Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnánk botránymentes esküvőt szervezni, ha balhés a családom?
Párommal már sok éve együtt vagyunk, már 2 éve el vagyunk jegyezve. Régóta gondolkodunk azon hogy hogyan oldjuk meg az esküvőt. Mivel nekem elég csonka a családom, és sok a viszály, ezért először csak úgy gondoltuk hogy két tanúval bemegyünk a hivatalba, vagy valahol külföldön összeházasodunk.
Viszont a páromnak nagyon nagy családja van, ők összetartóak, igazi jó család. Minden szülinapra összegyűlnek vagy 30-40-en, ez a szűk családi kör... A szülei is aranyosak, az ő részéről nem lenne gond senkivel. Na már most, ha kihagynánk belőle őket, örökké mi lennénk a fekete bárányok a családban, amiért nem tartottunk rendes lagzit.
Mi egyébként szívesen tartanánk, amikor volt a családban tetszett és jól éreztük magunkat rajta.
Az egyetlen bökkenő az én családom, miattuk vagyunk gondban...
A szüleim elváltak gyerekkoromban, anyám és apám utálja egymást, nem beszélnek. Ez még a legkisebb gond. Apámnak azóta van új felesége és gyerkeik, velük jóban vagyunk, nagyon normálisak. Viszont anyám is újraházasodott, és az új férje gyűlöl engem és a vőlegényemet is, anyámemiatt szintén utálja a páromat, sőt féltékeny volt amikor megismertem, azóta is nehezen dolgozza fel, hogy már nem ő irányít, hanem önálló független életem van a párommal közösen.
A legnagyobb probléma az, hogy 5 éve anyám és a nagyszüleim halálosan összebalhéztak, azóta nem beszélnek, utálják egymást, kb azt várják, hogy ki mikor fog meghalni... A saját anyjáról képes így beszélni. A nagyszüleim szintén problémásak, azt mondták ha meghívom anyámat, akkor el se jönnek, meg fel vannak háborodva hogy nem vagyok rájuk és a balhéjukra tekintettel. Emellé a nagyapám az ilyen bulikon általában mindig be szokott rúgni, és mindenkibe beleköt, még azokba is, akikkel nincs összeveszve.
Sajnos úgy látom hogy az én családommal a botrány kb. garantált. Hogyan lehetne mégis elkerülni??? Nagyon régóta ezen agyalunk a vőlegényemmel de nem tudunuk megoldást találni eddig.
A családomnak hiába mondtam hogy ez rólunk szól, nem róluk, és azt a pár órát bírják ki balhé nélkül, nagyon önzőek, csak magukkal és a sérelmeikkel foglalkoznak.
Az nagyon ciki lenne ha anyámat nem hívnám meg? Akkor viszont ő sértődik meg egy életre. A nagyszüleim még akkor is problémásak ha anyám nincs ott, mert papám félek hogy beiszik és verekedni fog vagy valaki másnak szólogat be. Annyira szörnyű ha ilyen családja van az embernek. :(
Mondjuk a párodat se értem. Nem az ő konfliktusuk miatt. De ha anyukád és anyukád szülei sem bírnak egy légtérben meglenni, minek erőltetni?
Ebbe úgy bele fogsz gárgyulni, hogy hetekig csak ezt hevered ki majd utána.
Nem erőlteti ő hogy hívjam meg anyámat, csak hát mégis olyan kínos hogy az ember a saját anyját nem hívja meg. Meg ő nem is érti, hogy hogyan lehet ennyire balhés egy család, az ővéi mind toleránsak, tudják magukat moderálni, sose szoktak így balhézni.
Igen sajnos már most bele vagyok gárgyulva, annyit agyalok rajta, hogy lenne jó...
Ha nem hívom meg anyámat, attól én érzem magam szar embernek. Meg sajnálnám is ha nem láthatna a nagy napon. De egyébként tényleg az is lehet, hogy ő fogja visszamondani, hogy inkább kihagyja, az viszont nekem esne nagyon szarul. Sehogyse jó.
Nagy családi bulit bármikor csinálhattok. Szerintem házasodjatok össze külföldön valami szép helyen, pl tengerparton, ahova csak a szülőket hívjátok. Ha az új házastársak is akkor az úgy 6+2. 3 napra fizetitek nekik a szállást, az 4 szoba összesen. 3 nap után ők hazamennek, utána ti maradtok nászúton. Hazaérve honosítani kell a papírt.
Szerintem semmivel se drágább így, mint egy lagzi a mai árak mellett.
Akit TE nem akarsz ott látni annak ott helye NINCS.
Ha a szomszéd Marika néni kutyáját is meg akarod hívni akkor ott lesz. Ha anyádat nem akkor ő nem lesz ott.
Vagy oké, bűntudat. Anyádnak hol a picsában van a bűntudata amiatt, hogy te ezen szó szerint őrlődsz? A kedves anyukádnak hol a bűntudata mikor egy családot mart szét? Az anyukádnak hol volt a bűntudata mikor inkább másra bízta a nevelésed, mert ő külföldözik? Anyádnak hol a bűntudata hogy a saját lánya azon gondolkozik hogy ne hívja meg az esküvőre? Neki sehol sincs... Neked van bűntudatod helyette is. Aminek nem kéne lennie!
Balhé lesz? Legyen. Vállald be és állj ki egyszer magadért. Legalább ezért az egy napért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!