Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A vőlegényem elutazik egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A vőlegényem elutazik egy hónapra, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A vőlegényem rockzenész, ez az élete. Fél évvel azelőtt, hogy összejöttünk, hagyta ott a korábbi bandáját, mert 18 éves kora óta játszott már, és szeretett volna kicsit "pihenni". Egy éve újra van együttese. Ha hétvégékre elmentek turnézni, az nem zavart, tavaly egy két hetes spanyol turnét miattam lemondott, mert nem volt szíve itt hagyni.

Pár hete azonban nagyon lehangoltan közölte, hogy neki ez a hétköznapi élet, hogy munkába jár, otthon van, barátokkal találkozunk, nem fekszik. Neki a zene a másik "szerelme", és hiába vannak tanítványai, az nem olyan, mintha koncertezne. Az énekesnőjüknek van még egy együttese, és megkérte a csaj, hogy menjen velük egy minimum egy hónapos európai turnéra.

Ha nem lennék, egy percig sem gondolkodna, de miattam már hónapok óta nem tud dönteni. Én dolgozom, nem mehetek vele.

Nem merem megkérni, hogy ne menjen, közben meg félek a belegondolástól, hogy nem látom egy hónapig. Éltünk távkapcsolatban, volt, hogy 3 hónapig nem találkoztunk, de már 1 éve együtt élünk, és megszoktam.

Meg annyi mindent terveztünk nyárra a koncertektől az utazásokig, barátokkal találkozásig.

Önzőség lenne arra kérni, maradjon?

21n, 28F

2015. márc. 20. 14:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
53%

#20: Azért állj már le! Bírom a sok okostojást, egyből jön itt azzal, hogy dögölj meg, kérdező, amiért egyáltalán el mersz szomorodni, hogy egy hónapig nem látod majd a párod...

Ki mondta, hogy nem boldog a párja? A kérdező mint látható, nem korlátozza, mert tudja, hogy fontos a párjának, akkor mit jöttök itt azzal, hogy önző, meg "majomszeretet?". Akik itt ítélkeznek, legalább hosszú távú kapcsolatban élnek? Voltak már egy hónapig a párjuk nélkül? Természetes, hogy el kell engednie, nem foszthatja meg ettől a párját, de attól még nem muszáj örülnie is neki, nem?

Aki azt állítja, hogy sétagalopp egy hónap külön a párjától, az valószínűleg nem jó emberrel van együtt, mert ez természetesen megviseli az embert. Azt sem írta sehol, hogy attól fél, hogy megcsalja, akkor miért ugrotok a torkának?

Sok önjelölt életmód tanácsadó...:D

2015. márc. 20. 18:04
 22/30 anonim ***** válasza:
63%

igen önzőség lenne részedről. inkább bulizd végig azt az egy hónapot, legyen jobb Neked, mint neki.

de úgyis meg fog csalni, ezzel számolj. bocs, hogy ilyen nyers voltam.

2015. márc. 20. 18:13
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

21. A Kérdező párja mondta a kérdezőnek, hogy idézem, "nem fekszik neki ez az élet". Most ebből én nem igazán arra következtetek, hogy ő olyan hű, de különösen boldog lenne. Az pedig, aki hagyja egy ilyen döntésen őrlődni a párját (amitől az alapvetően nagyon is boldog lenne), úgy hogy közben annyi van a fejében, hogy "hát, ő megszokta, hogy együtt vannak", "sok programot terveztek" (figyeld meg: csak is Ő, ŐK - hol van itt a csak a párja? Az ő igényei hol vannak?), az igenis önző, ehhez nem kell önjelölt élemódtanácsadónak lenni.

Nekem annó volt lehetőségem három hónapra külföldre menni. Jó kapcsolatban éltem akkor, aminek évekkel később, teljesen más miatt lett vége. Persze, hogy elfogadtam, és mentem. A páromnak pedig valószínűleg meg sem fordult a fejében, hogy egy percig is visszatartson, mert tudta, hogy ezért küzdöttem, ez tett boldoggá. Az igazi kapcsolat, szeretet (nem szerelem) itt kezdődik. Nem ott, hogy "jaj, maradj velem, mert én így már megszoktam a dolgokat.".

2015. márc. 20. 18:38
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is zenész vagyok és a párom is. Nálunk ezek teljesen normálisak. Mindenhol van internet, skype, telefon.
2015. márc. 20. 18:53
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, önzőség volna erre kérni. Tisztában voltál azzal, hogy ez neki fontos, tudtad, milyen életvitellel jár a "munkája". Ha ez nem tetszik/nem tudod elfogadni, nem kellett volna összejönni vele.

És már csak azért sem tudok veled együtt érezni, mert az én párom fél éves külföldi szolgálatban van (katona).

2015. márc. 20. 19:10
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

"Ki mondta, hogy nem boldog a párja? "

Mert tobbszor el lett mondva hogy a zene az elete.

"A kérdező mint látható, nem korlátozza"

dehogynem. Gondolom megy a jatszma a hatterben, jaj, nem birom ki nelkuled, nem tudom mi lesz velem, blabla. Ahelyett hogy tamogatna. Elobb-utobb ugyis valasztasra kerul a sor, es akkor sokkal rosszabbul jar.

"Akik itt ítélkeznek, legalább hosszú távú kapcsolatban élnek?"

Igen.

"Voltak már egy hónapig a párjuk nélkül? "

Igen, tobbszor is.

2015. márc. 20. 19:18
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne kérd rá, hogy maradjon és ne is "trükközz" szomorú szemekkel és pofival :-) 21 vagy, tele tűzzel, de lehet, még nem volt rá alkalmad, hogy próbára tedd magad, mint társ. Pláne nem, mint "jó társ". Ő ugyanannyi ideig lesz távol tőled, mint te őtőle. Majd kiderül, mi sül ki ebből. Nem lesz könnyű. Oldjátok meg okosan.
2015. márc. 22. 09:17
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

- Nem jöttünk azzal, hogy dögöljön meg a kérdező, azzal jöttünk, hogy nőjön fel a feladathoz, amit egy valódi komoly kapcsolat jelent. Mindahhoz a lemondáshoz, kompromisszumkészséghez, önzetlenséghez, amit bele kell adni azért, hogy amit cserébe kapunk, az igazi és csodálatos legyen.

- A kérdező igenis korlátozza. Lehet, hogy nem mondta meg kategorikusan, hogy "drágám, nem mehetsz el", de egy spanyol turnét már feladott érte, és bizony a kérdező nagyon is örülne neki, ha ezt az újabb egy hónapos utazást is lemondaná miatta.

- Örülnie nem kell neki, bár mint írtam, tulajdonképpen a párja sikerének, lehetőségeinek AKÁR örülhetne is. Egy kicsit. Mondjuk amellett, hogy persze hiányzik majd neki.

- Nem állítottam, hogy sétagalopp egy hónap a párom nélkül. Igen, sok éve komoly, boldog, harmonikus kapcsolatban vagyok, és igen, töltöttünk már külön ennyi időt ez alatt. Hát persze hogy hiányzott! Nagyon! Volt olyan este, amikor iszonyú magányos voltam, és még egy kis sírást is megengedtem magamnak. De mosolyogva öleltem meg, amikor búcsúztunk, és biztattam, hogy mennyire jó lehetőség ez, milyen fontos, amit csinál (gyerekekkel foglalkozik), milyen büszke vagyok rá, és megnyugtattam, hogy miattam ne aggódjon. A szemem kisülne, ha a kelletlen pofámat kéne néznie egy ilyen nehéz pillanatban. Ettől még azt is mondtam neki, hogy nagyon fog hiányozni, kifejeztem, hogy akkor vagyok a legboldogabb, ha mellettem van. Nem hazudni kell, csak normálisan viselkedni. És mindettől függetlenül kihasználtam azt az időt egy csomó mindenre: rég nem látott barátnőkkel csevegés, rokonok meglátogatása, vásárolgatás, stb. Aki nem tud jólesően egyedül lenni saját magával, az hogy akar örömteli együttlétet adni a másiknak?

Végezetül Neked, kedves válaszoló, és Neked is, kedves kérdező: gondolkodjatok el azon, hogy a nagymamáink generációjában a legtöbb vőlegényt, férjet, szeretőt egyszer csak fogták, besorozták és elvitték a frontra. Azt sem lehetett tudni, hogy valaha élve visszajönnek-e, lesz-e lábuk/karjuk... Jó persze, az embernek mindig a saját baja a legnagyobb, de azért próbáljátok már ilyen szemmel is megnézni azt a vacak egy hónapot, amit egy biztonságos, kellemes, örömet adó munkának szentelhet a srác!

2015. márc. 22. 11:14
 29/30 anonim válasza:
0%
Szerintem csald meg ! ;)
2015. ápr. 14. 20:17
 30/30 anonim ***** válasza:
Nézd, hamarabb lett rockzenész, mint a vőlegényed. Az én élettársam is hamarabb lett katona és ha menni kell, akkor menni kell. Egy éve éltünk együtt, mikor kivezényelték 2 hónapos hadgyakorlatra külföldre és ő nem dönthetett úgy, hogy itthon marad. Az ember általában már az elején tudja, mit vállal. Ha viszont Te nem ilyen típus vagy, és nem igazán tudsz bealkalmazkodni a "cirkuszos- életbe" akkor mindkettőtöknek jobb, ha ez a kapcsolat nem lép ennél komolyabb szintre, mert később a gyerek is megsínyli ezt. Apu állandó távolléte, anyu malmozása... Hagyd, hogy élje az életét, turnézzon és majd alakul. Menet közben fog kiderülni, ki mennyire bírja így.
2015. júl. 26. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!