Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Csak az én párom ilyen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak az én párom ilyen?

Figyelt kérdés
lassan 4 éve leszünk együtt.. néha néha szóbajött az eljegyzés és ö szerinte nem az kötne minket össze hanem a szerelem.. ez való igaz de szerintem a gyűrű meg a házasság jobban felvállaljuk egymást nem?!! volt hogy hülyeségböl rákérdeztem, hogy mit szólnál hozzá ha megkérném a kezed? mire Ő neeem majd ha ott tartok megkérem én a tiédet!! de viszont pár napja mondta, hogy nem venne gyürüt mert elhagynám stb... pedig mindig elmondja h velem akarja leélni az életét meg babót is szeretnénk... meg ha megkérné akkor még mennyit kéne rá várnom? :( kihisztizni meg nem akarom!!! mindig szeretem odaado vagyok mindig meglepem valamivel de semmi...
2013. nov. 21. 13:15
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
81%

Mi 5 év után költöztünk össze. Fél év együttélés után éreztem először hogy jó lenne egy eljegyzés. Én nem az a fajta vagyok aki ha valamit kigondol akkor évekig vár csendben. Szóval mi voltunk és vagyunk olyan jó viszonyban hogy a neccesebb témákról is tudunk beszélni. Én egyszerűen megmondtam neki hogy szerintem már ideje lenne az eljegyzésnek. Ő beszélt össze vissza hogy papír nélkül is szeret stb... Mondtam neki hogy ne beszéljen mellé,ezt nem veszem be, hanem igazat mondjon megérdemlem. Akkor elmondta hogy neki így is jó és sok rossz családi példát látott, ( konkrétan a szüleit is) és hogy nagyon fél a felhajtástól. Sikerült megbeszélnünk és megvettük a gyűrűt. Később kérdeztem hogy neki eszébe jutott e a dolog korábban és bevallotta hogy nem. Jól sikerült az eljegyzésünk és nem volt óriási felhajtás, nem kellett apától a kezemet megkérni stb...és akkor láttam rajta hogy jó neki ez a dolog.Következő évben volt az esküvő és nem bántuk meg. Szeretünk házasok lenni, jó ez az állapot.

Szóval én azt mondom neked hogy nem kihisztizni kell, vagy neked megkérni a kezét mert mint kettő gáz, de egy 4 éves kapcsolatban már el lehet komolyan beszélgetni a témáról, feltárni az okokat, és elmondani hogy kit mit szeretne egy mélyebb nem fél perces beszélgetésben.

Én egyébként nem készültem fel arra a bizonyos beszélgetésre, nem görcsöltem rajta hanem egyszerűen esti fürdés közben megkérdeztem mikor akarsz már eljegyzést. És ebből indult a beszélgetés.

2013. nov. 21. 13:46
 12/43 A kérdező kommentje:
Én /nö/ 24 a párom pedig 29 .... és azt a mondatát, hogy nem venne nekem gyűrűt mert elhagynám valójában én is csak néztem rá s kérdeztem, hogy miért hagynám el??? meg azt elfejtettem leirni, hogy volt az elöttem lévő barátnöje azzal 3 évig voltak együtt s a csaj mondta neki, hogy vegyen neki gyűrűt s én ezt nem akarom!!!
2013. nov. 21. 13:50
 13/43 Je Veux ***** válasza:
100%

Szerintem ezt már sokkal hamarabb tisztáznotok kellett volna. Meg kell neki mondani, hogy neked fontos a házasság, családot szeretnél vele, gyerekeket, de ezutóbbit úgy szeretnéd, hogy házasságon belül szülessenek.

Egyébként azt én sem értem, hogy miért hagynád el őt, ha gyűrűt venne neked..

2013. nov. 21. 13:51
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha neked tényleg fontos a házasság, szerintem négy évet is hiba volt várni a téma felvetésére.

Most meg kiderül, hogy a párod nem lelkesedik a gondolatért...Azok alapján, amit írtál, sok jóra ne számíts e téren tőle.

Nem értem, hogy felnőtt emberek miért nem tudják már akár fél vagy egy után csak FELVETNI a dolgot, hogy ki hogyan gondolkozik a jövőt illetően, ha gondol valamit egyáltalán. A megfelelő kommunikáció alapvető egy párkapcsolatban, szerintem.

2013. nov. 21. 13:52
 15/43 Je Veux ***** válasza:
100%
De ne azt mond neki, hogy gyűrűt akarsz, mert ez nem erről szól. Ha neked fontos a házasság és az, hogy a gyerekeitek majd házasságon belül szülessenek, akkor ezt mond neki. Sokkal szimpatikusabb megközelítés, mint az, hogy akarsz egy gyűrűt a kezedre, meg jó érzés menyasszonyként számontartanod magad.
2013. nov. 21. 13:53
 16/43 anonim ***** válasza:
Pontosan ahogy a 15 írja ne az eljegyzes legyen a tèma, hanem a jövőtök, ki hozy kèpzeli el a csalàdot, az összetartozàst....
2013. nov. 21. 13:58
 17/43 A kérdező kommentje:
a gyűrűt hagynám el nem a párom :D :D
2013. nov. 21. 13:58
 18/43 anonim ***** válasza:

"hogy neki így is jó és sok rossz családi példát látott(11)

Hát, igen, ezért jó,a mit 11-es ír. Nekik így is jó, elkényelmesednek és eltohonyásodnak és egy idő után már nem mernek/tudnak felelősségteljesen gondolkodni, döntéseket hozni. Meg hát fontos, hogy te kedves vagy vele, odaadó vagy (ez milyen szép), fontos, hogy ő is tudja Neked mi a jó és mi van a szíved mélyén.

2013. nov. 21. 14:07
 19/43 A kérdező kommentje:
Ezzel még annyi a baj , hogy nem nagyon akar a jövöről beszélgetni... én már kérdeztem, hogy hogyan képzeli el a jövöt de az a válasza, hogy nem tervezget úgysem úgy lesz ahogy akarjuk... pedig vártam volna, hogy hááát elveszlek lesz gyerekünk stb stb... de nem, helyette ez a mondat várt :/ ezért már nagyon nem is kérdezek semmi ilyet töle mert már tudom választ.. :( már eszembe jutott az is hogy lehet h hagyni kéne, szakitani mert igy mi értelme van? elöször azt mondja, hogy ha ott tart akkor majd megkér de könyörgöm! 4 éve együtt élünk s vagyunk nemigaz, hogy már nem tudta eldönteni, hogy mit akar... utánna meg azt, hogy ne egy papir kössön össze minket. szóval nemértem... nem tudom , hogy mit is akar
2013. nov. 21. 14:07
 20/43 Je Veux ***** válasza:
100%

Ültesd le és beszéld meg vele. Ne hagyjd, hogy kibújjon a válasz alól, ne hagyjd felállni míg nem válaszol, illetve nem hallgat végig. Mondd el neki, hogy mit érzel, hogy te mit gondolsz, hogy megijeszt az ő hozzáállása és lassan már nem látod értelmét, mivel úgy látszik ő nem tervez..

Dolgozd meg őt egy kicsit. 4 év már hosszú idő, megengedheted magadnak ezt. Ha erre menekülni kezd, hát talán jobb így. Lényeg: beszéld meg vele! Legyél határozott!

2013. nov. 21. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!