Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A vőlegényem elutazik egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A vőlegényem elutazik egy hónapra, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A vőlegényem rockzenész, ez az élete. Fél évvel azelőtt, hogy összejöttünk, hagyta ott a korábbi bandáját, mert 18 éves kora óta játszott már, és szeretett volna kicsit "pihenni". Egy éve újra van együttese. Ha hétvégékre elmentek turnézni, az nem zavart, tavaly egy két hetes spanyol turnét miattam lemondott, mert nem volt szíve itt hagyni.

Pár hete azonban nagyon lehangoltan közölte, hogy neki ez a hétköznapi élet, hogy munkába jár, otthon van, barátokkal találkozunk, nem fekszik. Neki a zene a másik "szerelme", és hiába vannak tanítványai, az nem olyan, mintha koncertezne. Az énekesnőjüknek van még egy együttese, és megkérte a csaj, hogy menjen velük egy minimum egy hónapos európai turnéra.

Ha nem lennék, egy percig sem gondolkodna, de miattam már hónapok óta nem tud dönteni. Én dolgozom, nem mehetek vele.

Nem merem megkérni, hogy ne menjen, közben meg félek a belegondolástól, hogy nem látom egy hónapig. Éltünk távkapcsolatban, volt, hogy 3 hónapig nem találkoztunk, de már 1 éve együtt élünk, és megszoktam.

Meg annyi mindent terveztünk nyárra a koncertektől az utazásokig, barátokkal találkozásig.

Önzőség lenne arra kérni, maradjon?

21n, 28F

2015. márc. 20. 14:27
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha ez az elete/munkaja, akkor szerintem engedd el. Miert ne tenned? A volegenyed, megbiztok egymasba, es tudod, h nem ezen mulik ugysem, h esetleg felrelepjen - mar ha ettol tartasz. Koztes megoldaskent hetvegente nem tudod meglatogatni eppen ott, ahol van? Gondolom, dolgozol Te is, de hetvegeken szabad vagy. 1 honap nem olyan sok ido, es gondolom, nem megy allandoan ennyi idore. Ha tenyleg ez az elete, akkor ebben Neked kell engedekenyebbnek lenni, nehogy kesobb feszultsegforras legyen koztetek.
2015. márc. 20. 14:34
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, onzo lennel.

Igy ismerted meg, megis a menyasszonya lettel. 1 honap nem a vilag, kesobb biztos lesz neked is lehetoseged, hogy utazz vele.

Elmondta oszinten, hogy neki mit jelent az elet, vagy elfogadod, vagy nem.

Legalabb egy hetveget nem tudsz kiutazni hozza?

2015. márc. 20. 14:35
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen, önzőség lenne. Ha biztosak vagytok egymásban, 1 hónapnak meg sem szabadna kottyannia. Szerintem nem elsődlegesen a hiánya a bajod, hanem az, hogy ugyan mit fog csinálni nélküled egy hónapig, hiszen az ő munkája szó szerint bulizás. Egész életedben pórázon akarod tartani? Akkor nagyon rövid idő alatt túl fog rajtad lépni. Nem foszthatod meg attól, ami egyrészt a hivatása, másrészt a legnagyobb örömforrása. Tudod menyasszonyt könnyűszerrel talál másikat, ha akar. Ilyen munkát nem. Ez nem azt jelenti, hogy fontosabb számára a zene, de ha ekkora kaliberű lemondást vársz tőle, akkor nem szereted igazán. Kb. olyan, mintha gyereket nélkül nem tudnád elképzelni az életed, de ő arra kérne, mondj le róla. Persze úgy is lehet élni, kérdés akarnál-e. A lényeg: ne állj útjába, hogy azon az úton érvényesüljön, amire vágyik. Ha a kapcsolatotok túléli azt, hogy ő ezt az életformát választotta, akkor tényleg egymáshoz valók vagytok. Ha akadékoskodsz, előre garantálható, hogy szakítani fogtok. Megpróbált érted lemondani az álmairól, de akkor nem azt az életet éli, ami boldoggá tenné. Most itt az idő, hogy te próbálj tenni valamit a kapcsolatért, alkalmazkodj te is hozzá.
2015. márc. 20. 14:35
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen, önzőség lenne. Tudtad, hogy zenész, magad is írtad, hogy ez az élete. És ha még kereseti forrása is, akkor maradásra bírni nagyon nagy butaság lenne.
2015. márc. 20. 14:36
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
1 hónap nem a világ, hamar elröppen, én elengedném, nem fog összedőlni a világ.
2015. márc. 20. 14:37
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon önző dolog.

"egy két hetes spanyol turnét miattam lemondott, mert nem volt szíve itt hagyni. "

És neked volt szíved hagyni, hogy kihagyja élete egy ilyen nagy lehetőségét, ami kettő azaz KETTŐ hét különlétre szólt volna???

Ugyan már, egy hónap az semmi. Még ha évekre szóló szerződés lenne, érteném a dilemmát, de egy vacak hónapon problémázni? Ráadásul nem is mondjuk kisgyerekkel hagy itt egyedül, akkor még csak-csak érteném, vagy ha épp várandós lennél, de így? Ennyire nem lehetsz függő... Komolyan.

2015. márc. 20. 14:40
 7/30 A kérdező kommentje:
Hétvégén is dolgozom (vagyis péntek-szombat), így nem tudnék kiutazni.
2015. márc. 20. 14:43
 8/30 anonim ***** válasza:
71%
Baromi önző és éretlen személyiség vagy, kedves kérdező. Reméld, hogy mielőbb sikerült felnőnöd és megértened azt, mit jelent, hogyha szeretünk valakit, attól még hagyjuk szabadon szárnyalni.
2015. márc. 20. 14:44
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
1 hónap? nem fogsz belepusztulni.
2015. márc. 20. 14:44
 10/30 anonim ***** válasza:
87%
Nekem is durva, hogy engedte, hogy a srác kihagyjon egy spanyol turnét.. nagyon kiábrándító. Párkapcsolatban nem birtokolni kell a másikat, hanem támogatni az álmai/céljai elérésében. Persze ehhez kell bizonyos érzelmi érettség és önzetlenség. Szerintem ezt kellene szem előtt tartani a jövőben.. Mindenkinek hiányzik a párja, ha nincs mellette. De önző okokból nem szabad visszafogni a másikat, még akkor sem, ha engedné. Ha egyszer sem veti a szemedre, akkor is te leszel az, aki miatt félresiklik az élete, rosszabb esetben pár év múlva még a szemedre is veti, hogy tönkretetted az életét és miattad tart ott, ahol.
2015. márc. 20. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!