Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vacsora után mennyivel van a tortavágás, és mikor kezdődik a menyasszonytánc?
Eddig akár hány esküvőn jártam, mindig úgy volt, hogy megvacsoráztunk --> ez kb. 1 órát vett igénybe, de volt, ahol másfelet. Ezután volt egy kis pihi, majd elkezdődött az első tánc, amit a pár nyitott. Kb. 1 órát táncolt a nép és utána vágták fel a tortát, majd ezután közvetlen jött a 'Szabad a tánc a menyasszonnyal' című rovat.
Éjfél környékén meg hideg tálas variációk, aki esetleg éhes lenne még. Eközben meg az ifjak elmentek átöltözni és ment tovább az ihaj-csuhaj.
Hagyomány szerint nagyjából így van, de csak kevesen tartják be... Szerintem jó az amit elgondoltál, de tényleg azon múlik, hogy Te mit szeretnél, nincsenek erre kőbe vésett szabályok. Szoktak még éjfél után behozni rétest és/vagy káposztát vagy esetleg marhapörit, hátha a táncolók megéheznek...
Esküvőket fotózok mellesleg :)
hát én falusi vagyok de azért leírom nálunk hogy szokott lenni
kb 19-től van a menyasszony tánc(ez helyi szokás hogy vacsi előtt van a tánc mert így a táncért adott pénzt a a vacsi előtt megkapják.és aki ingyen akar enni annak a táncért kell fizetni)
21.30 körül vacsi
tortavágás
00.00 menyecsketánc
utána pedig svédasztalos kaja szokott lenni
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!