Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal lassan 3 éve vagyunk együtt. Sokszor előjött már az eljegyzés téma, mégsem kérte még meg a kezem. Szerintetek mi lehet a gond? Mindketten 20 felett vagyunk már.
Minek kell siettetni az eljegyzést?
Majd megkér, ha késznek érzi rá magát és a kapcsolatotokat!
Egyáltalán, beszéltetek már erről?
Egyáltalán nem siettetem, és mint írtam volt már szó róla. Két éve hogy először említette, mindíg ő hozza fel ilyen "Egyszer a feleségem leszel." kijelentésekkel, csak az zavar, hogy két év alatt már rászánhatta volna magát ha komolyan gondolja.
Kedves első, azért "Titeket" kérdezlek, mert ez a Gyakori Kérdések. Így nem érdemes hozzá szólnod semmihez szerintem, ha ezen a véleményen vagy. Másodiknak köszönöm.
Ha előjött a téma sokszor, akkor gondolom beszéltek róla :D
Sokszor beszéltek erről, de pontosan erre kérdeztem rá, hogy milyen mélyen!
Csak így felvetette, hogy jajm majd egyszer elveszlek, mert ez nem beszélgetés.
Az a beszélgetés, ha komolyan leültök és megbeszélitek, hogy ki, hogyan tervezi el e jövőjét. Komolyan házasságban gondolkodik-e, mik a bővebb tervei.
Ez nem átbeszélés, hogy odavetem, hogy ja majd egyszer elveszlek... Nevetséges!
Hiába sértődsz meg, ez a legjobb válasz. Egy párkapcsolatban elengedhetetlen, hogy a felek tudjanak kommunikálni egymással. Ha ez nincs meg, abból komoly gondok lehetnek.
.
De ha neked tényleg az olyan válaszok kellenek, hogy:
"Nyugi, majd megkér, ha itt az ideje..."
"Á, fiatalok vagytok még..."
"Minek kérjen meg, az csak egy papír?"
stb., stb., akkor egészségedre!
Ez szó szerint kb. a tízezredik ugyanilyen kérdés ebben a témában. Használd a keresőt és minden választ megkaphatsz. Ha egyébként jól működik a kapcsolatotok és különösebb konfliktusok nélkül együtt tudtok élni, akkor a leggyakoribb ok, hogy nem vagytok még olyan anyagi helyzetben, amire házasságot és főleg gyerekvállalást lehet alapozni, így nem érzi még aktuálisnak. A másik lehetőség pedig, hogy egyszerűen fiatalnak tartja magát a házassághoz. A 20 feletti életkor jelenthet 21 évest meg 29 évest és egyáltalán nem mindegy, hogy a húszhoz vagy a harminchoz vagytok közel.
Egyébként szerintem önmagában nem gond, hogy nem kérte meg a kezed. Három éve vagytok együtt, huszonpárévesek évesek vagytok. Mitől félsz, miről maradsz le? Már gyereket szeretnél? Vagy azt hiszed, hogy ha összeházasodtok, akkor onnantól "biztonságban" leszel? Miért fontos ez neked ennyire?
#7es.. nem sértődök, de kicsit flegmára siekrült a válaszod...
#8as.. nem, így is biztonságban érzem magam. Igen, szeretnénk már kisbabát. És előbb legalább az eljegyzést szeretném..
Viszont a kommunikációval nincs problémánk. Anyagi háttér is alakulóban van. Viszont szerintem nem kell eljegyzés után egy hónapra esküvő, ráérnénk még gyüjtögetni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!