Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi idő után jön el az eljegyzés ideje?
Mindentől függetlenül én 2 évet látok reálisnak.
Persze a gyakorlatban nem lehet naptárhoz igazítani, hiszen nem mindegy, milyen idős a pár, milyen életszakaszban jöttek össze, van-e lehetőség önálló életre, stb.
Nálunk 2 év után történt meg az eljegyzés, következő évben esküvő. Nem érezzük áldozatnak vagy lemondásnak, köszönjük szépen, sokkal szabadabbak és vidámabbak vagyunk, mint előtte bármikor.
És én itt is húznám meg a határt- amikor már nem úgy érzed, hogy fogságban vagy, hanem azzal az emberrel élsz együtt, akivel nem börtön, hanem inkább felszabadító a párkapcsolat, akkor onnantól kezdve bármikor. Nem időben mérném, hanem abban, hogy mennyire vagytok együtt jók, mennyire nagy az összhang kettőtök között. A társaságban van olyan pár, akik tizenévesen jöttek össze, 10 éve már együtt voltak, mire házasság, majd gyerek, és bárcsak ne így alakult volna. Csak minthogy a teljes felnőtt életüket egymás mellett töltötték, egymás nélkül gyakorlatilag nem is tudják definiálni magukat, így nyilván nem olyan könnyű a szakítás/válás, de nem feltétlenül jobb, hogy ők együtt vannak. Sőt.
#4-6: a kérdező körülményektől függetlenül kérdezett.
Nyilván, ha valaki 18 évesen találja meg "élete párját", akkor én is azt mondom, hogy 20 évesen korai az eljegyzés. De ezt írtam a fenti kommentemben is, hogy önálló élethelyzet megteremtéséről beszélünk.
Ha én - teszem azt példa kedvéért - 23 évesen jövök össze életem szerelmével, az azt jelenti, hogy már önállóan dolgozom jó esetben, diploma után. Két év alatt bőven van időnk összeköltözni, kiismerni egymást, elkezdeni félretenni a jövőre. 25 évesen megkér, 26-27 évesen férjhez megyek, mire jön a gyerek, ott tartunk, hogy 28-29 vagyok, és ez még csak az első gyerek. Plusz feltételeztem, hogy a párom egykorú/idősebb. Meg nyilván időközben közös egzisztencia megteremtése.
Ha 23 évesen még öt évig randizgatok, mert úristen, nehogy elköteleződjünk, akkor 30 évesen is ott tartok, hogy oké, hajlandó vagy-e velem albérletben együtt élni. Felnőtt emberektől ez nevetséges. A minimum öt év kijelentésed felnőtt fejjel igen komoly kötődési problémákat jelez.
(Mellesleg, de ez csak egyéni vélemény, én nem tartom egészségesnek, hogy nőként 34-35 évesek kapjak észbe, hogy ja, családot szeretnék.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!