Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi idő után jön el az eljegyzés ideje?
"Szánalmasnak tartom a hozzád hasonlókat. Én nem minősítelek téged, amiért másképp gondolkodsz, te miért teszed?"
Éppen most minősítetted.:D
Mindentől függetlenül 3-4 év kapcsolat, és ami a fontosabb: 1-2 év együttélés!!
Amúgy valaki leírná, hogy mennyivel több lemondás a házasság, mint egy sima normális párkapcsolat? Tényleg érdekel.
Ismerősi körömben van, akiknek 5 év után kérték meg a kezét.
Apa két évet várt kb., de unokatesóméknál már megvolt a pici, mikor úgy döntöttek, házasodnak - elsősorban pont a hülye bürokrácia miatt).
Én már 8 éve és 9 hónapja várom, hogy végre eljegyezzen.
Én 29/N, Ő 29/F.
Ha nem tizenévesen kezdődik a kapcsolat, akkor én 1 évet mondanék. Úgy, hogy azért 2 éven belül az esküvő is tervben van. Több éves jegyességnek nevezett bohóckodás teljesen komolytalan.
Ehhez képest nálunk nagyon hamar jött a lánykérés, 1 hónap után. Anno sosem képzeltem, hogy velem ilyesmi megtörténhet, de így alakult, és nem bánom:)
1,5 év után házasodtunk össze, akkor 25-22 évesek voltunk, és nem, nem voltam terhes. Egyszerűen vannak emberek akik hamarabb érzik azt, hogy megtalálták azt akit kerestek, és nincs szükségük arra, hogy évekig járogassanak ehhez. Én össze sem költöztem volna olyannal, aki meg sem kér, aki nem tervez velem véglegesen. Gyereket pláne nem vállalnék házasságon kívül.
Nincs azzal baj, ha valakinek a házasság nem fontos, és inkább éldegélnek barát-barátnőként egész életükben, csak akkor ezt tisztázni kellene, még a kapcsolat elején, hogy a másik fél ne reménykedjen. Ha pont egy házasságellenest és egy házasságpártit sodor össze az élet, abban valamelyik sérülni fog. Ismerősi körömben is tapasztaltam ilyeneket.
Nem a számokon múlik. Ismerek 8 év után (4 év együttéléssel) házasodott embert, aki mindössze 1 évig volt házas, majd elvált. Nem ilyesmiken múlik, hanem azon, mennyire tartoztok össze, mennyire őszinte a kapcsolat, legyen az pár hét, pár év. Én így gondolom. 31/N
1-2 év, ha nem tizenéves korban vannak, és max 3 éves kapcsolat után házasság. Nálam ez lett volna a maximum.
Mi a férjemmel 10 éve vagyunk együtt, 8 éve házasok, szóval 2 év után esküdtünk meg.
1 év járás, az évfordulón eljegyzés, majd összeköltözés, és 1 év jegyesség-együttélés után volt esküvő. Ahogy az egyik válaszoló írta, én sem költöztem volna össze olyan pasival, aki nem tervez velem komolyan, nincs szándékában elköteleződni mellettem. Az pedig nem opció nálam, hogy 2,5,8,10 évig éldegéljek valakivel, de feleségül nem vesz. Ki van zárva. Nem vártam volna 1 pasira sem 2 évnél többet, hogy megkérjen. Gyereket se így se úgy nem vállalunk, mert egyáltalán nem akarunk, de házasság nélkül pláne nem szültem volna.
Ha az ember nem akar házasságban élni oké, csak akkor nem egymást keressük, és ne pazarolja az időmet. Én nem akartam életem végéig valaki csaja lenni. Vannak akiknek ez nem fontos, de nekem igen.
Azok a nők sürgetik általában, akik abból akarnak megélni. A nincstelen, kikopott hátsó bizony szeretne biztos helyet keresni magának..:D Érdekes módon a jobb anyagi helyzetű nők várnak több évet, de a nincstelenek meg egyből már házasodni akarnak, hogy aztán legyen a szánalmas kis életükben mit felmutatni. Erre büszkék, ettől tartják többnek magukat, pedig egy senkik maradnak azután is.:D
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen 1-2 év után kötött házasságok szinte mindig válással végződnek.
29
Vagy csak szimplán elveik vannak, és aszerint élik az életüket. Úgy gondolják nem érdemes maradni egy számukra jövőtlen kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!