Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Párom miert nem akar eljegyezni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom miert nem akar eljegyezni?

Figyelt kérdés

egy veletlen beszelgetes soran megtudtam,hogy nem tervezi.csak kesobbre.az idoka az volt hogy ido kell neki. Nem az bant hogy nem keri meg a kezem,az indoka.az az ido,mégis mire kell?

Ertelmes gondolatokat varok. koszonom

2014. febr. 10. 09:30
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:

mindegy.nem veszekszem senkivel,attol okosabbnak tatom magam.lenyeg hogy az okara lettem volna kivancsi ennyi ido utan.aztan mondta hogy szuletesnapomra tervezte, es jovore az eskuvot. hat jo.de most vagy 3-4 honappal kerne meg a kezem,mi kulonbseg van.erre lettem volna kivancsi.es nem azon sertodtem be,hogy nem huz gyurut az ujjamra. tudom hogy szeret,minden este osszebujva alszunk el,nagyon ritkan veszekszunk,megtesz ertem mindent.az csak egy szimbolum lenne,de jovore tenyleg szeretnem az eskuvot.megvarom a szuletesnapomat.:)

jah amugy 4 eves fiunk van.

2014. febr. 10. 11:46
 22/55 anonim ***** válasza:
60%

Ha öt éve együtt vagytok, ez a pár hónap már mindegy.

Ha jövőre szeretnétek házasodni, akkor nem hiszem, hogy az érzelmek miatt kell neki idő. Hiszen ezek szerint ez már eldöntött tény, hogy összeházasodtok. Szerintem ezért is tök mindegy, hogy mikor van az eljegyzés.

Egyébként meg lehet, azért kell neki idő, mert spórol gyűrűre vagy tervez valamit, amit akkor tudna megvalósítani.

Szerintem örülj neki, hogy egyáltalán tervezi :)

2014. febr. 10. 11:48
 23/55 A kérdező kommentje:

jah es nem nyaggatom.

ö hozta fel a temat hogy nosulni szeretne.

2014. febr. 10. 11:48
 24/55 A kérdező kommentje:
persze orulok neki.es utolsonak koszonom hogy normalisan irt.nem ugy mint az elozo emberkek. gunyosan szorakoznak.
2014. febr. 10. 11:49
 25/55 anonim ***** válasza:
90%

Én ezek után már azon sem lepődnék meg, ha végül nem lenne eljegyzés, vagy esetleg végül szakítás lenne a dologból... Most majd lehet osztani, de kiírtad a kérdést, vállaltad, hogy kapsz majd mindenféle választ. Amúgy nem is beszólásnak szánom, de őszintén ez a véleményem.

Eleve milyen dolog az, hogy sürgetve van az egész és nem szívből jön, amikor jön, hanem már előre meg van tervezve, hogy majd októberben? Különben is az elején úgy írtad, mintha az idő kb. 5 évet jelentene neki, erre kiderül, hogy szinte mindjárt itt az eljegyzés.

Szerintem ha sürgeted akkor vagy nem is fog eljegyezni, vagy megteszi, de csak kényszerből aztán majd jönnek a viták és csodálkozhatsz.

Különben én sem értem, hogy miért ennyire nagy dolog ez. Talán komolyabb dolgok is lehetnek a háttérben. Esetleg nem érzed, hogy szeret, nem mutatja ki elégszer, megerősítésre van szükséged? Mert ezen az eljegyzés nem fog segíteni... Ha pedig nincs ilyen probléma és minden rendben, akkor nem kellene, hogy ez ennyire zavarjon.

Az eljegyzés nem csak rólad szól!!!

Ha én össze akarom kötni az életem valakivel az egy nagyon nagy dolog, egy hatalmas és végleges elhatározás, ami befolyással van az egész életemre. Onnantól kicsit más ember is leszek, legalábbis másként tekintek majd magamra, be kell jelenteni a családnak, minden megváltozik (persze ez egyébként nem rossz dolog, sőt).

De ez nem olyan, hogy azért nem teszi meg, mert nem szeret, ez nem ennyire egyszerű és egyáltalán nem erről szól (egy jól működő kapcsolatban). Te nyilván nem érted, mert te gondolom mindig menyasszony akartál lenni és már kiskorod óta elképzelted.

De sok embernél ez másként van. Én nem is jegyeznék el senkit, ha nem érezném úgy. Az meg nem idő függvénye, hanem egyszerűen csak jön az érzés, vagy egy nap ránézek a páromra és azt érzem, hogy vele akarom leélni az életem és na ő lesz az és akkor megteszem. De ha már kérné, és gyakorlatilag számon kérné az nagyon lelombozó tudna lenni, talán még azon is elgondolkodnék, hogy vajon mire utazik ennyire (esetleg a pénzre, csak eddig nem vettem észre?) vagy, hogy el tudnám-e viselni az effajta viselkedést hátralévő életemben és egyáltalán akarom-e.

Plusz már eleve el van rontva, ha nem tudom kifejezni, hogy mennyire szeretném ha ő az enyém lenne és nem tudnám meglepni és nem lenne egy őszinte meglepettség az arcán, hanem már be lenne tervezve. Én nagyon racionális és előre tervezős ember vagyok, de azért az ilyesmit megtervezni... az már nekem is sok.

Talán ha nem hoznád folyton elő a témát, akkor át tudná gondolni az érzéseit és még esély is lenne rá, hogy hamarosan eljegyez.

Mellesleg az érettség sem életkor függvénye, van, aki 50 évesen sem érzi magát készen a dologra, persze a párjának ki tudja milyen indokot ad be. Lehet nem is akar valaki sosem megházasodni, de hitegeti a másikat, mert nem akar szakítani.

De a legokosabb az lenne ha egyszer leülnétek megbeszélni a dolgokat (aztán pedig nem nyaggatnád vele folyton), mert bármilyen oka lehet... Az is megeshet, hogy úgy érzi nem ért még el eleget az életben és így nem akar még eljegyzést, mert nem érzi magát késznek a dologra. Vagy az 5 év kevés neki, vagy még úgy érzi fiatal ahhoz, hogy ennyire komoly döntést hozzon. Van aki 10 nőt is eljegyez, más viszont nagyon megfontolja.

Erre csak ezt lehet mondani, hiszen mi nem ismerjük a párodat és nem látunk bele a kapcsolatotokba. De nem értem miért nem lehet megérteni amit mondott, idő kell neki, hogy átgondolja a további életét, leltározza a dolgokat, tisztázza az érzéseit stb. Bár szerintem ez már régen rossz, pláne ha október van kitűzve. Mert ha azt mondaná, hogy nem tudja mennyi idő, de még fejlődnie kell egy kicsit ehhez, érnie kell, akkor rendben lenne, de így nagyon kényszer szaga van a dolognak. Én legalábbis nem mondanék (nem tudnék) dátumot mondani, ha még úgy érezném idő kell a dologhoz és ezt meg is mondanám.

Ha neki idő kell, de a dátum már nagyjából megvan abból csak az lesz, hogy majd mindig halasztgatja, mert ő igazából nem akarja.

2014. febr. 10. 11:54
 26/55 anonim ***** válasza:
60%

Ja... ha már gyereketek van és ő hozta fel a témát, hogy nősülni szeretne (miért nem írtad ezt korábban?!) akkor teljesen más a helyzet.

Akkor valószínűleg csak készül rá, akár lelkileg, akár fejben, akár anyagilag stb. Lehet valami szép és emlékezetes lánykérést akar és nagyon készül rá. Vagy ahol szeretné ott csak akkor lehet stb.

Ha ő maga mondta, hogy nősülni szeretne és el akar jegyezni, venni akkor pláne nincs okod aggódni, nem kell csinálni a cirkuszt, hogy mikor. Hagyd kibontakozni a dolgokat, már úgysem megy sehová... :)

2014. febr. 10. 12:01
 27/55 anonim ***** válasza:
33%

Én úgy gondolom azért nem akar eljegyezni mert neki így kényelmes. Kötöttségektől mentes, így bármikor kiléphet bármelyik fél minden következmény nélkül. Személy szerint én valahol ezt gyávaságnak tartom és a másik fél kihasználásának. 32 évesen már meg kéne tudni állapodni. Családot kéne alapítani. Szomorúnak tartom, hogy erkölcsileg ennyire fellazult világban élünk.

23 éve élek házasságban, nálunk nem volt esküvő előtt együttélés. Nem tagadom voltak és vannak a házasságunkban hullámvölgyek, ennek ellenére egyikünk sem lenne képes beadni a válópert, vagy éppen másik párt keresni. ne higgyétek azt, hogy nem volt bennem olyan érzés esküvő után: - Vajon nem fogunk mi elválni?

- Hogy fogjuk mi kibírni hosszútávon egymás mellett elvégre két különböző egyéniség vagyunk?

Azon már csak mosolygok, hogy évekig nem mertem használni az esküvőre kapott étkészleteket abból a megfontolásból mi lesz ha elválunk? Hogy fogunk megosztozni rajta ha már csak 1 étkészlet marad? :-)

Anno a férjem nem igazán akarta nősülésre adni a fejét, mert a szülei házassága válással végződött.Még Házasságunk után is többször emlegette, hogy nem bízik a házasság intézményében! A mi nap pedig azt mondta nekem: Te jó ég! Veled régebb óta vagyok együtt mint a saját Anyámmal voltam! :-)

Hogy mit akarok ezzel mondani? A házasság nem egy papír! Ennél sokkal többet jelent: Kihívást jelent számomra. Elfogadom a másikat olyannak amilyen, megtanulok türelmes és kitartó lenni. Probléma esetén nem az az első, hogy rögtön bíróságra megyek, hogy válasszanak szét minket. A házasságot egy biztos és szétválaszthatatlan köteléknek érzem!Nem hinném hogy ami közöttünk van az szerelem lenne. Inkább a szeretet, a féltés,és az összetartozás hármasa. Ha nem lenne akkor olyan mérhetetlen űrt éreznék magamban, hogy az szinte betölthetetlen lenne..... Apró jelzésekből jól tudom, hogy a férjem is ugyanígy érez.

2014. febr. 10. 12:01
 28/55 A kérdező kommentje:
figyu,egyszer hoztam fel ,m mert ellolvastam a beszelgetest,tok veletlenul.es csak rakerdezem.mai napig osszebujva alszunk,megtesz ertem minden,nayon ritkan vitatkozunk,S akkor erre o mondta hogy meg akart lepni.mert szzeretne ha en lennek a felesege,bennem talalta meg azt a not,akit keresett.csak idore voltam kivancsi h mit szamit a par honap.ennyi.es mindenki mar tul spirazza. Nincs szo eroltetesrol,vagy hogy szakitunk,minden rendben kozottunk. Sot, tulsagosan is. Szoval hanyagoljuk a temat,inkabb torlom.mert senki nem erti,mire is voltam kivancsi. Es ha szeretned,ha nem,de szakitas nem lesz,foleg emiatt nem.Szeressuk egymast.Es tervvezzuk a jovonket.
2014. febr. 10. 12:04
 29/55 anonim ***** válasza:
52%

-Ha szeret, és tényleg el akar venni:

Akkor bizonyára egy domináns és konzervatív alkat lehet a párod, és ő maga akarja a házasságot és eljegyzést kezdeményezni, és nem is akar erről beszélni, meglepetésnek szánná. Ekkor ha túl büszke és te túlzottan erőlteted, akkor az nem vezet jóhoz, mert számára is olyan érzés lesz, hogy nem maga hozta meg a döntést, hanem azért lépett, mert te siettetted.

Persze még az is lehet, hogy szeret nagyon, de neki nem fontos a házasság, attól függetlenül is veled tervez, és nem érzi át, hogy neked meg fontos, és jobb magyarázat híján az időre hivatkozik.

-Ha nem is szeret:

Szóval tény ami tény, vannak pasik, akiknek kényelmes így. Csak úgy tudnak hosszabb távon megtartani egy nőt, ha házasságot ígérnek neki. Arra jó vagy neki, hogy pár évig veled legyen és ne egyedül tengesse... De nem akar téged egy életre, és úgy van vele, hogy lép, ha talál jobbat. Ekkor viszont esze ágában sem lesz házasodni, csak ígérget és hülyít.

Ilyen esetben vagy feladja, és előbb-utóbb bevallja, hogy nem kellesz neki és majd lelép, de nem ír alá semmit. Vagy pedig erőlteted, erőlteted, eljegyez, még akár el is vesz, de amint jön egy számára jobb nő, úgy elválik, hogy az csak na. Vagy olyan is lehet, hogy eljegyez, hogy elhallgattasson, de utána majd a házasságot fogja húzni...

Tök mindegy, ha nem téged akar és mégis elvesz, attól még nem változik semmi, kár erőltetned.

-Ha szeret, de bizonytalan, labilis:

Az is lehet, hogy szeret, nincs baja veled, csak nem erőssége az ilyen formaságok követése, és negatívan hatnak rá. Szóval van olyan, aki papírok erőltetése nyomán szó szerint kiszeret a párjából.

Kérdező! Igazából neked kell tudni. Te ismered, próbáld kívülálló szemmel szemlélni a kapcsolatotokat, hogy jobban átlásd. Ha úgy érzed, hogy a párod nem akar téged 100%-ig, akkor jobb nem erőltetni és elküldeni, mert neki sincs joga játszadozni veled. De ha meg megbeszéltétek már tutira, hogy szeretitek egymást, és kb megvan az esküvő ideje, akkor az eljegyzés meg nem mindegy mikor van? Vagy neked a formaságok kellenek, nem az, hogy szeressen?

2014. febr. 10. 12:10
 30/55 A kérdező kommentje:
Koszonom az utolsonk a valaszt.Es vegre az elotte hozza szolo is megertette. neked is koszonom.:)
2014. febr. 10. 12:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!