Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő, nászajándék, menyasszo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő, nászajándék, menyasszonytánc, szerintetek?

Figyelt kérdés

Párommal hivatalosak vagyunk egy esküvőre (közeli rokon, lemondás kizárva), azonban mondhatni nullán állunk anyagilag. Várunk egy nagyobb összeg érkezésére, de az legjobb esetben is az esküvő után fog megérkezni. Kölcsönkérni nem tudnánk, hitelt pedig ezért nem szeretnénk felvenni.

Szerintetek ilyenkor mit lehet csinálni? Nem állíthatunk be ajándék nélkül, és a menyasszonytáncnál is fizetni kell. Valakinek valami tanács?

2011. júl. 11. 20:13
1 2
 11/12 ekeke ***** válasza:

Régen a falu így látta el javakkal az ifjú párt, lassan mindenkire sor került. Ma már csak hagyomány, nem vagy köteles betartani. Szerintem jelezd a párnak hogy csehül álltok, és később adakoztok, az semmi sértődést nem hozhat. Ráadásul minden szemetet szoktak az emberek ajándékozni. Mi kávéskészletet, pezsgőskészletet, gagyi cédéket kaptunk, mikor mindenkinek elmondtuk, hogy mindenünk van már. Ha valaki költeni akar, adja oda a pénzt, a pár tudja a legjobban, mi kell. Vagy kérdezze meg, mi kell. Vagy osszák be a rokonokkal, ki mit. Mi sose pezsgőzünk két különböző készletből, sose kávézunk, de jóskapista babanyomasztó zenéjét is kidobtuk. Aki semmit se hozott, arra is jó szívvel emlékezem, mert szeretem és nem vártam el tőle semmit. Aki meg sokat adott, úgyis kompenzálta, nem volt veszteség.

Lehet, hogy a későbbi nászajándék jobban jön, két hónap múlva egséz világosan fog látszani, mire van szükségük. Sztem fejenként egy tizes már méltó.

2011. aug. 1. 00:18
 12/12 anonim válasza:
én különböző "kuponokat" adtam a legjobb barátnőméknek nászajándékba, mert már egy éve voltam munkanélküli. pl. gyermekvigyázás x alkalomra, vagy vmi szolgáltatás, amit tudsz nekik nyújtani. azóta is örömmel emlegeti a kuponokat, hamarosan be is válthatja. :) nem volt sértődés, mert tudta az anyagi helyzetem. és ha anyagilag nézzük, így is megtérül nekik a vacsoradíjam bőven, mert amennyi kupont adtam, többet költenének, ha keresniük kellene babysittert.
2014. jan. 4. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!