Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal lassan 3 éve vagyunk együtt. Sokszor előjött már az eljegyzés téma, mégsem kérte még meg a kezem. Szerintetek mi lehet a gond? Mindketten 20 felett vagyunk már.
Szóval nagyjából eltaláltam a dolgot, és valóban arról van szó, hogy a barátod vett egy lakást, te meg adtál bele egy kicsit, aztán ebből lett az "együtt".
Majd amikor te fizeted a "közös" lakást 90%-át, akkor te is rá fogsz jönni, hogy mennyit számít a részesedés. Az könnyen beszél, hogy nem számít a pénz, akinek nincsen pénze.
Természetesen nem kívánom, hogy a barátoddal bármi történjen, de képzeld el, hogy összeházasodtok, születik gyereketek, a férjedet meg éri egy baleset és meghal vagy munkaképtelenné válik. A te kis 160 ezred tudod mire lesz elég? Hogy nélkülözésben neveld fel azt a gyereket. Szóval jó lenne először gondolkozni meg számolni, mielőtt gyereket vállalsz, akiért felelős vagy, főleg úgy, hogy te nem hoztál össze semmilyen lakást, csak beleültél egybe.
Kevésbé tragikus, de reálisabb példa. Megszületik a gyerek, de a kapcsolat megromlik és elváltok. 160-ból majd fizeted az albérletet meg mindent, miközben neveled a gyereket?
Lássuk a tényeket. 21 vagy a párod 28. 7 év korkülönbség nem sok ,DE! Ha most te megházasodtok és gyereket vállaltok ,garantálom hogy 10 év múlva nem lesztek együtt. Mert manapság máshogy mennek a dolgok.
Ez 70 éve még oké lett volna. Manapság amikor mindenki akkor válik amikor akar és az emberek minden apróság miatt elválnak ,meg jönnek a külső hatások és lehetőségek szétmennek. És ott leszel 30-31 évesen ,még mindig fiatalon ,olyan korban hogy még simán gyereket vállalj ,egy vagy több gyerekkel egyedül és majd az apjuk elviszi őket egy hétvégre és kapid a gyerektartást.
Miért? Azért mert nem MOST nem vagy képes felfogni azt ,amit a párod valószínűleg tud hogy nem ideális az időpont. Vagy nem ideálisak eléggé a körülmények. Vagy nem tartja magát elég idősnek/érettnek egy gyerekhez/házassághoz vagy pedig téged nem tart annak. X múlva már annak tartana ,de most nem.
Végül is nem lenne jobb még spórolni ,meg félretenni.
És az a 3 év még nem olyan sok idő.
Nekem sem kérte meg a párom a kezem. Pedig már 8 éve és 9 hónapja vagyunk együtt. Én is várom már!
Én 29/N, Ő 29/F.
Kedves Torma András!
Neked nem teljesen mindegy hogy miből vették a házat/lakást? Lovagolj még ezen a témán napokig.
És ha a szülők besegitettek nekik akkor mi van? Ez a mások pénztárcájában turkálás hányingerkeltő dolog. A kérdés szempontjából pedig lényegtelen.
Nem szoktam válaszokat irogatni, de már komolyan felidegesített ez az értelmetlen, irigy kötözködésed.
A sok rosszindulatú választól hányingerem lett! Miért kéne mindenkinek hatalmas nagy karriert építeni, meg "kiélni" magát házasság és gyerek előtt!? Mintha gyerekkel már nem lehetne utazni 3-4 éves korától :D
Gyerekkorom óta tudom, hogy nekem a legfőbb álmom egy szép család (valószínűleg azért mert az én szüleim elváltak) és tudatosan így is alakítottam az életem. Olyan szakmát tanultam ami mellett bőven lesz időm a családomra és ha majd lesz gyerekem nem kell majd semmit "feladnom". Az pedig mázli, hogy olyan férjem lett aki még jól is keres és ez miatt sem kell aggódnunk! Mielőtt jönnének a rosszindulatú hozzászólások, egyidősek vagyunk, baromi fiatalon ismerkedtünk meg (első kapcsolat)és akkor még az sem volt biztos, hogy be tudja fejezni az egyetemet! A házunkat örököltem (lehet irigykedni: 14 éves voltam amikor anyukám meghalt). Úgyhogy úgy vagyunk vele jöhet baba, pedig mi is pimaszul fiatalok vagyunk (25 évesek).
Kérdező, neked azt javasolom, hogy várj türelemmel! Az én férjem nyíltan megmondta, hogy csak akkor fogja megkérni a kezem, ha egy év múlva össze is tudunk házasodni. Gondolom, még nincs 1-1,5 milliótok a zsebetekben egy esküvőre így még várat magára a téma. Azt írtad így is biztonságban érzed magad, gondolj bele nem lenne jó 2-3 évig menyasszonynak sem lenni! Az sokszor komolytalan!
25
Milyen 1, vagy 1,5 millió? Egy esküvő nem kerül ennyibe. Csak a buli...ami nem kötelező jellegű. Nem mindenkinek gurul el a gyógyszere, hogy egy estès bulika miatt ennyi pénzt elszórjon.
Kérdező: a pàrod még nem akar feleségül venni. Valószínűleg azért mert nagyon fiatalnak tart. Még ha netàn össze is hàzasodnàtok, amiben nem làtok nagyobb problémàt, hova akarsz még gyereket? Alig éltél de màr lekötnéd magad? Minek?
Èlvezzétek ki kettesben a kapcsolatot, a hàzassàg első éveit mert ha gyerek lesz, minden megvàltozik. Nem a haverok vagy a barinős programok lesznek az elsők, hanem a gyerek. Az első hónapokban aludni sem tudsz majd rendesen. Egymàsra is időt kell majd szànnotok a pàroddal, különben vàlàs/ szakítàs lesz a vége.
Èn nem gondolom hogy a kor jelent feltétlen éretlenséget, èrettséget, de egy gyerek nagy felelősség, vele nagyon nem csak az a cukormàzas csalàdi idill van mint amit kifelé mutatnak belőle az emberek. Gyerekes ismerőseim szoktak mesélni....
"25
Milyen 1, vagy 1,5 millió? Egy esküvő nem kerül ennyibe. Csak a buli...ami nem kötelező jellegű. Nem mindenkinek gurul el a gyógyszere, hogy egy estès bulika miatt ennyi pénzt elszórjon. "
Nem mindenki, de az emberek 80%-a rászánja a pénzt, mert úgy gondolják, hogy egyszer lesz esküvőjük és akkor annak megadják a módját! De elég éretlen lehetsz, látszik az életfelfogásodon is..
Persze....az az éretlen aki sajnál milliókat egy bulira, és aki azt gondolja, hogy jobb kettesben pàr évig és csak utàna vàllalni gyereket? Mesélj még...
Tudod sok gyerekes ismerősöm van. A nagy része azoknak akik hamar gyereket vàllaltak, màr nincs együtt, pedig ezek a gyerekek 2-3 évesek csak. Van pàr akik màr a fiuk 1 éves kora előtt szétment.
Így okoskodj arról, mi az éretlen életszemlélet. Vàllalj gyereket fiatalon, ha akarsz, de ki vagy te, hogy ítélkezz màs felett csak mert vàrni akar és kiélvezni a fiatalsàgàt? Elàrulom: senki vagy. Szóval vegyél vissza. Én nem személyeskedtem veled, te se tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!