Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem szánalmas és elcsépelt a karácsonyi lánykérés?
Az eljegyzés a világnak szól! Felvállalom, hogy ő lesz a párom , őt szeretném! Ő legyen aki mellettem áll, ki támogat a nehéz időkben! Ő az, kiért bármikor feladnám az életem! Az eljegyzés, vagy az esküvő nem az intimitásról szól, hanem a vállalásról!
Ezért ünnepeljük! És kár lennne ezt elfelejteni!
Valószínűleg te lényegesebben többet használod a facebookot mint én, mégis nekem kéne elmagyaráznom, hogy a letiltáson kívül milyen lehetőségek vannak még?
Jézus születésének a megünnepléséről legfeljebb katolikus hívőknek szól a karácsony, és attól hogy valaki megkéri a másik kezét, még nyugodtan szeretheti is. :)
Látom hiába érvelek... ha hülye vagy, nem tehetek róla! Az, hogy neked csalódás volt, nem jelenti, hogy másnak is annak kell lennie! Érdemes lenne utána olvasni, hogy valójában mit is jelent eljegyezni egymást....
30/F
Senki nem mondta, de mikor valaki ilyen elánnal állít valamit, annak személyes tapasztalata szokott lenni. Ebből vontam a konzekvenciát, de akkor elnézést.
De hogy reagáljak is. Az ünnep nem lesz más tőle a jövőben. Jegyeztem el én is lányt karácsonykor, mert valóban úgy éreztem, hogy vele akarom leélni az életem. Így evidensnek gondoltam, hogy karácsonyra ígéretet teszek neki. De a világon semmi sem állandó, a jövőre sosincs garancia. Változtunk, változott a kapcsolatunk, és talán a sors fintora, hogy két évvel később ugyancsak karácsonykor döntöttünk úgy, hogy ezentúl külön utakon járjunk.
Azóta sem lett rossz a karácsony, nem is jut eszembe, ahogy neki sem. Nem fojtom bormámoros depresszióba magam, mert "Húú b.meg!!! Tönkretettem az életem, mert karácsonykor tettem meg ezt a nagy lépést. Várhattam volna négy napot, hogy a későbbi ünnepeket ne b.ssza szét egy esetleges szakítás."
Még mindig jó alkalomnak tartom a karácsonyi lánykérést, ezen az ünnepen amúgy is felfokozottabbak az érzelmek!
Milyen hülye érv ez, hogy akarni a wc-n kell, meg hogy nincs rá garancia, hogy örökké tart majd? Ennyi erővel sose ismerkedj, vagy lépj kapcsolatba, mert nincs garancia! Az élet velejárója, hogy tönkremennek a kapcsolatok, ezt fel kéne fogni. Viszont ez a hozzáállás egy eleve vesztes emberre vall! Aki nem kockáztat, nem is nyerhet!
Részemről az a vélemény, hogy nem pártolom az ünnepeken lánykérést. Sem születésnapon, sem karácsonykor, sem valentinnapon. Részben vannak hasonló gondolataim, mint neked (ne arról szóljon az ünnep, le van tudva az ajándék, stb.), de leginkább azért, mert piszkosul közhelyesnek tartom.
De tudod mit? Ha merő véletlenségből a párom mégis ünnepkor kérne meg, akkor nem nyomnám vissza a gyűrűt, hogy "lécci majd két hét múlva", és nyilván nem közölném vele, hogy akkor ő most egy fantáziátlan unalmas alak, mert nem volt jobb ajándékötlete. És tudod mit? Igenis körbekiabálnám vele az ismerősi kört - akár virtuálisan is, hiszen nekem olyanok az ismerőseim, hogy érdeklődünk egymás iránt. Mert tök mindegy, hogy mikor van a lánykérés, a lényeg az, hogy igen, a másikkal akarom leélni az életem.
Egyébként pedig, ha privát is volt a lánykérés, a "hivatalos" család előtti eljegyzésre remek alkalom a karácsony - vagy bármilyen más alkalom, mikor mindenki együtt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!