Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért van az, hogy rengeteg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy rengeteg nő meg van őrülve azért, hogy mikor jegyzik már el?

Figyelt kérdés

Sorra olvasom vagy már az századik kérdést, hogy: Mikor jegyez már el a párom? Vagy nem is akar eljegyezni?

Nem értem, hogy ezek a nők hova sietnek, de komolyan.:-)

És nem egy olyan van, ahol még csak 2-3 éve annak együtt.

Nem tudom, hogy ez miért ilyen tragédia, ha az embert még 2 év után nem jegyzik el. Az én környezetemben is rengeteg eljegyzés volt, de emiatt nem bolondultam meg és nem erőszakoltam ki a páromtól, hogy jegyezzen el.

Ez lett volna a legnagyobb hiba tőlem.

Tudom lehet, hogy most páran azt mondják, hogy könnyen beszélek, mert én már el vagyok jegyezve, de mi is már több, mint 3 éve voltunk együtt mikor ez történt és én 1x nem kattogtam rajta és nem kérdeztem a páromat arról, hogy mikor akar végre eljegyezni. 2011 Szilveszterkor Ő magától mondta, hogy 2012-ben szeretne eljegyezni.

Már akkor is nekem is jó pár ismerősömet eljegyezték, de mégsem bolondultam meg én sem, hogy most nekem is minél hamarabb megkérjék a kezem, mert lemaradok valamiről.

Meg bennem nem voltak kételyek, ismerem a párom és tudtam, hogy házasság párti és éreztem, hogy úgyis egymás mellett fogunk kikötni és előbb utóbb megkéri a kezem és összeházasodunk. Tehát nem értem, hogy a párok az együtt töltött évek alatt nem beszélgetnek a házasságról, gyerekvállalásról egymással nyíltan?

Mert ha nem akkor utána jön a nagy pofára esés, hogy a pasi mégsem azt akarja, amit ők.

Mik a vélemények?

2014. márc. 7. 09:01
1 2 3 4 5
 1/45 A kérdező kommentje:

Vagy vannak olyanok, akik úgy érzik, ha nem jegyzik el őket gyorsan, akkor a pasi nem is szereti őket annyira?

Nekem ez kicsit olyan, mintha jó pár nő azért akarna eljegyzést meg esküvőt, hogy ezt ki tudják pipálni és Ők is meg tudják mutatni, hogy őket is elvették feleségül stb.

Ez nem tudom miért olyan nagy dolog.:-)

Persze én is örülök, hogy összeházasodunk, de úgyis a szerelmünk a lényeg és nem a papír meg, hogy mekkora esküvő lesz stb. Szóval nem arra megyünk, hogy villogjunk ezzel.:-)

2014. márc. 7. 09:04
 2/45 anonim ***** válasza:
82%

Ez meg a századik kérdés arról, hogy "jajj, a sok hisztis nő, bezzeg én...".

Unalmas.

2014. márc. 7. 09:06
 3/45 anonim ***** válasza:
37%

Mi 4,5 éve vagyunk együtt, karácsonykor volt amúgy az eljegyzésünk. Mi már a kapcsolatunk elején is mindent meg tudtunk beszélni, tudtuk, hogy áll a másik ezekhez a dolgokhoz. (eljegyzés, házasság, gyerek stb.)

Nekem is fura, amikor nagyon sürgeti vki az eljegyzés, illetve főleg az összeköltözést sürgetik sokan, ahogy észrevettem. Mi még nem élünk együtt amúgy. Csak szépen lassan haladunk. :)

Én nem bánom, hogy most volt csak az eljegyzés, megvártam míg ő akarja jobban. Jövőre tervezzük az esküvőt, és az összeköltözést. Gyereket még jó ideig nem akarunk...de ez is közös döntés.

Ilyeneken nem veszünk össze. Am én 25 ő 29 éves.

2014. márc. 7. 09:06
 4/45 anonim ***** válasza:
32%
Hát ezt én sem értem.. Konkrét példa az,hogy eljegyzett párom, és most az unokatesóm kibékült az exével, hogy eljegyeztesse magát, meg külföldre költözzön vele. (Mi is külföldön lakunk) Nem tudom miért hiszik, hogy egy eljegyzés olyan eget rengető dolog...Ugyan olyan az életünk mint volt, csak gyűrűnk van :D
2014. márc. 7. 09:07
 5/45 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as, jól teszitek, csak így tovább!

Sok boldogságot kívánok nektek!:-)

2014. márc. 7. 09:09
 6/45 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es teljesen igazad van.:-D

Én sem érzek azóta különbséget, mióta eljegyeztek, ugyanolyan mély a kapcsolatunk csak annyi, hogy van az ujjamon egy gyűrű, de ettől nem szeretjük jobban a másikat.

Mi tényleg csak azért házasodunk, mert házasság pártiak vagyunk, igazából más indokot nem tudnék erre írni csak azt, hogy ez nekünk fontos és ennyi. Mindketten régimódiak vagyunk ilyen szempontból.

2014. márc. 7. 09:12
 7/45 anonim ***** válasza:
73%

Azért, mert nem biztosak magukban, nem biztosak a ffi szándékaiban, vagyis pontos szándékaiban.

Nem mernek erről kommunikálni, mert félnek, hogy akkor kierőszakolásnak veszi a parjuk a házasságot, vagy csak az eljegyzést,

Nem merik mondani a barátnőjüknek sem, hasonló okokból, így egy anonim oldalon erről kérdezni jobb.

3 év után egy felnőtt kapcsolatban teljesen reális az eljegyzés, ennyi idő után jogosnak tartom, hogy már szerente a nő kinyilatkoztatást, mert ennyi idő után már egy nő általában vágyhat gyerekre, amit még össze is kell hozni, és pl házasság nélkül én sem szülnék.

Plusz ha megnézed akit 3-4 éven belül nem kérnek meg azt nem is fogják. Persze kivételek akadnak. És vannak körülmények is amik közrejátszanak.

Pl lássuk a mi esetünket.

Még felsőoktatásban tanultunk amikor összejöttünk, 1,5 volt amíg összeköltöztünk, és 4,5 év után volt a lánykérés 5 év esküvő..

Már 27 évesek lettünk..

De n már 2 évnél tudtam,nhogy el akar venni...ez a különbség, hiszn beszéltünk róla...

Nem megkérdezett hogy leszel-e a feleségem..

Hanem a mondat: "Amikor már a feleségem leszel, és gyerekeink lesznek" tehát én tudtam a szándékairól, nem mindenki beszél ilyen nyíltan.

Viszont amikor tényleg "meg vannak őrülve" miatta a nők az tényleg problémás.

Egy másik dolog, hogy a nők nagyon emancipáltak, mindenben van döntésjoguk, stb, csak ebben nem, ki vannak szolgáltatva, a mai nőknek ezt nagyon nehéz elfogadni, ebbe úgy mond nincs beleszólásuk általában, vagyis nem mernek beleszólni a mikorba, mert az "milyen már?" Ezt a lépést a férfinak kell megtennie,

És igen, nagyon sokan nem beszélnek rőla, mert nem mernek, főleg azok nem beszélnek, akiknek fontos lenne a házasság, mert akinek nem az. Azt nem érdekli, hogy elriassza a ffit, ha lehet így fogalmazni.

Szerintem is a kommunikáció az alapja a kapcsolatnak, nem a sok, hanem a minőségi kommunikáciő. Egy kapcsolatban nem szabadna tabuknak lenniük.. De mégis vannak sok helyen.

2014. márc. 7. 09:12
 8/45 anonim ***** válasza:
69%

Bocsánat azt nem emeltem ki, hogy a 3-4 évet tényleg felnőtt kapcsolatban kondolom, még nem 22 évesen amikor egyetem járnak,mtehát a felnőtt kifejezést nem csak a koruktra értem, hanem az önállőságipuk kezdetére...mert félérthető..

Ha valaki 19 évesen megismerkedik a prjával azért kicsit korai lenen 21 évesen ( bár van akinek sikerül)

2014. márc. 7. 09:14
 9/45 anonim ***** válasza:
72%

A jegyesség kifejez valamit, mégpedig a kapcsolat minőségét. Ha ezen paráznak lányoka, akkor azt gondolom, hogy arról van szó, hogy a kapcsolatukat nem ugyanúgy értékelik, mint a párjuk. Többre értékelik, többet várnak. Végső soron esküvőt, házasságot akarnak, nem a jegyesség a végcéljuk.

Lényeges kérdés az is, hogy egy nő hány éves, mert egy 2 éves kapcsolat mást jelent tizenévesen, mást huszonévesen és megint mást 30 fölött. Akit 30 fölött nem jegyeznek el 2 év együttjárás után, jogosan mondhatja, hogy ennyi idő után elvárható, 2 év elég ahhoz, hogy az ember megismerje a másikat és eldöntse, tervez vele hosszú távon, vagy nem. Egy 30 fölötti nőnek a gyerekvállalás miatt sem mndegy ez a kérdés. Én nem szültem volna úgy gyereket, hogy nincs egy olyan férfi , aki engem felvállal és a legtöbbet nyújtja, amit egy kapcsolatban nyújtani lehet. Arról nem beszélve, hogy a gyermeknek is jó, ha házasságban születik. Persze, lehet valaki boldog élettársi kapcsolatban is, csak akkor az kell, hogy a dolgok egyértelműek legyenek. Vannak, akik vbeérik kevesebbel is, sőt olyanok is , akik még kevesebbel is, pl. akik szeretőként élnek le egy életet, örök másodikként. Nem vagyunk egyformák, de én örülök annak, hogy a lányok többsége komoly kapcsolatot szeretne, ez szerintem nem baj.

2014. márc. 7. 09:16
 10/45 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy egy kapcsolat alapja a kommunikáció, szóval akkor ha egy nőnek kételyei vannak, miért nem ül le 1x a pasijával megbeszélni ezeket? Gondolom ha már 2-3 éve együtt van az ember, akkor ilyen dolgokat már meg kellene tudni beszélni. Szerintem egy nyílt, őszinte beszélgetés többet ér, mintha a nő többször nyafog a pasinak, hogy mikor jegyzi már el, mert ezt a pasi előbb utóbb megunja és vagy nem jegyzi el, vagy eljegyzi, de akkor meg azért, mert a nő ezt kikényszerítette. Annak meg mi értelme, ha valakit úgy jegyeznek el, hogy kierőszakolta.
2014. márc. 7. 09:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!