Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek mennyi idő után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyi idő után jön el az eljegyzés ideje?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez sok mindentől függ, de érdekelne ki mit gondol.

2017. szept. 2. 18:57
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
74%
mindentől függetlenül? kb 3-4 év nekem reális
2017. szept. 2. 18:58
 2/42 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem amikor mindkét fél azt érzi, hogy eljött az ideje. Én nem.hiszem h annak sok értelme van, ha vki évekig jegyben jár, számomra az az ideális, ha mondjuk 1-2 éven belül megtartjuk az esküvőt. Ehhez nyilván stabil pénzügyi helyzet is szükséges.
2017. szept. 2. 18:59
 3/42 anonim ***** válasza:
64%

Mindentől függetlenül én 2 évet látok reálisnak.

Persze a gyakorlatban nem lehet naptárhoz igazítani, hiszen nem mindegy, milyen idős a pár, milyen életszakaszban jöttek össze, van-e lehetőség önálló életre, stb.

2017. szept. 2. 18:59
 4/42 anonim ***** válasza:
27%
3as ez komoly? Két év? :D Akkor ezért van ennyi válás :D
2017. szept. 2. 19:01
 5/42 A kérdező kommentje:
4-es, kevésnek találod a két évet?
2017. szept. 2. 19:04
 6/42 anonim ***** válasza:
23%
Amúgy ha mondjuk tegyük fel tizenévesként jöttek össze akkor várnék minimum 27-28 éves korig, ha addigra is együttmaradnakk akkor már csaknem mennek szét olyan könnyen. De ha 20onévesek vagy 30asok szóval érett felnőttként jöttek össze akkor sztem olyan 5év jó lehet. De ez csak szimpla matek, egyénfüggő. Én ennél hamarabbi házasságosdit meggondolatlannak tartok. Valaki meg két évet írt úristen, az még majdnem rózsaszínködös időszak... Akkor nekem már 3 exemet is el kellett volna jegyezzem (jaj persze mindnél volt is szó róla de szerencsére ennél több eszem van).
2017. szept. 2. 19:05
 7/42 anonim ***** válasza:
1%
SOHA.
2017. szept. 2. 19:07
 8/42 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem még 5 év is kevés hozzá. A házasság óriási felelősség és lemondások, áldozatok tömkelege. Az élet sosem lesz már olyan szabad és vidám utána, mint azelőtt volt. Nagyon meg kell gondolni a mai világban, hogy kivel akarjuk ezt megtenni, ezt nemtől függetlenül írom.
2017. szept. 2. 19:08
 9/42 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk 2 év után történt meg az eljegyzés, következő évben esküvő. Nem érezzük áldozatnak vagy lemondásnak, köszönjük szépen, sokkal szabadabbak és vidámabbak vagyunk, mint előtte bármikor.

És én itt is húznám meg a határt- amikor már nem úgy érzed, hogy fogságban vagy, hanem azzal az emberrel élsz együtt, akivel nem börtön, hanem inkább felszabadító a párkapcsolat, akkor onnantól kezdve bármikor. Nem időben mérném, hanem abban, hogy mennyire vagytok együtt jók, mennyire nagy az összhang kettőtök között. A társaságban van olyan pár, akik tizenévesen jöttek össze, 10 éve már együtt voltak, mire házasság, majd gyerek, és bárcsak ne így alakult volna. Csak minthogy a teljes felnőtt életüket egymás mellett töltötték, egymás nélkül gyakorlatilag nem is tudják definiálni magukat, így nyilván nem olyan könnyű a szakítás/válás, de nem feltétlenül jobb, hogy ők együtt vannak. Sőt.

2017. szept. 2. 19:35
 10/42 anonim ***** válasza:
71%

#4-6: a kérdező körülményektől függetlenül kérdezett.

Nyilván, ha valaki 18 évesen találja meg "élete párját", akkor én is azt mondom, hogy 20 évesen korai az eljegyzés. De ezt írtam a fenti kommentemben is, hogy önálló élethelyzet megteremtéséről beszélünk.

Ha én - teszem azt példa kedvéért - 23 évesen jövök össze életem szerelmével, az azt jelenti, hogy már önállóan dolgozom jó esetben, diploma után. Két év alatt bőven van időnk összeköltözni, kiismerni egymást, elkezdeni félretenni a jövőre. 25 évesen megkér, 26-27 évesen férjhez megyek, mire jön a gyerek, ott tartunk, hogy 28-29 vagyok, és ez még csak az első gyerek. Plusz feltételeztem, hogy a párom egykorú/idősebb. Meg nyilván időközben közös egzisztencia megteremtése.

Ha 23 évesen még öt évig randizgatok, mert úristen, nehogy elköteleződjünk, akkor 30 évesen is ott tartok, hogy oké, hajlandó vagy-e velem albérletben együtt élni. Felnőtt emberektől ez nevetséges. A minimum öt év kijelentésed felnőtt fejjel igen komoly kötődési problémákat jelez.

(Mellesleg, de ez csak egyéni vélemény, én nem tartom egészségesnek, hogy nőként 34-35 évesek kapjak észbe, hogy ja, családot szeretnék.)

2017. szept. 2. 19:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!