A párom rengeteg hitelt vett fel. Jogilag kivédhető a részemről?
Én is úgy tudom, hogy ami házasság előtt megvolt, az utána sem lesz közös.
Szép is lenne, mennyi lakáshiteles nősülne hirtelen. :-D
Ha ekkora a baj, minek koltotok az eskuvore? Ennyire surgos osszehazasodni? Elobb rendezzetek az adossagokat, aztan gondoljatok plusz dolgokra.
Addig nyujtozkodj, ameddig a takarod er!
Jó ötlet olyanhoz hozzámenni, akiről ilyeneket nem tudsz? Mi derülhet még ki?
Egyébként az esküvő előtti tulajdon nem számít majd közös tulajdonnak, ráadásul a szüleid haszonélvezete van a lakásodon, így azt nem vehetik el semmiképp.
Nem lesz közös felelősség, viszont jobb előre gondolkodni, mint később bánkódni.
Mindent fényképezz le, dátum legyen még az esküvő előtt arról, hogy mi volt a te külön tulajdonod. Hűtőtől kezdve a mosógépen át a kanapéig mindent.
Ha egyszer ne adj Isten végrehajtásra kerül a sor és ti már házasok lesztek, a közös címetekről a végrehajtó enélkül bármit lefoglalhat majd. Ha nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani pl számlával, hogy házasság előtti külön vagyonod, akkor fújhatod.
Azt akadályozd meg, hogy ami a tiéd, azt ne tudják elvinni. Valamint ha vesztek nagyobb értékű fogyasztási cikket, érdemes arról is papírt írni, hogy pl ajándékba kaptad te egyedül a szüleidtől. Mindent így, amíg nem tudtatok kilábalni a sok adósságból.
Amúgy azért elgondolkodnék a helyedbe azon, hogy mennyire felelősségteljes ember az, aki ennyi hitelt felhalmoz. Valamint azon is, hogy ha már ezt tette, akkor miért nem szólt róla.
Igen, úgy, hogy a házasság megkötés előtt csináltatsz egy házassági vagyonjogi szerződést. Minden fixen a tiéd, ami a hs kötés előtt volt és nem a tiéd, ami nem volt az - a hitel sem.
Azt azért tudd, hogy ha hozzámégy egy nyakig eladódptt csókához, akkor úgyis a te pénzed is odavész.
Én dobnám a pasit, amíg még nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!