Ha egy gyerek neveletlen, idegesítő, akkor biztos csak figyelmet akar?
Baráti családról jutott eszembe a kérdés. Anyum elég jól ismeri őket, 1 gyerekük van, és tényleg mindig rendszeresen foglalkoznak és játszanak vele, családi programok, stb.
A gyerek mégis idegesítő, neveletlen, üvöltözik, rugdal. Mellesleg 6 éves.
A szülei mégis azt mondják, csak fel akarja magára hívni a figyelmet. Sokszor hallottam már ezt az érvet, de ha egyszerűen sokat foglalkoznak a gyerekkel, akkor szerintem nem a figyelem miatt csinálja ezt. Vagy tévednék?
Sokszor hallottam és láttam már ezt az érvet GYK-n is, hogy "biztos csak fel akarja magára hívni a figyelmet".
De ez mindig így van?
Vagy a rosszalkodásnak, annak, hogy a gyerek idegesítő, neveletlen, mindig a figyelem hiányossága az oka, még akkor is, ha a szülők sokat foglalkoznak vele?
Ahogy az első írja...
Kérdező, én egy neveletlen, rossz gyerek voltam; és igen, épp azért mert bár a szüleim "foglalkoztak velem" sajnos ezt nem érdemben tették, sosem éreztem úgy, hogy megértenének vagy örömmel töltenek velem időt.
Ha a szülők állandóan vele foglalkoznak, nem hagyják, hogy egyedül játsszon, elfoglalja magát, akkor is hisztizik.
6 évesen, (de még fiatalabban is) nem biztos, hogy akarja azt a programot, amit a szülei. Olyan elfoglaltságot, játékot akar, ami neki tetszik, nem a szülőknek.
A neveletlenség oka pedig a fegyelmezés hiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!