Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jövő szeptemberben hazasaodunk össze a párommal. Ha valaki lenne olyan kedves leirná hogy hogyan folyik az egész? Hova kell menni először? Anyakonyvezetőnél kell bejelenteni? Vagy más helyen?Mennyivel előtte kell intézkedni?

Fhuuuha.
Hát ez attol függ, mennyit szantok rá.
A legelső dolog a jegyzőnél bejelentkezni a pontos dátummal, illetve a templom. Minden más ehhez viszonyul majd.
De ez nagyon távoli. Ez majd 2 év. Etterem sem fog tudni időpontot adni speciel, sem árajánlatot még..hacsak nem olyan fancy helyen lesz a lagzi, mint a balaton pl. mert lehetseges, hogy oda meg MÁR nincs hely.
Jó menyasszonyhoz hiven, nekem először volt meg a ruha, aztan a helyszin, aztán a vőlegény. (Viccet félretéve, a ruha tényleg meg volt)
De a helyet csak fel évvel a lagzi előtt fixaltuk, ahogy minden mást is.

Hogy szeretnétek? Menjen a lagzi helyszínére az anyakönyvvezető, vagy mindenki megy a hivatalba, ott összeházasodtok, utána meg mentek kajálni? Ha előbbi, akkor először nézzétek éttermet, hotelt, akármit, ahol szeretnétek enni és bulizni. Ott foglaljatok időpontot, azt lehet akár most is, majd ha ez megvan, utána keressétek fel azt az anyakönyvi hivatalt, ami illetékes. Tehát pl ha Budapesten az 1. kerületben van a helyszín, akkora az 1. kerületi hivatalt kell megkeresni, mert csak ott van olyan anyakönyvvezető, aki kimegy a helyszínre. Ha a házasságkötő teremben szeretnétek, akkor ott kérjetek időpontot, egy évvel előtte tudtok legelőbb, utána vadásszatok helyszínt, nem kell, hogy nagyon közel legyen, ebben az esetben mehettek messzebb is. Ha megvan a hely és az időpont, jöhetnek a szolgáltatók, minden más utána, az már pihisebb lesz, de a fotóst videóst stb-t gyorsan le kell foglalni.
Elmondom mi hogy csináltuk és hol tartunk most:
Kértem ajánlatot helyszínektől, megnéztük, amik szóba jöhettek. Mindtől megkérdeztem a szabad dátumokat. Annyi volt a lényeg nekünk, hogy nyáron legyen. Októberben néztünk helyszíneket és szerződtünk le a legjobbal. Amikor ez megvolt, kerestem fotóst, videóst, dj-t és ceremóniamestert. Ha már van időpont és helyszín akkor érdemes. Le is foglaltam őket októberben és novemberben. Novemberben felhívtam az anyakönyvi hivatalt, decemberre kaptunk időpontot, meg kellett jelenni személyesen, de addig is beírták ceruzával a dátumot. A dekor homemade lesz, azt az eljegyzés pillanatától intézi a tesóm, mert imádja az ilyesmit :D Már sok mindent megrendelt meg utána nézett, én csak a színvilágot mondtam neki, mert nekem nagyjából mindegy, ő küldött képeket, hogy erre gondolt, nekem tetszene-e. Aztán volt egy kis pihi. Most küldtem a meghívóhoz a tervet a grafikusnak, illetve a hajdíszt és vőlegény díszt is intézi már nekem egy hölgy selyemvirágból. Ezek februárra lesznek meg. Ruhát márciusban tervezek nézni. Tortát kinéztem, nem olyan tipik esküvős úgyhogy ráérek megrendelni előtte egy hónappal.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!