Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki meghallgatna? Nagyon el vagyok keseredve
Ne haragudj, de nem sajnállak. Az csináljon lagzit, akinek van rá pénze, és nem dől össze a világ, ha netán mínusszal zár.
Ezt meg világéletemben rühelltem,hogy a menüt fizesse ki. Ha menüzni akar, akkor elmegy egy étterembe!
Számotokra a család azzal állja meg a helyét, hogy x összeget letesz az asztalra. Ne haragudj, de aki így gondolkodik, az azt sem érdemli meg,hogy a többi vendég elmenjen.
Nem vagyok a pohárkészlet ajándékozás híve, sőt inkább tényleg adjon pénzt,ha már adni akar, dehogy ilyen szinten elvárjam, meg remegjek érte, hát nekem ez nagyon gáz.
Mindenki addig nyújtózzon, amíg a takarója ér!
Szia!
Ismerős ez az érzés. Nekünk 980 000 volt, és fél millió nem jött vissza :(
Voltak olyanok, akik 2 körül egyszerűen felálltak, és köszönés - és persze ajándék - nélkül távoztak.
Anno úgy állapodtunk meg, hogy arányosan fizetünk mindent, mivel nálunk is a férjem részéről volt több vendég.
És a borítékokat úgy nyitottuk ki, hogy csak azt néztük meg kié, akihez visszamegyünk, hogy tudjuk, pénzt vagy ajándékot kaptunk.
A többiből kiszedtük a pénzt egy dobozba, és csak utána olvastuk el a kártyákat. Azért csináltuk így, mert mindkét oldalról voltak tehetősebbek, és szegényebbek, így viszont senki nem tudta, ki mennyit adott. Ráadásul anyósom nagyon pletykás, így senkinek nem is mondhatunk semmit, még ha akartunk volna is.
miért kellene szégyenkezned a családod miatt? igazán nem értem.. oszintén megmondják neked elore, hogy nem állnak jól anyagilag, viszont feltétlenül szeretnének eljönni.. vagy az ajándékátadáskor majd mikrofonba bemondjátok, kitol mekkora összeget kaptatok?
ha te csak azért hívtad meg oket, hogy visszajöjjön a lagzi ára, akkor miért nem mondod meg nekik te is oszintén, hogy akkor meghívás visszavonva, és nem lesz belole anyagi károtok..
azért olvastam el a kérdést, mert olyan szomorú a címe!
és tessék.. egy zsugori menyasszony siratja a nemlétezo nászajándékát..
Meingott, sose gondoltam, hogy az esküvő árát vissza kéne szedni a rokonságtól!!!
Én akkor házasodnék, és akkora lagzit rendeznék, amit a párommal ki tudunk fizetni.
Itt meg sokat tenni már nem tudsz. Csak nem vasalhatod ki belőlük a pénzt..?!
Nálunk is ez van sajnos, csak a másik oldalról. Páromnak az anyukája eltartja a 23 éves munkanélküli fiát is a kis fizujából és pont a hétvégén közölte, hogy nem tud sokat adni és ez neki mennyire szégyen, mert már évek óta ettől félt, hogy ha egyszer eljön a nap akkor majd nem lesz elég... Hát... Akkor miért nem rakott félre havonta 1000Ft-ot... Mért nem hajtotta a másik fiát hogy dolgozzon... Na mindegy...
Az én rokonaim elég nagy összegeket akarnak adni (3 fős család 100e-et, mamám is 100e-et, anyuék is gondolom elég sokat fognak adni), az ő anyukája meg kettőjükre (anyósom és párom tesója) szerintem 10e Ft-nál többet nem fog adni...
Ráadásul még a ruháját is páromnak kéne megvennie...
Tudom, hogy nagyon rossz lehet, átérzem a helyzeted, de hidd el egyik félnek sem könnyű.
A másik meg, hogy nem kell szégyenkezned a rokonaid miatt, sajnos ezt ki kell bírnod, erről nem te tehetsz.
Próbálj ezen túl lenni és élvezd az esküvő elötti és alatti dolgokat.
13:56, ott a pont, mi tagadás, én is empatikus készségeimmel felfegyverkezve jöttem válaszolni, erre ilyen anyagias kérdés jön. :(
Kedves Kérdező, gondold át, hogy amikor ezek a szegényebb rokonaid már nem lesznek, vajon sajnálni fogod tőlük azt az ebédet?
Ha meg tényleg nem engedhetitek meg magatoknak, hogy esküvőre költsetek, akkor lenne olyan megoldás, hogy csak helyszínt béreltek, és mindenki hoz valami finomságot, és együtt megeszitek, elvégre az a fontos nem? Hogy együtt vagytok a szeretteitekkel és örültök egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!