Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Menyasszonytánc kapcsán mire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonytánc kapcsán mire lehet számítani manapság?

Figyelt kérdés
Ez év októberében tervezzük az esküvőnket, semmi különös felhajtással. Szeretném tudni, hogy az esküvői költségek kalkulálásánál milyen mértékben lehet számítani a vendégektől kapott ajándék pénzre?
2011. febr. 3. 18:38
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy 150-200 ember hogy jön össze? Óvodáskori barátok is vagy munkatársak vagy kik tulajdonképpen? Elkeserítő, hogy minden a nagyzolásról és a pénzről szól...Elszomorít."

Képzeld, van ahol nagy a család. A barátnőm esküvője is volt ekkora, mikor szervezték mondta, hogy eszméletlen volt megszervezni, mert pl. a már férjének csak első unokatestvére 37 van.

2011. márc. 24. 00:33
 22/42 anonim ***** válasza:
43%
Akkor nem kell lagzit tartani, ha ennyire nincs rá pénz. VAcsi meg éjféli kajálás meg miegymás...mi a fenének? Ha azt írod, hogy a rokonságod is kb olyan anyagi helyzetben van, mint ti, akkor szerinted őszintén arra vágynak, hogy a kevés kis pénzüket odaadják, vagy köpködjenek, hogy menni kell és fizetni? Az, hogy valaki kérdezgeti, hogy mikor lesz esküvő, baba...az nem feltétlen azt jelenti, hogy ő mindenképpen ott akar lenni és tejelni! Sajnos mindenki tisztában van azzal, hogy az esküvők javarészt arról szólnak, amit te is akarsz: mennyi jön be, meg hogy majd a rokonok összedobják az árát az ajándékba kapott pénzből, így az esküvő max a legeslegszűkebb rokoni körnek szokott egyértelműen örömöt jelenteni, és nem azt, hogy na, lehet spórolni, hogy legyen mit adni.
2011. márc. 24. 08:09
 23/42 anonim ***** válasza:
83%

Már bocsánat, de nehogy már a rokonra fogd a nagy esküvőt! Azt magadnak csinálod, az a te napod, a te bulid.

Megpróbálok érthető lenni. Ha bulizni akarok a saját pénzemen, akkor azt nem úgy képzelem, hogy az valaki másnak az esküvője, más által megszervezett rendezvény, ahol valakire (a menyasszonyi ruhás lányra, aki te leszel) összpontosul az egész. Ez nem így működik.

Komolyan mondom... Beállítod úgy a dolgot, hogy te vagy az áldozat. Eszem megáll!

Az esküvőre azokat kell meghívni, akikkel meg szeretnéd osztani ezt az örömteljes eseményt, ÖNZETLENÜL. Méghogy ha már ők akarják az esküvőt, akkor segítsenek is bele... Talán akkor előbb kérdezd meg őket, hogy ilyen áron is szeretnének-e menni a te esküvődre. 100 %, hogy 10-ből 8-an azt mondanák, hogy nem. És akkor kiderülni, hogy mégiscsak a magad kedvéért csinálod a nagy lagzit.

2011. márc. 24. 10:18
 24/42 anonim ***** válasza:
57%

kedves utolsó!!!nagyon el vagy tévedve!!

tudod te, mekkora veszekedések, sértődések, és örök haragok lesznek abból, ha valakit nem hívsz meg???aki anno téged meghívott, azt muszáj, de annak ugye már van férje, 3 gyereke, legidősebbnek családja, vagy csak barátnője, stb....

kérdező!

mi 1,5M szánunk rá, lehet hogy kevesebből is kijön(nagyon valószínű), de inkább legyen több a keret, és maradjon...

na szóval...nálunk úgy 110-120 vendég lesz zenészekkel, mindenkivel együtt, és mi is kalkulálunk az ajándékra. nem abból akarjuk kifizetni, mert arra meglesz, de másra kell. én részemről lesz kb. 40 ember, itt a fejenként 10E tuti, de tisztában vagyok vele, hogy van, aki többet fog adni, de csak a 'minimummal' számolok. szerencsére nálunk senki sincs 'rossz' körülmények közt, így nem lesz kínlódás nekik. ha ezt kiszámolod az 40*10=400E. a párom oldaláról lesznek kb. 50-55-en, viszont azzal tisztában vagyok, hogy azon a részen nem fog tudni ennyit adni, lehet semennyit se, de meg is mondtuk nekik, hogy nem ez a lényeg, jöjjenek el, legyünk együtt. a barátok jönnek kb. 10, max12-en, szóval leszünk páran:)

én 500Ere számolok, ami szerintem tutira bejön.

számolj olyanokkal, akikről tudod, hogy jómódban vannak, vagy mindenképpen adnak valamennyit, de mindig azzal számolj, amit szerinted 'biztos' adnak, nem amennyit lehet...akiknél nem tudod, mondjuk 50 ember, azoknál számolj fejenként 2000Ft-al, így amennyi kijön, annyit biztos kapsz, mert azok között is lehet, hogy valaki nem ad, valaki ad, és így kb. lesz egy reális képed

2011. márc. 24. 10:38
 25/42 anonim ***** válasza:
56%

Kedves utolsó! Utolsó előtti vagyok.

Ha valakinek nincs pénze nagy esküvőre, akkor ne tartson nagy esküvőt, hanem legyen 2 tanú, max. szülők és testvérek. És akkor nincs sértődés sem, mert én sem azt mondtam, hogy 10 unokatestvérből 5-öt hívjon meg, 5-öt meg ne, hanem hogy ne hívjon senkit. Azon meg ha valaki megsértődik, hogy egy fiatal párnak nincs 1,5 millió forintja esküvőre a mai világban, az egy paraszt, és jobb is, ha egy életre megsértődik.

Más a helyzet ha van pénz dögivel, és bőven belefér büdzsébe a nagy lagzi. De kérdezőnél nem így van, hanem nincs pénz, és kvázi ki akarja fizettetni a vendégekkel a lagziját.

A két eset nem ugyanaz!

2011. márc. 24. 10:54
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire. Addig nyújtózkodj, míg a takaród ér. Előre nem költheted el a bizonytalanul érkező pénzt.

Nekünk kb. a fele jött vissza nászajándékból (mindenkitől pénzt kértünk) és meny.táncból összesen (55 fő), de nem azt kértük, hogy az esküvőt finanszírozzák, hanem azt mondtuk, hogy nászútra gyűjtünk, ami igaz is volt. Arra meg elég lesz.

2011. márc. 24. 10:59
 27/42 anonim ***** válasza:
52%

Jézusom,sajnállak szegény kérdező!ennyi nagyon okos ember válaszát olvasva...Képzeljétek el,van olyan,hogy összetart a család és igenis sértődés van belőle,ha nem jön el valaki.Mi nem akartunk lagzit,csak szülőket,tesókat,nagyikat meghívni. Mire szüleink azt mondták,hogy ilyen nincs...(utólag belegondolva igazuk volt)Így kb. 45 ember volt meghívva a lagzira,és ha úgy vesszük az egész költség megtérült...kb 8-900 000 volt.Ebben benne voltak a nagyik,akik többet adtak,és a barátok,akik nászútra dobtak össze...(mi csak pénzt kaptunk nászajándéknak,és nem volt menyasszonytánc)

Jelezném lett volna pénzünk kifizetni az esküvőt,de szüleink nem engedték pl.,hogy a vacsorát mi álljuk,tőlük ez volt az ajándék..(ruhát,csokrot,stb. persze mi fizettük)Vannak még összetartó családok.

Aki meg ennyire fel van háborodva,hogy elvárja,nem tudom,de nekem úgy tanították,hogy legalább annyit illik vinni nászajándékba,amennyit a vacsi költségének gondolok, ha ez nem megy,akkor illedelmesen jelzem,hogy köszi, de nem tudok részt venni,max a polgárin...Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad...

A másik,meg az "olcsó vacsorák",hát nem tudom,én megyeszékhelyen lakom,és mi a drágább éttermet választottuk,de sokkal szebb élmény maradt. Az olcsóbb hely kb,mint egy kocsma,konyhai csőszékekkel,és elég instabil asztalokkal,szűk helyekkel,szinte semmi tánctérrel, 5000+ pia lett volna. A drágább hely, gyönyörű környezetben,minőségi bútorokkal,székszoknyával,dekormasnival(ez mind a cég "ajándéka" volt plusz egy szoba nekünk a panzióban),kiváló kiszolgálással,tágas terekkel 10.000 forintba került korlátlan italfogyasztással....szerintem nem sokkal került többe,de mindenki azt mondta,hogy ilyen jól még nem érezte magát esküvőn...

Nem vagyunk milliomosok,a családunk sem az,de nálunk nem nagyon volt olyan ember,aki ne ismerte volna ezt a vacsis "szabályt".

Bocsi,kicsit off jellegű lett a dolog,de úgy szétoltottátok szegény kérdezőt,hogy ezt muszáj volt leírnom...

2011. márc. 24. 11:23
 28/42 anonim ***** válasza:
49%

Kedves utolsó! Megint egy olyan válasz, ahol volt pénz az esküvőre. Hát ez az. Nem érted, hogy Kérdezőnek nincs??? 1 évet kell rá spórolnia, hogy ki tudja fizetni. És ő nem akar nagy esküvőt (és ez a legfontosabb!!!), csak azt hiszi, hogy ha valaki megkérdezi tőle, hogy mikor lesz, akkor az rögtön ott is akar lenni és tejelni. Hozzáteszem azt is kérdezték, hogy mikor lesz gyerek, szóval ezek alapján annak a fogantatásánál is ott akarnak lenni, csak mert megkérdezték??

Akinek van pénze bőven, az rendezzen akár nagy lagzit. De akinek nincs, és úgy akarja bevállalni, hogy az meg is térül, az ne rendezzen lagzit. Ennyi.

És ez nem összetartás, hanem pénztárca kérdése!! Mit nem lehet azon megérteni, hogy nem mindenkinek van sok pénze??? És 1-1,5 MFt igen is sok pénz jó néhány családban! És én akármilyen puccos esküvőre lennék hivatalos, ha nem a testvérem, csak távolabbi rokon v. barát, biztosan nem adnék 5 ezer ft-tól többet. És kb. lesz...rom, hogy nagyobb élmény a drágább helyen tartani a lagzit. Az az ő lagzija, magának csinálja a felhajtást, magát ünnepelteti, vállalja ennek a költségeit.

2011. márc. 24. 11:39
 29/42 anonim ***** válasza:
85%

Mi 2007-ben esküdtünk, tehát nem túl régen. Nem voltunk eleresztve anyagilag és a családunk sem. Kint Angliában összespóroltunk annyit, hogy azért a főbb embereket meg tudjuk hívni. 42 fős esküvő lett, akik a 2 család szűkebb hozzátartozói barátai. A kollégákat távolabbi ismerősöket csak a polgármesteri esküvőre vártuk, nekik a meghívó is így szólt. A Kispesti polg.hivatalban tartottuk. Nem számoltunk azzal ki mennyit ad vagy egyáltalán ad e? Mindennek örültünk. Mi sem kértünk ajándékot, aki amennyit gondol, ha az 500 ft, vagy épp semmi, mert az illető a barátnőm, de tudom, hogy nincsenek jó anyagi helyzetbe akkor is nagyon örültem, hogy legalább eljöttek. Nem volt templomi, de a polgármesteriben mindent kértünk szinte, kivéve a gyertyagyújtás és a vers szavalás. Az étterem egy tündéri családias kis vendéglő volt Lőrincen XVIII. ker. László Tanya Vendéglő. Istenien főznek, fantasztikus a hangulat, mi csak egy szintetizátorost fogadtunk. Ők díszítették ki az éttermet, a felszolgálás kifogástalan volt. Nem volt drága. 300000 körül fizettünk úgy hogy korlátlan ital fogyasztás volt. Hogy anyagilag ne szálljunk el annyit kértünk, hogy a leges leg drágább több ezer forintos italokat kértük, hogy ne kínálják, ebben még előtte ők ajánlották, hogy ezt így szokták megbeszélés alapján.

Mindenki nagyon jól érezte magát, mindenkivel táncoltam, nem néztem ki mit tesz bele, ennek az ünnepnek nem ez a lényege. Amíg ment addig táncoltam, majd az utsó tánc a férjemé volt, kezünkben a kiskosárban megszöktetett. :)

Olyan 900000 ft jött össze, amire egyáltalán nem számoltunk, szóval nekünk a nászút is visszafizetődött. Spanyolországban. Én míg élek nem felejtem el és sokan mondták a vendégek, hogy nagyon tettszett és többen szívesen választanák a helyet maguk is. Csak akkor nem jó választás ha egész éjszakait akartok, mert itt max éjfélig lehet tartózkodni. Nekem viszont eszem ágában sem volt reggelig, utána a pesti rokonok haza, a vidékiek nagy része a pesti rokonoknál aludt. Mi pedig egy közeli hotelba nászéjszakáztunk.

2011. márc. 24. 11:58
 30/42 anonim ***** válasza:
54%

10,38as vagyok!

11,23as, teljesen egyetértek veled!

11,39es! jó nagy paraszt vagy, ha nem érdekel, hogy mennyibe kerül a megetetésed, megitatásod!ezek szerint, ha ballagásra hívnak, azzal se foglalkozol, mennyibe került, viszel virágot és cső? te tényleg ennyire hülye vagy? szerintem te sem mennél el egy olyan esküvőre, amit a sarki kispresszóban tartanak, mert ott olcsó, de pl. a WC koszos, a poharak vízkövesek, le van pattanva a festék a tányérról, stb...mert kb. egy ilyen helyen jönne ki 5000Ft-ból (amit te rászánnál) fejenként egy este, de lehet, hogy még ott se!

Kérdező!

bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok (azt már egyszer megtettem), de iszonyatosan idegesít az ilyen tajtparaszt emberek viselkedése!

Azokat a válaszokat vedd figyelembe, amik a kérdésedre válaszolnak, kinek, mennyi jött vissza, stb. az ilyenekkel nem kell foglalkozni:)

Amúgy, hogy konkrét példát is mondjak:

tavalyelőtt szeptemberben volt unokatesómék lagzija. pécsett a laterumban, nem épp a legolcsóbb helyen. voltunk olyan 150-en, 2M-ból megvolt minden, a pár 1.475.000Ft-ot kapott, az aprón kívül (amikor bedobálják, nem tudom, ez a menyasszonytánc?), mire megszámolták az aprót, elment egy délutánuk, és kb.80.000Ft jött össze.

tény, nekik volt pénzük, de ettől függetlenül itt is bedobta mindenki a maga részét, ha azt vesszük, még többet

2011. márc. 24. 13:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!