Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Önző kijelentés? Akkor szülök neked gyereket, ha majd elveszel feleségül.
szerintem sincs szó terelgetésről...
itt két emberről volt szó, akinek vannak vágyaik. miért baj az, hogy a nő házasságba szeretne szülni?! a férfi nem házasság ellenes tudtommal egy szóval sem mondta, hogy nem akar esküvőt. csak ha jön a baba esküvő előtt, akkor nem gond. ezzel nincs is baj, csak a nő nem akar addig gyereket vállalni amíg a férfi nem veszi el, de gondolom én, ha besikerülne nem vetetné el vagy "nem szülné" meg addig amíg nem feleség... ez csak egy kompromisszum szerintem..
Én sem szülnék házasság nélkül. Más kérdés, hogy ez ebben a formában elég durva kijelentve.
De a lényeg tulajdonképpen nálam is ez.
Ismerősi körben volt, ahol besikerült a gyerek, amúgy is házasodni akartak, csak jövőre, és a nő mondta is, hogy ne házasodjanak most, mert kövér és nem tud felhőtlenül bulizni, mert vigyázni kell a babára, dagad a lába..stb. De ott a pasi ragaszkodott hozzá, hogy márpedig neki a FELESÉGE fog gyereket szülni nem a barátnője.
Másik pár, aki idén házasodott. Esküvő után mentünk hozzájuk, pasi szájából hangzott el ez a kijelentés Jobban szeretem, mióta elvettem, sokkal jobban hozzám tartozik, sokkal inkább az én felelősségem.
és szerintem ez itt a kulcs, amelyik férfi házasságpárti, az azt a nőt veszi el, akivel fel akarja vállalni ezt a felelősséget. Ha egy pasi azt mondja, hogy neki én, a 23. barátnője is ugyanakkora felelősség vagyok, mint az előző 22, de azért én szüljek már neki gyereket, mert épp itt az ideje, akkor az mehet a sunyiba, és kereshet olyan nőt, aki szintén ennyire felelősség kerülő, vagy kétségbeesetten gyerekre vágyik.
És még egy megjegyzés: nem tudom honnan jön ez a sok elköteleződéstől rettegő óriáscsecsemő, akiket én ismerek, azok egy kivételével házasság pártiak, még ha nem is szeretnének most, vagy azzal házasodni, akivel együtt vannak épp. És itt a másik bökkenő. honnan tudhatja egy nő, hogy a pasi egyáltalán nem venne el egy nőt sem, vagy csak őt nem? sosem tudhatjuk, így az a tiszta, amelyik pasi házasságellenes, attól szépen elköszönök. Mindenki boldog. Ő nem érzi magát csapdába, én meg nem pazarlom az időmet. De mint mondtam, eddig nem találkoztam sok ilyen pasival.
Majd figyelje meg azért egy házasság ellenes, hogy ha a férfi mégis szeretőt tart, mennyivel kisebb százalékban akarja felbontani a házasságát, mint a sima kapcsolatát.
A másik: élettársi közösségben a szerzés arányában osztódik a vagyon.. Aham: a csaj essen ki a melóból, minimum a terhesség vége felé, majd leghamarabb mondjuk a gyerek 8-10 hónapos korában tud visszamenni dolgozni (sajnos ettől jóval hosszabb időről van szó a valóságban, amilyen "jó" a bölcsi helyzet..). Tehát minimum azért egy év kiesik. Legyen az élettársi kapcsolat csak 5 év, máris ott van, hogy a nő szív az anyagiak terén, mert még ha a legmagasabb GYEDet kapja is kisebb, mint a fizetése, és a kapcsolat ötödében nem keres rendesen. Mindezt azért, mert a kedves párja akár egy babát is bevállalna, de házasodni nem képes... Mert felteszem GYEDen maradni sem akar, mint nagy átlagban a férfiak.
#86, nekem az az adat, hogy az olyan házasságok, illetve az olyan élettársi kapcsolatok, ahol van közös gyerek kb ugyanaddig tartanak, másként megfogalmazva azt mondja, hogy a felek kb ugyanakkora eséllyel hagyják ott egymást. (egyébként az élettársi viszony jött ki valójában stabilabbnak, nem sokkal, pár hónapnyival...)
A másik érv a vagyon osztódásáról meg már bocsi, de blődli a javából, ugyan már, a párok hány százaléka szerez akármilyen osztható közös vagyont a gyermekvállalás első éveiben??? Mert szerintem kb. 1% alatt... a maradék 99% örül, ha a befolyó jövedelem van annyi, mint a mindennapi költség, és ebben az időben a jellemző megtakarítás (később osztható vagyon felhalmozás) a NULLA. Azt meg tök mindegy, ki milyen arányban osztja...
Vagy, hát, ahogy már fiatal pároknál szokás, az a lehetőség is van, hogy a vagyon egy jó nagy hitel formájában, negatív előjellel van jelen ... gyakoribb, mint a kisgyerek mellett gazdagodó... és akkor a nő szimplán nagyon jól járhat a szerzés arányában osztással...
Ellenberger az TÉNY - és szerintem egyáltalán nem baj, sőt - hogy hosszú távon akár már hatásos is lehet a dolog ahogy mondod, tehát nem tudja megcsinálni a nő, hogy kijelenti, "a férfi dolga a család eltartása" és hosszútávon otthon felejti magát eltartatni...
#88, senki sem mondta, hogy ez lenne a baj a házasság intézményével, én csak arra próbáltam rámutatni, hogy ezek nem érvek az élettársi kapcsolatokkal szemben, a házasság mellett.
A házasság intézményével a legnagyobb baj szerintem pont a lényege, az a tény, hogy egy mások által definiált intézmény, kapcsolati keret. Amikor az ember azt mondja, hogy márpedig ő nem akar házasságot kötni, nem azt mondja, hogy a másikat nem vállalja, hanem azt, hogy a magyar családjogot nem vállalja, azt nem vállalja, hogy bármiféle külső, mások által alkotott rend, törvény, szabály, parancsolat, kutyafüle felette állhat a kapcsolatának, nem óhajta alárendelni a kapcsolatát ezeknek.
Ennek felismeréséhez csak kicsit kellene ugye gondolkodni, ahogy az mindenkinek nyilvánvaló, hogy templomba esküdni azért nem mennek emberek, mert nem ismerik el a vallási szabályokat a kapcsolatuk felett, csak kicsikét kellene tovább gondolni, hogy akkor nyilván anyakönyvvezetőhöz meg azért nem, mert nem ismerik el az állami szabályokat a kapcsolatuk felett. És nem azért, mert egymást ne vállalnák, az egymáshoz való viszonyuk különbözne...
Gyereket akarni meg az esetek jó részében vagy a nő akar, vagy közösen akarnak, és az a sokkal ritkább, hogy a férfi akarna jobban. Ugye itt sem akarásról van szó, ezt már tisztáztuk a Kérdezővel...
"Az egész élet kompromisszumokról szól mindenkinek." - na ya... és hol van itt a kompromisszum???"
Miért nincs benne? Előre megmondta, ha nem tetszik akkor kereshet mást akinek ugyan úgy nem fontos a házasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!