Akik külföldre költöztetek, mennyi idö alatt szoktátok meg? Igaz, mi még csak 1 hònapja lakunk itt de nagyon hiányoznak a barátaim, a rengeteg program. Itt nem ismerünk még és semmit szinte.
Nehany honap alatt megszoktam,kb 1 ev elteltevel felhagytam vegre a hasonlitgatassal es onsajnalattal , igy valoban beilleszkedtem.
9 ev elteltevel itt vagyok otthon,itt vannak a barataim,csaladom,munkam,minden.Termeszetesen orulnek ha a szuleim es a hugom is itt lennenek,de mar nem tudnam mashol elkepzelni az eletemet.
Attól függ, hol voltam. Volt olyan hely, amit utáltam és sose tudtam megszokni, nem tetszettek az emberek, a környezet, a munkám, egyszóval semmi.
De olyan is volt, hogy ahogy "beléptem" a városba, egyből otthon éreztem magamat és nagyon hamar beilleszkedtem.
Amúgy ketten nem olyan vészes (gondolom a pároddal mentél). Legalább ott vagytok egymásnak. Én biztosan felfedezném azt a helyet, ahol laktok. Mindenhol vannak szórakozóhelyek, kávézók, éttermek, sétálóutcák. Kicsit fedezzétek fel a környéket.
Szerintem ilyen esetben a legrosszabb, amit tehettek, hogy visszasírjátok a régi életeteket mindenestül. Nyitottnak kell lenni és akkor jó eséllyel kint is jól fogjátok érezni magatokat.
Én itt szinte azonnal, de épp azért jöttem ide mert itt érzem otthon magam, a nyelvet is beszélem. Tudom, hogy máshol csak nyűglődnék és nehezen illeszkednék be.
Idővel megismered a környéket, hogy milyen lehetőségeitek vannak a szórakozásra.
10 éve itt élek, az első perctől fogva jól érzem magam. Othon sem voltak barátaim, itt sincsenek. Néha hiányzik Magyarország, de rokonaim nincsenek, távoliakkal nincs kapcsolatom, aki akar megtalál a közösségi hálókon; a telefon is működik, toll és papír és boríték és bélyeg is van - mindre válaszolok. :)
Komolyan megszokni kb. 1-2 hét kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!