Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő, nászajándék, menyasszonytánc, szerintetek?
Párommal hivatalosak vagyunk egy esküvőre (közeli rokon, lemondás kizárva), azonban mondhatni nullán állunk anyagilag. Várunk egy nagyobb összeg érkezésére, de az legjobb esetben is az esküvő után fog megérkezni. Kölcsönkérni nem tudnánk, hitelt pedig ezért nem szeretnénk felvenni.
Szerintetek ilyenkor mit lehet csinálni? Nem állíthatunk be ajándék nélkül, és a menyasszonytáncnál is fizetni kell. Valakinek valami tanács?
Köszönöm mindenkinek.
Nem tudom mennyit szeretnénk adni, nem konkretizáltuk le, talán pont azért mert jelenleg nincs is miből. Szerintem a probléma szempontjából az összeg mind1 is, mert kb. az esküvő után egy hónappal jön meg a pénz, a jelenlegi pénzünkre pedig szükségünk van, mert élnünk addig is kell.
Szerintem is meg kellene beszélnünk velük, csak baromi cinkesnek érzem, egyrészt, hogy nincs pénzünk, másrészt, hogy utána olyan mintha tartoznánk nekik vagy nem is tudom.
Azért még várok véleményeket!
tudom, hülyén fog hangzani, de ha végiggondolod, nem is olyan hülyeség, ha(!) BIZTOS, hogy kaptok pénzt
biztos van Neked is, Párodnak is értékesebb ékszere, amit erre a hónapra be lehet tenni zálogházba, és maximum 1-2E Ft-al lesztek mínuszban
de ez csak a végső megoldás legyen, ha máshogy nem tudjátok megoldani.
A hirtelen rosszullevés a lehető legnagyobb kiszúrás a párral, mert az ételt-italt-süteményt az ő részükre is ki kell fizetniük, utolsó pillanatban már nem lehet lemondani! Ilyet ne is tanácsoljatok, ezért még morcosabbak lennének, mint egy csúsztatott, vagy jelképes ajándék miatt.
Az, hogy valakinek nincs pénze, az kellemetlen dolog, de semmiképp nem szégyen! Ha közeli rokon, én bizony leülnék és megbeszélném vele, hogy mi a helyzet. Az őszinteség a legjobb orvosság mindenre, ezt ők is értékelni fogják! El lehet nekik mondani, hogy ti is vártok egy nagyobb összegre, és utólag szeretnétek mindenképp meglepni őket valamivel, csak most sajnos így jött ki a lépés.
A menyasszonytáncot pedig úgy oldanám meg - hogy a nem beavatottak ne szóljanak meg érte -, hogy vennék pár sorsjegyet, és azt dobnám be. Elég sok helyen bevett szokás már, így összegben kisebb teher volna most Nektek, s később a nászajándékhoz hozzácsaphatnátok a menyasszonytáncba szánt pénzt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!