Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Menyasszonytánc kapcsán mire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonytánc kapcsán mire lehet számítani manapság?

Figyelt kérdés
Ez év októberében tervezzük az esküvőnket, semmi különös felhajtással. Szeretném tudni, hogy az esküvői költségek kalkulálásánál milyen mértékben lehet számítani a vendégektől kapott ajándék pénzre?
2011. febr. 3. 18:38
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Jól lepontoztatok, de nekem ez akkor is fura. "Meghívni" valakit esküvőre azt jelenti, gyakorlatilag kérni (elvárni) tőle 10 ezer ft-ot? Van akinek igenis még 5 is sok lenne, főleg, ha nem közeli rokonról van szó, hanem mondjuk nem régi iskolatársról, szegről végről rokonról, munkatársról...
2011. febr. 6. 23:39
 12/42 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem utolsónak iagaz van! Sok ember egyszerűen NEM fogja fel, hogy valakinek még egy 5-ös vagy 10-es is megterhelő. Pl. adott egy esküvő ahol jó kis másfél millás lagzit rendez a pár, oké ha ilyen gazdagok akkor tegyék de ne várják el hogy cserébe majd mindenkitől repülnek feléjük a 10 ezresek. Gusztustalannak tartom azt hogy valaki azért mer a pénztárcájánál jóval nagyobb lagzit rendezni mert arra számít hogy majd a rokonok úgyis "kifizetik"..

Mondjuk én pont emiatt utálom a menyasszonytáncot is.

Maga a szokás abból indult hogy aprópénzt dobtak be a népek, és utána sepűvel kellett összeseperni, tehát egyfajta játék volt az egész. Manapság ez abból áll hogy nem a szórakozásért hanem a pénzért táncol a menyasszony......nekem volt esküvőm előtt volt olyan barátnőm aki szó szerint ezt tanácsolta: nehogymár kihagyd a menyasszonytáncot, abból jön a sok lóvé!

Gusztustalan.

Tudok olyan foglakozást mondani ahol a nő táncol a pénzért....de nem hiszem hogy szép foglalkozás :)

2011. febr. 7. 09:47
 13/42 A kérdező kommentje:

Szeretném leszögezni, hogy itt néhány hozzászóló nagyon el van tévedve, vagy jó néhány évvel ezelőtt tartotta az esküvőjét!

Én több hónapja próbálok ideális helyszínt keresni az esküvőnkhöz, ahol korrekt áron meg lehet vendégelni a násznépet. Vidéken lakunk párommal, s akármennyire is meglepő, a vacsora ára italfogyasztással együtt sehol nem jön ki 8-10 e ft alatt a környéken. Tehát a vacsora minimum 680e ft 80 főre, hol van még a többi költség és akkor még semmi extra nincs benne?

Sajnos 1 mft alatt nem tud az ember esküvőt szervezni, ha minden közeli rokonát és közeli barátját meg szeretné hívni. Még akkor sem, ha mindenből a legolcsóbbat választja. Manapság már a sátor bérlés is horror összegekbe kerül. Mindenki hatalmas üzletet szeretne csinálni az esküvőből, még a kis vidéki éttermek is.

Egyébként régen az volt a szokás,a vendégek össze adtak a lakodalom alatt egy bizonyos összeget a párnak útravalóul közös életükhöz.

Én nem azért szeretnék esküvőt, mert királylány ruhában akarok ugrálni, hanem azért, mert régen együtt vagyunk a párommal, s a közeli barátok, családtagok sorozatos kérdései: mikor lesz esküvő? mikor lesz baba? elgondolkodtattak minket, hogy illene hivatalosan is össze kötnünk az életünket. Nincs szívünk senkinek sem azt mondani, hogy nem, ti nem jöhettek el a családból, vagy a barátok közül, viszont ennyi pénzt nekünk sem könnyű a mai világban össze szednünk. Legalább egy évig kell spórolnunk erre a napra. Mi sem vagyunk különb emberek vagy gazdagabbak, mint akiket meghívunk, s úgy gondolom, ha mi megtiszteljük Őket, kvázi miattuk rendezünk ekkora esküvőt, verjük magam ekkora kiadásokba, akkor elvárhatjuk, hogy igenis valamilyen formában hozzá járuljanak költségeink enyhítéséhet. Gondolok pénzen kívül bármilyen más segítségre itt.

Azért a nenyasszony táncot jelöltem meg kérdésként, mert ez az egyik módja, hogy a meghívottaink hozzá járuljanak költségeink csökkentéséhet.

2011. febr. 7. 10:52
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

"Mi sem vagyunk különb emberek vagy gazdagabbak, mint akiket meghívunk, s úgy gondolom, ha mi megtiszteljük Őket, kvázi miattuk rendezünk ekkora esküvőt, verjük magam ekkora kiadásokba, akkor elvárhatjuk, hogy igenis valamilyen formában hozzá járuljanak költségeink enyhítéséhet."

Furcsa felfogás....de nem vagyunk egyformák :)

Volt ismerősöm akinek nem volt pénze nagy esküvőre, hát nem tartott nagyot. De nem mondott olyat hogy oké tartok nagyot hogy jöhessen mindenki de aztán adjanak is bele! (vagy utána, vagy közben....) Nem értek ezzel egyet abszolút, mert mindenki akkora esküvőt tartson amekkorát ki is tud fizetni, mert nem a vendégektől kell várni hogy megtérítsék egy részét. Mindazonáltal a lelke mélyén mindenki elgondolkodik azon mennyi fog befolyni, de pusztán kíváncsiságbl, nem pedig ennyire nyilvánvalóan anyagias megközelítésből. De hangsúlyozom, ahány ember annyi gondokodás szóval ti ismeritek a vendégeiteket, ezért nem lehet leírni szerintünk mennyi fog befolyni mert valaki ad majd nektek 20-at, valaki meg 5-öt, attól függően hogy áll a családi kasszájuk.

Senki nem fogja azt nézni hogy "húha ezek nagy esküvőt szerveznek nekünk akkor háláljuk is meg a szórakoztatásunkat." Ha közeli rokon sokat fog adni, ha meg is teheti, ha meg távoli vagy nem jó a helyzete akkor kevesebbet. Senki nem a progiját fogja "kifizetni", hanem mindeni azt fogja nézni mennyit áldoz a családi kasszából arra az alkalomra. Lehet nektek 600 ezres meg 2 millás esküvőtök is, az adott rokonok ezt előre úgysem tudják, és úgyis ugyanannyit szánnak rátok.

2011. febr. 7. 11:39
 15/42 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen helyeket néztél, mi is vidéken lakunk, volt leves,leveshús+zöldség, másodiknak vegyes tál kétféle hússal,3 féle körettel és mindez 3500Ft volt/fő.
2011. febr. 7. 21:12
 16/42 A kérdező kommentje:
Pest megyében kerestem, (4-es főút mentén ,Ceglédig) , több városban, faluban. Te hol tudsz olyat ajánlani, ahol 3500 ft-ból kijön 1 főre a vacsora? Még a közeli faluban lévő egyszerű csárdában is 8500 Ft-ot mondtak itallal együtt.
2011. febr. 8. 11:06
 17/42 anonim ***** válasza:
Budapesten lakom, 2900 volt a vacsi/fő, 2800 a pia/fő....van, csak keresni kell, mert a másfél millás lagziból islehet egy milla alattit csinálni és akkor nem kell aggódni ha a vendégek nem adnak elég lóvét hogy elégedettek legyenek a házosodók...........
2011. febr. 8. 11:18
 18/42 A kérdező kommentje:
De könyörgök segítsen már valaki hol lehet ilyeneket találni? Kérdeztem én itt is, de olyanokat írtak, hogy dobtam egy hátast mikor megnéztem a helyek ajánlatait. Internet előtt ülök egész nap, bújom a netet,hol merre vannak éttermek, írok nekik e-mailt, kérek ajánlatot, de eddig a szimpla vacsora (leves+főétel) sehol nem jött ki 4500 Ft alatt, s akkor hol van még az éjféli menü, az előétel, a vendégváró + italfogyasztás???? Nekünk a legegyszerűbb is megfelel, csak ne füstös, lelakott kocsma legyen. De komolyan!!!!!
2011. febr. 8. 11:29
 19/42 anonim ***** válasza:

Mi is októberben tervezzük az esküvőnket Budapesten, 40-50 fővel, január óta bújom a netet, voltunk pár étteremben és mindenhol 10-12e/fő a vacsora... És nem a puccos, drága helyeket nézzük. Mi örülnénk, ha legalább az étterem költségének a fele visszajönne.

Kedves Kérdező, ha találtatok vmi jót, várom az ötletet :)

2011. márc. 3. 21:27
 20/42 anonim ***** válasza:
2011. márc. 23. 22:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!