Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Menyasszonytánc kapcsán mire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonytánc kapcsán mire lehet számítani manapság?

Figyelt kérdés
Ez év októberében tervezzük az esküvőnket, semmi különös felhajtással. Szeretném tudni, hogy az esküvői költségek kalkulálásánál milyen mértékben lehet számítani a vendégektől kapott ajándék pénzre?
2011. febr. 3. 18:38
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
66%
Jaj, hát a 11.39es az a fajta, aki alig várja, hoyg az egész családjával hülyére zabálja magát, aztán nagy kegyesen ad egy ötezrest, és még jó fejnek is érzi magát.
2011. márc. 24. 13:30
 32/42 anonim ***** válasza:
51%

10,38as vagyok!

utolsó!tökéletesen megfogalmaztad a bajom!egyetértek

2011. márc. 24. 13:33
 33/42 anonim ***** válasza:

Mi is gondolkozunk az esküvőn, amiket éttermeket megnéztünk (megyeszékhely) olyan 5-8000ezer körül voltak + ital. Kis esküvőt terveztünk s mennyasszonytáncot egyáltalán nem két okból is 1, nem lessz + másik ruhám rá

2, utálom abáli zenét s 3, szerényebben élnek így nem is gondoltam, hogy bármit adnának.

A családról annyit, hogy gonoszúl hangozhat de nem "party" képesek, apukák piások s eléggé odamondogatóak. Én el is rettentem még jó időkre az eseménytől mikor időtöltésként felvázoltam a számlát s ilyenek. A legnagyobb bajom az úgynevezett PÓTLÉK emberek voltak. Pl. jönne szülők meg tesók. De szülőknek van ám 2-3 tesója +azok családja akiket jóformán nem is ismerünk vagy családi viszályok. Sógórnak, sógórnőnek is van párja azokból egyiket sose másikat 5szor egy évben látom.

Van barátok, barátnők de ők is fiatalok (mint mi) s oly hévvel csüngnek párjukon, hogy (bár sokakat ott se látunk mert messze laknak vagy 4-6havonta váltogatva vannak. na őket is kisírnák vagy egész este mobiloznának velük. Így a rendes szám kb dulpa, tripla annyi fő lenne akikhez semmi közünk a mindennapokban.

Szóval nagyon úgy nézki két tanú polgárn meg egy nászút s inkább arra költünk.:)

2011. márc. 24. 14:41
 34/42 anonim ***** válasza:
95%

Összefoglalva tehát..Ha olyanok a barátaid,családod,mint a 11.39-es,akkor ne sok mindenre...

Normális gondolkodású emberektől kb. a vacsi árát fogjátok visszakapni...Egyébként szerintem nagyon sokan nászajándéknak is pénzt fognak adni...Szóval szerintem egy átlag esküvő vagy nullára vagy kicsit mínuszosra jön ki.

2011. márc. 24. 16:14
 35/42 anonim ***** válasza:
68%
13.30. meg az aki kiválasztja a Mori Lee katalógusból a legújabb menyasszonyi ruhát, vacsit a Ritz-ben rendez, és nászutat foglal Barbadosra, aztán amikor megkérdezik hogy miből fizeted ki? - azt válaszolja, hogy hát remélem tejelnek ha már mézzel-tejjel folyó kánaánt biztosítok az esküvőmön a sok baromnak! Egy élmény lehet a Te esküvődön résztvenni és azon aggódni, vajon nem fogsz-e nászéjszakán szex helyett a millás menyasszonyi ruhádban a pénzköteg mellett csücsülve listát vezetni ki mennyire fizette ki a lagzidat és hogy megtömted a hasát, és aki nem tejelt eleget, felírni magadnak hogy a gyerek keresztelőjére még véletlenül se hívjátok meg mert nem éri meg az árát az ismeretség.
2011. márc. 24. 20:11
 36/42 anonim ***** válasza:
82%

És külön jó hogy van sok ilyen pénzéhes menyecske. Én nem ilyen voltam. Rendeztünk lagzit, de baromira nem érdekelt ki mennyi pénzt ad, volt aki adott 50-et, volt aki 5 ezret, és nem érdekelt, örültem hogy egyáltalán el tudtak jönni és ennyit tudtak adni mert tudom hogy a gyereknek alig telik szegényeknek pelenkára nekik....legszívesebben azt az 5 ezret sem fogadtam volna el. Hihetetlen hogy van aki ezt nem fogja fel ésszel, van aki azt nézi hogy "ha már meghívtam legalább fizesse a zabáját." Gusztustalan. Undorító. Alacsony.

És még hozzátenném, hogy amikor mi lagzin voltam, adtam akkora összeget hogy még Ti is elégedettek lettetek volna, mielőtt nekem esnétek hogy tutira én is olyan izé vagyok hogy nem fizettem ki a vacsimat sem.

2011. márc. 24. 20:15
 37/42 anonim ***** válasza:
86%
Nem véletlen hogy manapság egyre pénzéhesebbek a menyasszonyok (nem a vőlegények, a menyasszonyok), mert amióta divat lett pénzt adni azóta sok menyasszony feni a fogát a tízezresekre, ahelyett hogy arra a tényre koncentrálna hogy ott lesznek a szerettei, inkább azt számolja mennyit adnak. Volt ismerős, aki azt tanácsolta xy-t ne hívjam meg mert szegény, de a főnökömet igen mert gazdag és majd jól tejel. Egyből arra gondoltam hogy na bogaram neked sem volt gyerekszobád. Elanyagiasodott a mai esküvőtéma, biznisz lett belőle. Régen csak örült az ifjú pár hogy mindenki el tudott menni, és együtt ünnepelnek, ma meg már azt számolják előre a menyasszonyok hogy kit érdemes meghívni hogy bejöjjön a lagzi ára.
2011. márc. 24. 20:21
 38/42 anonim ***** válasza:
0%

11:39 vagyok.

Nem érdekel, hogy mennyibe kerül a megetetésem, mert én nem enni megyek. Ha valaki azért hív, hogy nyerészkedjen rajtam, az ráfázik.

Voltam már esküvőn, nem egyen, nem ettem degeszre magam a családommal, de aki meghív, az van velem annyira jóban, hogy ismeri az anyagi helyzetem.

Ha valakinek nincs pénze megetetni 100 embert, az ne hívjon meg 100 embert. Én 2 tanús esküvőt tervezek, mert nincs pénzem sok embert megvendégelni. És én nem vagyok annyira anyagias, hogy csak azt hívjam meg, akinek van elég pénze, hogy jó sokat fizessen.

Utolsó tökéletesen megfogalmazta. Csak azért, mert te nagyzolósan szeretnéd ünnepeltetni magad miért más fizessen többet?

Nem én vagyok a paraszt, hanem te, aki csak azt hívja meg, aki állja a saját teljes költségét és még a nászútravalóba is beszáll, és ha nem így tesz, akkor kibeszéled, hogy milyen paraszt. Szerencsére ilyen anyagias, önző jellemű ember nincs a családomban és baráti társaságomban, és ennek örülök.

Mindenkinek sok boldogságot!

2011. márc. 24. 20:26
 39/42 anonim ***** válasza:
61%

Én is sokszor gondoltam az esküvőre de egyáltalán nem a befolyt pénz érdekelt volna még képzeletben sem.

Engem az bántott s bánt ma is, hogy a család nem tud békében kibírni egy estét együtt + a legjobb barátaink. A francnak se számítana a pénz, akár ingyen megvedégelem azt a 20 embert csak együtt tudnánk élvezni az egészet ahogy kéne. De nem, mivel mind lobbanékonyak mint a parázs. :( engem ez szomorít el.

2011. márc. 25. 14:02
 40/42 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat! Néhány dolgot helyre tennék! Akik megkérdezik mikor lesz az esküvő, egyértelműen hozzá teszik, hogy szeretnének már egy jót mulatni, mert olyan régen voltak lagziban. Aki meghívott, azt egyértelműen illik vissza hívni, azt pedig nem jelenthetem ki, hogy nincs rá pénzem, ha a nálam sokkal szegényebb is össze tudta kaparni a rávalót, s nem átallott engem is meghívni. A sértődés pedig általában már akkor elkezdődik, ha az ember meg meri említeni, hogy csak szűk körben, rokonok, barátok nélkül szeretne esküvőt. Megjegyzem számomra a papír nem jelent semmit, a bulit pedig nem magamért szervezem, hanem a rokonaimért, barátaimért. Vegyük sorra miért is az én napom ez? Idegeskedem, hogy minden rendben legyen, mindenki jól érezze magát, leszervezek előre mindenkinek mindent, aztán végi mosolygom az egész napot hulla fáradtan. Kész horror ez az egész, már el is ment tőle a kedvem! Én valahogy nem tudom ezt az egészet úgy látni, mint az átlag emberek. Számomra ez egy hatalmas nyűg, amin szeretnék túl lenni. Szeretném, hogy szép emlékeim legyenek, a családom elégedett legyen, szeretnék én is egy szép esküvőt, problémák nélkül, de hát még el sem kezdődött, máris rengeteg problémát idéz elő. Királylánynak akármikor beöltözhetek, nem ezért akarok esküvőt. Ha ez a buli csak rólam és a páromról szólna, nem hívnék meg senkit, még tanukat sem.
2011. márc. 25. 21:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!