Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnánk botránymentes esküvőt szervezni, ha balhés a családom?
Párommal már sok éve együtt vagyunk, már 2 éve el vagyunk jegyezve. Régóta gondolkodunk azon hogy hogyan oldjuk meg az esküvőt. Mivel nekem elég csonka a családom, és sok a viszály, ezért először csak úgy gondoltuk hogy két tanúval bemegyünk a hivatalba, vagy valahol külföldön összeházasodunk.
Viszont a páromnak nagyon nagy családja van, ők összetartóak, igazi jó család. Minden szülinapra összegyűlnek vagy 30-40-en, ez a szűk családi kör... A szülei is aranyosak, az ő részéről nem lenne gond senkivel. Na már most, ha kihagynánk belőle őket, örökké mi lennénk a fekete bárányok a családban, amiért nem tartottunk rendes lagzit.
Mi egyébként szívesen tartanánk, amikor volt a családban tetszett és jól éreztük magunkat rajta.
Az egyetlen bökkenő az én családom, miattuk vagyunk gondban...
A szüleim elváltak gyerekkoromban, anyám és apám utálja egymást, nem beszélnek. Ez még a legkisebb gond. Apámnak azóta van új felesége és gyerkeik, velük jóban vagyunk, nagyon normálisak. Viszont anyám is újraházasodott, és az új férje gyűlöl engem és a vőlegényemet is, anyámemiatt szintén utálja a páromat, sőt féltékeny volt amikor megismertem, azóta is nehezen dolgozza fel, hogy már nem ő irányít, hanem önálló független életem van a párommal közösen.
A legnagyobb probléma az, hogy 5 éve anyám és a nagyszüleim halálosan összebalhéztak, azóta nem beszélnek, utálják egymást, kb azt várják, hogy ki mikor fog meghalni... A saját anyjáról képes így beszélni. A nagyszüleim szintén problémásak, azt mondták ha meghívom anyámat, akkor el se jönnek, meg fel vannak háborodva hogy nem vagyok rájuk és a balhéjukra tekintettel. Emellé a nagyapám az ilyen bulikon általában mindig be szokott rúgni, és mindenkibe beleköt, még azokba is, akikkel nincs összeveszve.
Sajnos úgy látom hogy az én családommal a botrány kb. garantált. Hogyan lehetne mégis elkerülni??? Nagyon régóta ezen agyalunk a vőlegényemmel de nem tudunuk megoldást találni eddig.
A családomnak hiába mondtam hogy ez rólunk szól, nem róluk, és azt a pár órát bírják ki balhé nélkül, nagyon önzőek, csak magukkal és a sérelmeikkel foglalkoznak.
Az nagyon ciki lenne ha anyámat nem hívnám meg? Akkor viszont ő sértődik meg egy életre. A nagyszüleim még akkor is problémásak ha anyám nincs ott, mert papám félek hogy beiszik és verekedni fog vagy valaki másnak szólogat be. Annyira szörnyű ha ilyen családja van az embernek. :(
Nálunk olyan szempontból egyszerűbb volt a helyzet, hogy mindkettőnk családja tragikus. Fogtuk a két legjobb barátunkat és elhúztunk Toszkánába partizni egy hétvégét esküvővel egybekötve. Életünk legjobb döntése.
Ha nálatok legalább az egyik oldal normális, egy percig se zavartasd magad, ha onnan mindenkit meghívtok, a te oldaladról meg csak azokat, akik tudnak viselkedni. Maguknak köszönhetik, nem a te bajod.
Nekem most hirtelen csak ilyen költségnövelő megoldások ugrottak be, mint a próbavacsora. USA-ban divat, pont azért, hogy később a nagy napon minden tökéletes legyen. Akkor előre általában ki is adják a konfliktusokat, aztán aki nem tudott viselkedni, az az esküvőre már nem lesz meghívva.
Azt meg csak így ide a végére, hogy egy ilyen nagy létszámú esküvőn minden lehetséges, és az ellenkezője is. Láttam már arra is példát, hogy a "normális" rokon tette tönkre az esküvőt, meg olyat is, amikor ősellenségek békültek ki. De az általában összejön, hogy az egymás nem kedvelő rokonokat messzire ültetik, és elviselik egymást egy légtérben.
Ez se rossz ötlet, de szerintem ők nem bírnák ki egy légtérben, még ha messze is ülnek.
Esetleg az nem lehet megoldás, hogy anyámat nem hívom a lagziba, hanem külön tartunk egy ebédet/vacsorát velük? Szerintem ő is megkönnyebbülne ha nem kéne az általa utált emberek közé jönni, mindenki csak kinézné. Így viszont mégse lenne teljesen kihagyva.
Csak összebalhézni se akarok vele, örülök hogy rendeződtek a dolgok és viszonylag normális viszonban vagyunk. Akárki akármit mond, nekem könnyebbség ha nem vagyok haragban a saját anyámmal, és ez talán egy jó kompromisszum.
Külön anyádat? Csak nehogy azon sertodjön meg hogy a nagyszüleidet részesítette elónyben. De egy próbát megér. Az biztos hogy nincs értelme meghívni.
Nem tudom szó nélkül hagyni hogy a nagyszüleid is és anyád is milyen önző emberek. Itt most nem az ő sérelmeik a fontosak. Ez a házasulandó pár napja. Ha arra fogom hogy együgyü buta emberek még akkor is túlzás.
ha kihagynánk belőle őket, örökké mi lennénk a fekete bárányok a családban, amiért nem tartottunk rendes lagzit.
Miért kell két felnőtt embernek megfelelnie mindkét oldalon a család kívánalmainak?
Én biztos bementem volna két tanúval összeházasodni, mert az a legegyszerűbb és abból nem lesz balhé. Ez nem kívánságműsor, hogy a család megszavazza, akarsz-e nagy lagzit, mert nekik ez az igényük. Akkor majd rendeznek maguknak.
Egyébként ha már lagzit tartotok, anyádékat biztos nem hívnám meg. Mit veszítesz? Hátha jól megsértődik végre és nyugodtod lesz tőle, nem mérgezi az életedet tovább
Tavaly volt az esküvőnk. A férjem nem hívta meg a bátyját, akivel kb 15 éve nem voltak beszélőviszonyban, mert a srác akkor olyat tett, hogy ott vége lett a kapcsolatuknak. Egyrészt. Másrészt piál, olyankor agresszív, kötekedik. Na erre pont semmi szükség a lagzin, hogy valaki részegen beleálljon a többi vendégbe vagy a saját feleségét rángassa és tönkretegye az esküvőnket. Otthon maradt. Nagyon jó helyen volt. Nekünk meg nagyon klassz esküvőnk.
Ha már házasságot akartok kötni, akkor ajánlom felnőni és nem a család véleményén rágódni.
Mi azt mondtuk mindenkinek, akit meghívtunk, hogy szeretettel várjuk Őket, de aki egy napra a mi kedvünkért nem tudja félretenni a vélt, vagy valós sérelmeit a másikkal szemben, az nem kell, hogy eljöjjön. Akiről tudtam, hogy problémás annak előre jeleztem, hogy haza fogom küldeni ha nem tud viselkedni. Mint a kisangyal olyanok voltak.
Egyébként esküvői szolgáltató vagyok, kb. kétszáz esküvőt láttam belülről az elejétől a végéig az elmúlt tizenpár évben és az a tapasztalatom, hogy egy napra mindenki le tud nyugodni. Még sosem láttam verekedést esküvőn, hangos szóváltást is talán csak egyszer, de a jellemző inkább az, hogy a vendégek elkerülik azt akivel bajuk van és keresnek maguknak más társaságot. Arra figyeljetek, hogy ne ültessétek egymáshoz közel a hadban álló feleket és ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!