23:22
 17/37 anonim ***** válasza:
93%

Én Nagy Jánosné vagyok. Tavaly mentem férjhez, 23 éves vagyok, és mégis a legkonzervatívabb formában vettem fel a férjem nevét. Miért? Mert imádok röhögni az embereken. Az a helyzet ugyanis, hogy metálos vagyok, fekete cuccokkal, szimatszatyorral, lila hajjal, ilyesmikkel. Az emberek már alapból ferde szemmel néznek rám, így azt mondtam magamnak: ha már lúd, legyen kövér.

Úgyhogy felvettem a férjem nevének teljes alakját, pusztán csak azért, mert manapság már senki sem tesz így, és igazi kuriózum lett az ilyen névviselés.

Képzeljétek el a következő helyzetet: orvosi váróban vagy, beszedik a kartont, aztán fél óra múlva szólítanak. "Nagy Jánosnééééé", jó hangosan, hogy még az az idős néni is hallja, akinek képzelnek. Miközben a nő kimondja a nevem, már el is képzelte magának az idős nénit, akinek hallókészüléke van, vasárnaponként templomba jár, és imád dicsekedni az unokái iskolai eredményével.

Ehhez képest megjelenik a fent említett szakadt rocker. A hatás leírhatatlan... :P :D

Azt is nagyon bírom, mikor valaki nem tudja a nevem, és rögtön úgy szólít meg, úgy kezel, mintha egy tizenéves kiscsaj lennék, pusztán csak a külsőm miatt. Aztán amikor bemutatkozom, ott is szokott lenni tompa puffogás, ahogy az emberek álla a padlóra zuhan. :) Így van ez az egyetemen, a munkahelyemen, vagy bárhol: azt vettem észre, hogy még a tanáraim is furán állnak az egészhez. Nem egy ember kioktatott, hogy "így alárendelem magam a férjemnek", "feladom a saját személyiségem", satöbbi. Én ezeken az érveléseken csak röhögni tudok, és ezt meg is teszem minden egyes alkalommal: aki ilyet mond, nem ismer engem. :)

Szóval semmi pénzért nem válnék meg az új nevemtől, mert egyszerűen imádom! :)

2009. ápr. 8. 23:44
 18/37 anonim válasza:
70%

Ez elég korlátoltságra vall, hogy attól, hogy Varga Anna valaki, és a gyereke Varga Gábor, azt hiszik, hogy "lányanya" - ez is micsoda ódivatú kifejezés, könyörgöm, nem száz évvel ezelőtt élünk.

Egyetértek azzal az érdemtelenül lepontozott válaszadóval, aki nem szimpatizál a -né egyik formájával sem - noha a fiatal XY-né írásán jót derültem, annak ellenére, hogy nem értek egyet a névviselési szemléletével. (A legtöbb embernek akkor sem az jut róla eszébe, hogy ez micsoda polgárpukkasztás, hanem valóban a saját neved és így személyed háttérbe szorítása.)

Számomra a Nagy-Tóth Ildikó és Nagy-Tóth János (!!!! ez a része is fontos!!!) opció a legszimpatikusabb, de szerintem azzal sincs semmi baj, ha mindenkinek marad a saját neve. Egyik barátnőm az elsőt szerette volna a férjével, de azt mondták, "sokba lett volna", így mindenki meghagyta az eredeti nevét.

2009. ápr. 9. 01:43
 19/37 anonim ***** válasza:
94%

Semmilyen formában nem veszem fel másnak a nevét. És ennek semmi köze nincs, az érzéseimhez, számomra ennek nincs jelentősége, teljesen gyakorlati oka van, Né nem akartam lenni, máshogy meg nem tehettem elé a Dr-t. És azért kicsit többet kellett dolgoznom, mint azért hogy elvegyen:)))

A rokkernagyjánosnénak jár a pont !!!!! Kár hogy én nem voltam ennyire kreatív . Én is hasonlóan öltözködöm, és rám is furán néznek, mikor szólítanak pl dóóktóóór juháááááááááááász:))) Puszi neki:)

2009. ápr. 9. 07:28
 20/37 anonim ***** válasza:
97%
Nyáron lesz az esküvőm. Fölveszem a férjem nevét, így: Nagy Katalin. Azért tetszik ez, mert ha pl. Nagyné Kiss Katalin lennék, nehezebben tudnék azonosulni az új nevemmel és nagy valószínűséggel az ismerősöknek maradnék rövidítve Kiss Katalin. De én szeretném kifejezni a férjemhez tartozásom. Ebben a formában kénytelen leszek Nagy Katalinként bemutatkozni, talán gyorsabban megszokom. Bár az elején biztos furcsa. :)
2009. ápr. 9. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!