Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvetted a férjed nevét? Ha igen, milyen formában, és miért döntöttél pont amellett?
Én felvettem 1,5 éve a férjem nevét úgy hogy .....né és a leánykori nevem raktam mellé. Semmiképpen nem akartam Mihályné, Péterné....lenni. Ha a férjem vette volna fel az én nevem akkor pont úgy hívnák mint a nagypapámat:(((
A családnevemet ha eldobtam volna apunak nagyon rosszul esett volna. Így meg a nevemből látszik hogy férjnél vagyok + ráadásul a keresztnevemet sem kell senkinek külön kérdezgetnie:)))
Felvettem a férjem nevét, de nem lettem semmilyen né és mivel nem kedveltem a lánykori vezetéknevemet elhagytam könnyedén. Nálam nem volt senki akit ez zavart volna...
Ha valaki nem ismer nem tudja, hogy férjnél vagyok de manapság nagyon sokan vannak így.
Én úgy vettem fel, hogy Nagyné Kiss Éva (ez csak pl).
Én szerettem volna így hordani, de hogy miért, azt nem tudom. Egyszerűen erre vágytam. Az esküvőm napján meg mindenki a lagzin úgy szólt utánam, hogy Nagyné. Anyósom meg üdvözölt, hogy én vagyok a harmadik Nagyné a családban:). Nekem tetszik és nem bántam meg. Az egyetlen gáz, hogy ha hivatalos helyen alá kell írnom, akkor eddig is tök hosszú nevem volt és alig fért ki a kis vonalkára (mert ugye az kb 5 cm hosszú), így meg meg kellett tanulni nagyon összehúzni. De nem bántam meg.
Én egyenlőtlennek tartom az Kiss Péterné és a Kissné Kovács Zsuzsa megoldásokat. Hiába van ott a másodiknál a saját neved, úgyis úgy fognak emlegetni, hogy "a Kissné" (míg a férjemet nem úgy, hogy "a Zsuzsika férje", hanem ő marad Péter)
Tudom, hogy a névfelvétel elvileg az összetartozást hivatott jelölni, de ha csak a feleség veszi fel a férje nevét, az azt jelenti, hogy a férj a családfő, a domináns, a nő meg csak az "oldalborda".
Nekem ez nem tetszik, én vagy megtartom a saját nevem, vagy Kiss-Kovács Zsuzsa leszek, ám utóbbi csak akkor, ha férjem is Kiss-Kovács Péter lesz.
Gyermekeim mindkét esetben fogják kötőjellel viselni az én vezetéknevemet is, hiszen az én gyerekeim is.
A későbbi generációk névhalmozódását úgy küszöbölném ki/csökkenteném, hogy a lányom az én vezetéknevemet, a fiam pedig csak az apjáét adja hozzá az unokám nevéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!