Miért van az, hogy rengeteg szülő nem foglalkozik vagy elutasitó a gyereke szexualitásával?
Olvastam itt gyakorin egy kérdést, és hozzá a válaszokat, amik miatt felvetődött bennem ez a kérdés. Sokan irták oda, hogy a szüleikke simán tudtak beszélni a szexről, anyagilag is tudják támogatni a gyerekeiket, és nem tabu.
Na most nálunk ez úgy volt, hogy 12 évesen rengeteg ember előtt leégetve engem, anya közölte velem, hogy azért nem maradhatok egyedül a lakásban éjszakára (ha elutaznának stb), mert az ő lakásában én nem rendezek orgiákat.
MÉg a menstruációval em voltam teljesen tisztában, és az orgia szót egyáltalán nem is ismertem, úgyhogy nem tudtam mit reagálni rá. A szex pedig egyáltalán nem foglalkoztatott akkor még, csak a barátaimmal akartam lenni, más vágyam nem volt, de sosem aludhattam senkinél. 15 évesen már annyi minentől el voltam tiltva, hogy valahogy akartam szerezni magamnak egy társat, mert nagyon magáyos voltam. Ezért lefeküdtem az akkori barátommal, aki utána 1 héttel ott is hagyott. Anyának valami sejtése lehetett a dologról, de csak annyit mondott, hogy én tudom csak, hogy mit engedtem egy ilyennek, aki nem is szeretett. Soha nem beszélt velem nyiltan a szexről, mindigis tabu volt az érzelmek és a szex.. Soha nem vett, vagy segitett abban, hogy biztonságosan tudjak szexelni, és legelőször nőgyógyászhoz sem ő vitt el, hanem a jelenlegi barátom. Anyámat soha semmi ilyen nem érdekelte, viszont egyszer megemlítette, hogy megne próbáljak fogamzásgátlót szedni. (Számomra ismeretlen ok miatt) De miel soha nem segitett anyagilag, és a párom sem milliomos, elvitt ismét nőgyógyászhoz, és most már egy éve szedem tabit, mert sokkal olcsóbban jövünk ki. Néha annyira szeretnék anyával beszélni erről, főleg amikor az arcombavágja, hogy ő nem akar nagymama lenni, és reméli, hogy védekezünk.. Ha szóba kerül bármi ilyen téma, kihátrálok, mert kényelmetlen nekem, ő meg csak belém akar kötni, holott semmit nem tesz/ tett azért, hogy felvilgosult legyek, és biztonságosan szeretkezzek...
Nem értem sok szülő miért áll igy hozzá a dolgokhoz.. 19 éves vagyok, és még mindig rosszul érzem magam, ha a szüleim előtt a szex valahogy szóba jön, és inkább kiszállok a beszélgetésből.
Azért remélem sok szülő neveli inkább tabuk nélkül, nyiltan a gyerekét.
Mert a legtöbb szülőnek CIKI, meg jaj az ő gyereke nem fog szexelni 30 éves koráig... és becsukják a szemüket.
Annyit tudsz tenni, hogy majd a te gyerekeddel nyitottabb leszel! Anyud talán korán szült? Vagy már idős?
Akkor csak talán prűd, vagy kínos neki.
Ez sem lehet kifogás, max. annyit tehetsz, hogy felelősséggel élsz nemi életet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!