Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyatársak, ti fizetitek a koszorúsruhákat?
nálunk lesz 9 lány, és véleményem szerint kissé gázos lenne, ha mindent én fizetnék. nálunk nem is ez a módi, aki elvállalja a koszorússágot, az tisztában van azzal, hogy neki kell állni a ruhát. ez itt mindig is így volt. Egyetlen egyszer állta a menyasszony a ruhákat, de akkor varratva lettek (hozzátenném, én azt is kifizettem, mert átalakítottam és tudom hordani)
egyik előző kérdésben láttam, hogy egy anyuka hogy felháborodott azon, hogy neki kell kifizetni...most lesz esküvőm, azért kérdezem...ez nem egyértelmű??
vagy ha valakit felkérek, tegyem hozzá, hogy a ruháját nem fizetem?
nálunk ez annyira kézenfekvő, hogy ledöbbentem, mikor olvastam a válaszokat, hogy milyen bunkó az a menyasszony, hogy fel sem ajánlotta....
egyébként nem lesz megmondva, milyen ruhájuk legyen, fazon, stílus az lesz, amit szeretnének, akinek van esze, úgyis olyat ad a gyerekére(olyat húz fel), ami esküvőre való...
annyit kértem, hogy bordó legyen, a két legidősebb k.lánynak(bnőim) abroncsos, a többiek választanak. De tuti abroncsos lesz nekik is, az a normális k.lányruha, nem?
vagy akkor bunkó vagyok, ha nem ajánlom fel, hogy kifizetem?
én kislánykoromban mindig tök örültem, és 5000Ft-ot sosem sajnáltak tőlem a szüleim, hogy pörgősszoknyázhassak...
vagy rosszul gondolom?
09:12 ne te oktassál ki, hogy mit, hogyan kell. Mellesleg az nem fordult meg az apró eszedben, hogy mi nem kérünk ajándékokat, sem pénzt?
Ergo ez azt jelenti, hogy mindenünk megvan és nem szeretnénk ha hasztalan ajándékoznának, vagy pénzt adnának. Főleg akik anyagilag nem úgy állnak, hogy megengedjék maguknak!
De a ruhákat kifizetteted velük? Ha annyira jól állnátok, mint ahogy mondod, eszedbe sem jutna. Csak hát egy ilyen oldalon névtelenül lehet össze-vissza mondani mindent!
Tudod, akinek ennyi pénze van, az le sem írna ilyet,hogy etetem-itatom! Te pusztán sajnálod erre a pénzt!
Nekem felnőtt koszorúslányaim lesznek (barátnők, unokatesók) hatan. Én megvettem az anyagot a ruhákhoz, amiből megvarratták - azt viszont már ők fizették. Így mindenkinek olyan ruhája lesz, amit később is felvehet, de mégis összeillő, mert ugyanaz az anyag.
Semmi vita nem volt abból, hogy ki mit fizet.
a 9 lány szerintem is sok, de nagy a rokonság, akinek én voltam az esküvőjén, annak most van kislánya, illik visszahívnom.
2 legjobb barátnőm (20 évesek)-egyikőjük kíséri páromat az oltárhoz
Párom húga(6éves)
5 Unokahugi
1 ismerős kislánya-én is voltam náluk
és ennyi a kilenc.
a két picinek anyum varrja meg a ruhát, a többieknek, ha nehézséget jelent, kifizetem én, nem erről van szó, hogy annyira nem tudnám, vagy ilyesmi. Csak nem értem, miért is nekem kéne????
ahogy előttem is írták, nem nekem kell hogy 9 legyen, én 4 lányt szerettem volna, fizettem volna
viszont a többieket illik is, és plusz 5 ruha már kissé sok lenne, véleményem szerint
az ilyen korú kislányoknak ez buli, nem azért szóltam, mert nekem annyira kell kilenc lány, hanem mert tudom, hogy én mennyire örültem a felkérésnek, és szerettem volna, ha én is okozhatok ilyen örömet
érti a "kedves" válaszoló?
aki megértette, hogy mit írok, annak köszönöm
Én amikor koszorúslány voltam, saját magam vettem ruhát, viszont később azt tudtam is viselni, mert olyan volt a ruha fazonja, nem abroncsos. A menyasszony ráadásul nem is szólt bele, hogy milyen legyen a ruha, még a színt se mondta meg, semmit, nem volt egyáltalán beleszólása, hisz ő nem adott bele egy forintot se...
Én úgy gondolom, hogy ha már te fizeted ki a ruhákat, akkor legyen mindenkinek ugyanolyan anyagból, ugyanaz a szín! Még ha a fazon nem is ugyanaz, mert lehet nem mindenkinek állna jól ugyanaz a fazon...
Ha nem fizeted ki, akkor viszont nem mondhatod meg, hogy milyen legyen, lehet, hogy az egyik sárga lesz, a másik rózsaszín, a harmadik lila, a negyedik bilikék stb.! Szerintem az nem szép, amikor ilyen csiricsáré színek, csak az, ha egyforma mindegyik...de ez az én véleményem. Viszont ha kifizeted az egyiknek, akkor legyen kifizetve a többinek is, mert különben olyan botrány lesz belőle, hogy azt le nem mosod magadról, tapasztalat.
21/L
nem értem, mindenki azzal jön, hogy megvenni, meg később hordani, meg stb...mert h abroncsos ruhát később nem lehet hordani. én még soha egy darab k.lányruhát se vettem meg, mindig csak kölcsönözve lettek.
a két kicsinek mint mondtam, anyu varja, és azt mindenképp megvennénk (az anyagot) mi, mert Párom szülei nem állnak valami fényesen, és ha már az ő húgáét fizetjük, akkor a másik piciét is. Amúgy ez maximum 2000 Ft-ot fog takarni, annyiból kijön az anyag bőőőven, talán sokat is mondtam
a többiek részéről most ott tartok, hogy csak a két pici+két bnőm lesz ott a rendes, délelőtti fotózáson, nekik próbálunk egyforma ruhákat keríteni ( a piciké is egyforma, meg a nagyoké is, tehát két fajta ruha)
a többieknek meg majd mondom, hogy a dekor ezüst-bordó lesz, ha gondolják, húzzanak ilyen ruhát, de nem muszáj.
A polgárin mindenki vonul majd előttünk, a templomban csak a picik +az egyik nagy pár (másik nagy pár minket kísér)
ez jó ötlet??
de ezt szerintem ki is írom külön kérdésnek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!