Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segitseg! A szuleim elkezdtek...

Segitseg! A szuleim elkezdtek inni. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Eszrevettem, hogy a szuleim lassan mar minden egyes este isznak... hol ezt, hol azt... az elso jel az volt, hogy apukam mar estenkent nem "tudott" utannam kocsival jonni, mert ivott... bar mindjart 18 vagyok, soha nem voltak meg csaladi gondjaim, egyszeruen nem tudom mit tehetnek. Ugy erzem, hogy ez engem is tonkretesz. Segitseketek kerlek

2013. okt. 3. 22:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
részeges?
2013. okt. 3. 22:12
 2/12 A kérdező kommentje:
eddig soha nem volt semmi baj csaladon belul, se alkohol se semmi, mi voltunk a mintacsalad
2013. okt. 3. 22:32
 3/12 Ubul Ubul válasza:

Az alkohol túlzott fogyasztása rossz dolog, ha elkap valakit a gépszíj, akkor nehéz kiszállni a buliból.

Anyukád is piálgat?

2013. okt. 3. 22:39
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, mindeketten, egyutt isznak... de csak igy estenkent, 1-2 pohar akarmit... de nekem mindig az volt a velemenyem, hogy aki naponta iszik, akarmilyen kicsit is, az mar alkoholista...En meg reszegen nem lattam oket, de akkor is anyukam teljesen "bekrizal" mikor este hazamegyek, veszekszik velem, orditozik stb. pedig nem is csinaltam semmit. Es ez szerintem csakis az alkohol hatasa lehet, nagyon jo es szofogado gyerek vagyok....
2013. okt. 3. 22:45
 5/12 Ubul Ubul válasza:
41%

Először is...

Az lesz alkoholista, akinek nincsenek céljai, meg értékei, az lesz alkás - ahogy te fogalmazol-, aki akkor kezd el inni, amikor kilátástalanság, és reményvesztett a helyzete.

Ilyenkor minden megoldás jó, de nem a vedelés.

Már bocs, de abban nincs semmi, ha valaki esténként megiszik a párjával egy kis alkoholt lazításként. Az viszont már gáz lenne, ha anyudnak gumicsővel kéne hazaverni apukádat a kocsmából. Ilyenre is van példa, sajna.

Én ha megiszok, bulizok, akkor fáradt vagyok, nyugis, de az én faterom olyankor okoskodik. Hm, kiből mit vált ki a szesz. Ne parázz. Magyarországon, felétek ugyis olyan drága a pia, hogy luxus inni.

2013. okt. 3. 22:57
 6/12 A kérdező kommentje:
Kolozsvaron lakunk amugy :D
2013. okt. 3. 23:12
 7/12 Ubul Ubul válasza:

Figyelj, bárki lehet alkoholista. Küzdeni kell, szar az élet, de lehet szépen is megélni.

Nekem van jó, stabil munkám, mégis hobbiból este 4-8 között megyek autót szerelni (tanulni), ki tudja hol és mikor kamatoztathatom a jövőben, aztán megiszok 1-2 sört is, de mindeközben eljegyeztem a barátnőmet is, szóval élek.

Nincs okod csüggedni, pánikolni. Az élet rólad szól. Te alakítod.

Szerezz jogsit és szedd el apádtól az autót :D Kezdésnek ez is jó!

2013. okt. 3. 23:18
 8/12 anonim ***** válasza:
80%

"de akkor is anyukam teljesen "bekrizal" mikor este hazamegyek, veszekszik velem, orditozik stb. pedig nem is csinaltam semmit."

Ez belefér havonta, valahogy mindenki kiereszti a gőzt, de naponta már valóban gáz.

Nem erről kellene szólniuk az estéknek.

2013. okt. 4. 00:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igyál velük te is
2013. okt. 4. 01:32
 10/12 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem amikor "józanok"...valamikor reggel vagy ebéd közben hétvégén szembesíthetnéd őket azzal, amit nekünk itt leírtál a viselkedésükről... Hidd el, ha értelmesek a szüleid, akkor el fognak gondolkodni azon, hogy talán fájdalmat okoznak neked ezzel és ahogy írtad....tönkretesz Téged is. A szembesítés a legjobb eszköz erre. Ez fontos, mert most Te vagy a kívülálló és mindenki másképp lát egy szituációt. Nyilván anyud azt gondolja magáról, hogy "jaj milyen jó fej vagyok már a fiammal" és megered a nyelve az embernek a piától. De mondjuk azt is felvethetnéd nekik, hogy a pia korlátokat rombol le és ha "becsiccsen" egy kicsit az ember, akkor olyanokat mond/cselekszik, amit józanon nem tenne, mert saját magát kontrollálja pia nélkül, de piával már nem megy az embernek. Szóval az, hogy az ember piával hogyan viselkedik nagyon sokat elárul róla, ha nyitott szemmel vizsgálod a dolgot. Pl.: aki piásan állandóan ölelget másokat, vagy puszilgat az fix szeretet éhes... :) Szóval nem árt elgondolkodnotok a dolgon szerintem és megkeresni a válaszokat. De ez csak úgy megy, ha leülsz velük beszélgetni.
2013. okt. 4. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!