Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Menyatársak, ti fizetitek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyatársak, ti fizetitek a koszorúsruhákat?

Figyelt kérdés

nálunk lesz 9 lány, és véleményem szerint kissé gázos lenne, ha mindent én fizetnék. nálunk nem is ez a módi, aki elvállalja a koszorússágot, az tisztában van azzal, hogy neki kell állni a ruhát. ez itt mindig is így volt. Egyetlen egyszer állta a menyasszony a ruhákat, de akkor varratva lettek (hozzátenném, én azt is kifizettem, mert átalakítottam és tudom hordani)

egyik előző kérdésben láttam, hogy egy anyuka hogy felháborodott azon, hogy neki kell kifizetni...most lesz esküvőm, azért kérdezem...ez nem egyértelmű??

vagy ha valakit felkérek, tegyem hozzá, hogy a ruháját nem fizetem?

nálunk ez annyira kézenfekvő, hogy ledöbbentem, mikor olvastam a válaszokat, hogy milyen bunkó az a menyasszony, hogy fel sem ajánlotta....

egyébként nem lesz megmondva, milyen ruhájuk legyen, fazon, stílus az lesz, amit szeretnének, akinek van esze, úgyis olyat ad a gyerekére(olyat húz fel), ami esküvőre való...

annyit kértem, hogy bordó legyen, a két legidősebb k.lánynak(bnőim) abroncsos, a többiek választanak. De tuti abroncsos lesz nekik is, az a normális k.lányruha, nem?

vagy akkor bunkó vagyok, ha nem ajánlom fel, hogy kifizetem?

én kislánykoromban mindig tök örültem, és 5000Ft-ot sosem sajnáltak tőlem a szüleim, hogy pörgősszoknyázhassak...

vagy rosszul gondolom?

2011. júl. 6. 22:45
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
86%
Nem voltam még menyasszony, csak koszorúslány, de úgy rémlik, magunknak fizettük a ruhát. Sőt, egyszer magunknak varrattuk, mert szalonban nem találtunk olyan színűt, amilyet a menyasszony szeretett volna.
2011. júl. 6. 22:49
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld meg velünk. Ha úgy látod, akkor ajánld fel, hogy fizetsz bele.

Én még egyszer voltam esküvön, ott nekem fizették a ruhát. De előzetes megbeszélés alapján, és a mennyasszonynak elég sok beleszólása volt.

2011. júl. 6. 22:50
 3/32 anonim ***** válasza:
77%
Felfogás kérdése. Ha én ragaszkodnék a koszorúslányokhoz, akkor biztos, hogy mint esküvői költséget bekalkulálnám a ruhájukat is. Miért ők fizessenek azért, hogy az én esküvőm tökéletes legyen? Persze ha a koszorúslányok önjelöltek, te meg csak rábólintottál, akkor fizessenek ők.
2011. júl. 6. 22:51
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
nekem egy barátnőm azt csinálta h ha tudta valakiről h esetleg nehézség neki, akkor felajánlotta h támogatja, mivel annyira szerette volna az illetőt koszorús lánynak. Amúgy senki sem igényelte a segítséget
2011. júl. 6. 22:52
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értek ehhez, de ha menyasszony lennék, és koszorúslányokat akarnék, az lenne a minimum, hogy kifizetem a ruhájukat. Mégis miért fizetné ő, ha én akarom, hogy ott legyen, koszorúslány legyen és vegyen fel valami göncöt a kedvemért?! Ennyi erővel kifizethetnék a kaját is.

Vagy jól értem, hogy kislányokról van szó? Mindegy, a gondolatmenetem így is ugyanaz.

De ez csak az én véleményem, én ehhez nem értek.

2011. júl. 6. 22:56
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi most fogunk menni esküvőre, ahol koszorúslány leszek. Nekem a menyasszony állja a ruhát, ukrajnában vették meg, rajtam kívül még 3 koszorúslány lesz, nekik is ő állja. Amúgy hozzáteszem nem voltak drága ruhák(viszont nagyon szépek, ekrü színű,abroncsos,fűzős), a menyasszonyi ruhával együtt összesen 100ezerbe kerültek.
2011. júl. 6. 23:06
 7/32 anonim ***** válasza:
84%

ha nálatok "kézenfekvő", akkor mi a kérdés? :)

Mindenütt más erről a szokás. Úgy tudom, csak az evidens, hogy a csokrokat nem ők fizetik, hanem az ifjú pár.

2011. júl. 6. 23:08
 8/32 anonim ***** válasza:
68%

jó 10 éve voltam koszorúslány. nekem is a nagyim fizette, és nem a menyasszony.

volt egy csóri kiscsaj, szintén rokon, akinek annyira nem volt pénze, h nem tudta elvállalni a koszorúslányságot, mert nem tudta kifizetni a ruhát, a menyasszonyt meg nem érdekelte különösebben a dolog.

egyébként sztem nem bunkóság a lánnyal kifizettetni, ha tudod, h csóró, és nagyon szeretnéd, h elvállalja, akkor a felét illik felajánlani.

2011. júl. 6. 23:15
 9/32 anonim ***** válasza:
84%
Én 1 hónap múlva leszek k.lány. Nálunk én fogom fizetni a ruhát, én úgy vagyok vele, hogy úgyis vennék valami alkalmi ruhát magamnak, és ezzel le lesz tudva nagyjából az ünnepi ruhám...
2011. júl. 6. 23:16
 10/32 anonim ***** válasza:
88%
Első vagyok... páran kérdeztétek, hogy mégis miért fizetné a koszorúslány. Szerintem azért, mert ez egy megtisztelő feladat, plusz választhat olyan ruhát, ami neki tetszik, ő fogja viselni, "tetszeleg benne" (ezt pozitívan értem, én imádtam koszorúslány lenni), fényképezkedik stb, szóval szerintem ez neki is öröm. Számomra természetes volt, hogy magamnak fizetem. De ahány ház, annyi szokás.
2011. júl. 6. 23:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!