Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kellenek a hagyományok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kellenek a hagyományok?

Figyelt kérdés

Esküvőnk lesz. Őszintén én a legtöbb esküvői hagyományt nem szeretem, nekem az az ideális, ha összeházasodunk (polgári), eszünk és bulizunk. Nem szeretnék se csokordobást, se a tojást végig vezetni a vőlegényem nadrágjában, se menyasszony rablást, meg ilyesmit. Egy játék tetszik nekem, a Mr&Mrs. Most olyan értelemben megtartjuk a hagyományokat, hogy lesz egy szertartás, egy vacsora (ott viszont többségében esküvős kaják lesznek), tortavágás, de pl mulatóst meg menyasszony táncot ilyesmit nem szeretnénk. A ceremóniamesterünk mondta, hogy ő azt érti, hogy mi nem szeretnénk, de gondolni kell a vendégekre is, mert ő volt már olyan esküvőn, ahol tiltva volt a mulatós és senki nem táncolt. Aztán úgy mesélt a "kötelező" elemekről, hogy az mindig van, pl a vőlegény a fogával húzza le a harisnyakötőt, meg a menyasszonyt elrabolják és csak akkor adják vissza, ha jól megalázzák előtte a párját, én meg ilyeneket nagyon nem szeretnék. Persze azt is elmondta, hogy az lesz, amit mi akarunk, hát elvégre mi fizetjük, de elgondolkoztam, hogy vajon a vendégeknek ez hogy fog tetszeni. A násznép nagy része 27-42 év közötti. Van pár 50-es vége 60-as elején lévő vendég illetve ketten 80 év körüliek. Az én családom nem egy nagy hagyomány tartó (gondolom én is ezért lettem én is ilyen). A vőlegényem családja mondjuk picit régimódi, de egyben elfogadóak is, és ők kevesen vannak. A barátaink pedig abszolút modernek.

Mit gondoltok?

tegnap 13:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem hogy bárki haragudna azért hogy milyen formában valósítjátok meg az esküvőtöket ( bár még sosem voltam esküvőn:/ )
tegnap 13:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elsősorban dobjátok ezt a ceremóniamestert. Ha már most így áll hozzátok, meg fogja keseríteni a napotokat. Nekünk most augusztusban volt esküvőnk és pont így voltunk mint te. Nem vagyunk nagy szereplősek, de bulizni én szeretek (férjem kevésbé de végül ő is nagyon jól érezte magát, bár többet beszélgetett, mint táncolt). 60-an voltunk, nem fogadtunk ceremóniamestert. Volt vacsora, nyitó keringő (ebből az egyből akartunk klasszikust) aztán buli hajnalig. A hajal 4-es bulizárásra is még legalább 25-30-an voltunk. Semmi játék, se menyasszonyrablás, se menyecsketánc. Tortavágás volt, meg egy slide show amit a fotós csinált. Neked kell ismerni a vendégeid, de mi úgy voltunk hogy ott lesz egy csomó 20-30 közötti fiatal, korlátlan alkoholfogyasztással (a gin tonic nagyot ment). És tényleg nagyon jó buli lett, utána csomóan megjegyezték, milyen jó hogy nem kellett kínos játékokat végignézni. Ettünk, ittunk, buliztunk hajnalig. Szóval ne halgass senkire, aki azt mondja ez nem működik, mert de. A ceremóniamestert meg váltsátok le.
tegnap 13:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk batyus kerti satras party volt.

A polgari szertartas utan aposekhoz mentunk. Ott van vagy 1000nm kert medence piheno. Ott lett egy nagy sator felallitva szekekkel asztalokkal. Semmit nem kerunk naszajandekba viszont mindenkitol kertunk valami kajat salatat sutit stb. Ez lista alapjan volt beirta mindenki magat h mit hozna a listabol. (Vegul mindenbol 2x annyi volt mert pl 1 tepsi suti helyett hozott 2-t) csomofele pacolt fuszerezett husi volt amit ott helyben sutottek meg.

A baratnom keszitette a tortat.

A gyerekeknek volt 1 ugralo homokozo hinta es medence. A dress kod az sima nyari oltozet es furdoruha volt. 😁 Hajnalig ott voltak a vendegek.

3 ember volt akit szerzodtem 1 szakacs aki a husikat es zoldsegeket sutotte a kajat rendezte, 1 pincer/baros aki az italt keverte szolgalta, rendezte a pultot es szedte ossze a poharakat tanyerokat bevagta a mosogato gepbe. Alapvetoen svedasztalos rendszer volt. 1 fotos (o kb 4 orat volt csak)

A diszitest villagitast mi csinaltuk, a kajak elokesziteset is (huspacolas salatak stb..) a satrat szekeket asztalokat bereltuk. 56 (12 gyerek volt 2-17ig) vendeg volt.

Osszesen 600e kerult mindennel egyutt a eskuvo. Semmi ceremoniamester, jatek, kotelezo elem, nalunk meg tanc sem volt. Sot igazi eskuvoi ruham sem volt, egy egyszeru feher libbenos nyari ruha pici fatyollal es viragdisszitessel. Viszont hiaba nem kerunk naszajandekot a kedves rokonok baratok masnap reggelre majdnem 1.5M utaltak at nekunk amit azert szova tettunk h nem kellett volna, nem ez volt megbeszelve.

3 eve volt es azota is ha felmerul mindenki dicseri h mennyire jo volt!

tegnap 13:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
34 vagyok, nekem vendégként bőven elég lenne a kaja, pia, normális zene (nincs bajom a mulatóssal sem, de nem tartom kötelező elemnek), táncolni lehet bőven a bulisabb 80/90/2000-es évek zenéire is, amiket mindenki ismer, az ilyen dolgokat, amiket leírtál, mind a harisnyakötő lehúzása, menyasszony elrablása, inkább kínosnak tartom, a tojásos dolog meg azt se tudom mi, de elég szörnyen hangzik.
tegnap 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"A ceremóniamesterünk mondta, hogy ő azt érti, hogy mi nem szeretnénk, de ..."

Én nem fizetnék annak, aki rá akar kényszeríteni dolgokra a több pénz reményében.

tegnap 14:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Jót mond a 2-es.
tegnap 14:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Két éve az utolsó esküvőn, ahol voltam, nem volt mulatós és mindenki hajnalig táncolt.

A többi hagyomány sem kell, ha nem akarjátok.

tegnap 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Keressetek másik ceremóniamestert.

A mi esküvőnk hagyományos volt olyan értelemben, hogy szertartások, evés-ivás, ceremóniamester, dj, lakodalom, mégsem volt benne szinte semmi kötelező hagyomány.

Nem akartam semmilyen szexuális utalású vagy megalázó játékot vagy megjegyzést, így se harisnyakötő, se tojás (erről még nem is hallottam), se menyasszonyrablás. A csokordobás elmaradt, menyasszonytánc ugyan volt, de nem pénzért és nem mulatós, hanem általunk kedvelt pop dalokra. A mulatós teljesen ki volt tiltva a zenei listáról, hajnalban jöhetett néhány poénból, amik a baráti társaságban ismertek voltak.

Minden hagyományt a magunk képére formáltunk, ami nem tetszett, azt pedig egész egyszerűen kihagytuk. Mi így éreztük jól magunkat, és ez kihatott a násznépre is. 4 után fejeztük be a barátokkal a táncos bulit és még utána is maradtunk beszélgetni, és szinte mindenki (idősebb rokonok is) kiemelték, hogy mennyire jól érezték magukat, illetve milyen jó volt minket ilyen boldognak látni.

Szóval ne higgyetek a ceremóniamesternek, de ne féljetek kitalálni, hogy ti mit szeretnétek, és megtalálni azt a szolgáltatót, aki érti ezt.

tegnap 15:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!