Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Önző kijelentés? Akkor szülök...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önző kijelentés? Akkor szülök neked gyereket, ha majd elveszel feleségül.

Figyelt kérdés
Beszélgettünk páran csajok és az egyik ismerős ilyen kijelentést tett a párjának.Még nem esedékes náluk, csak a jövőről beszélgettek. A lány házasságpárti, a fiú meg már bevállalna akár egy babát is. Én nem tudom hova rakni, igaza is van meg nem is. Ti mit gondoltok?
2013. aug. 14. 22:26
 61/111 anonim ***** válasza:
28%

#60, na ya, apasági nyilatkozat... másként értelmezve ebben a kontextusban legalább tekintik annyira embernek a férfit, hogy legalább megkérdezik, mielőtt a nyakába anyakönyveznének annak az összes joghatásával és kötelezettségével egyetemben... a kórházi szitu meg minden tévhittel szemben csak akkor lehet izgalmas, ha az illető eszméletlen, és nincs semmi fellelhető jognyilatkozat se, minden egyéb esetben minden 16 (TIZENHAT) év feletti ember maga jelöli meg, hogy kit tekintsen a kórház a legközelebbi hozzátartozójának, és kinek nem adható semmi felvilágosítás adott esetben. A pénzügyi részben meg valójában annyi a különbség, hogy a házastársak a házasság alatt keletkező közös vagyont felerészben, az élettársak az élettársi kapcsolat fennállása alatt keletkezett közös vagyont meg a szerzés arányában osztják. A vagyonjogi pör (ha nem tudnak megegyezni) pont ugyanolyan, mint már említettem...

"az nem fél az ezzel járó jogi vonzatoktól." - ki beszél itt félelemről????... nem tudom a nők egy része honnan veszi ezt a férfiakat lenéző és lekezelő téveseszmét, hogy mi "félünk" a házasságtól, meg "betojtunk" a gyerektől, meg ilyenek... egyszerűen nem úgy akarjuk élni az életünket, ahogy ezt ők elképzelik, vagy ahogy ezt ők úgymond helyesnek tartanák. Ennyi.

2013. aug. 15. 11:23
 62/111 anonim ***** válasza:
65%

"az élettársak az élettársi kapcsolat fennállása alatt keletkezett közös vagyont meg a szerzés arányában osztják. A vagyonjogi pör (ha nem tudnak megegyezni) pont ugyanolyan, mint már említettem."

Igen ha bejegyzett élettár, de az összeállunk mint a kutyák az még élettárs sem, csak annak mondják.

2013. aug. 15. 11:32
 63/111 anonim ***** válasza:
82%

Ha egy férfi ki akar lépni egy kapcsolatból egy vasajtó sem állítja meg, nemhogy egy papír...

Szóval a visszatartó erejében nem nagyon hiszek. Egyébként én is házasság párti vagyok. A férj és feleség szónak azért még van súlya, még ha nagyon-nagyon megkopóban is. Egy kapcsolat komolyságát fejezi ki a külvilág felé, anélkül, hogy a házaspárt ismernék. A külvilág felé, nem a valódi belső komolyságát. Szóval szerintem inkább kifelé szól, nem a kapcsolat belső értékét mutatja. Egy élettársi kapcsolat is van/lehet ugyanolyan komoly. A papírtól nem lesz értékesebb a kapcsolat, csak a külvilág felé való értéke, megítélése nő szerintem. Az hogy ez a jó értelemben vett külsőség kinek mennyire fontos, már egyéni megítélés.

Egyébként korábban én is úgy gondolkodtam, hogy előbb a házasság aztán a gyerek. Hát az élet nem úgy hozta. :) Összeszedtünk a párommal egy kis megtakarítást és úgy éreztem, hogy 30 évesen ideje a gyerekvállalásnak. Szóval a megtakarítást most inkább a gyerekre költsük. Nyugodt szívvel tudjuk biztosítani számára a szükséges dolgokat. Mellette spórolunk magunkon ahogy lehet, az esküvő jövőre van kitűzve. Szép esküvőt szeretnénk, rokonokkal, lakodalommal, nem szerettünk volna kéttanúst. Mindkettőre pedig már nem futotta volna.

Szóval egyáltalán nem tartom önző kijelenésnek, hogy a házasság függvénye a gyerek. Csak az élet ezt sokszor felülírja. :)

2013. aug. 15. 11:41
 64/111 anonim ***** válasza:
49%
#62 "Igen ha bejegyzett élettár, de az összeállunk mint a kutyák az még élettárs sem, csak annak mondják." - TÉVEDNI tetszel, méghozzá alapvetően, javasolt irodalom a Ptk. De legalább a Wikit tessen már elolvasni: [link]
2013. aug. 15. 11:46
 65/111 anonim ***** válasza:
38%

Vicces egy szabd enciklopédiára hivatkozni. Holnap lesz egy kis időm átírom az egészet :)

Bizonyítani akkor is kell, ami nincs meg nehéz bizonyítani.

2013. aug. 15. 11:50
 66/111 anonim ***** válasza:
37%

#65, na ya, a Wikit igen, a Ptk-t már nem...

És hát ya, bizonyítani kell, pont ahogy a házasságot is, lévén az sem szerepel ma már sem a személyin, sem a lakcímkártyán. Ha házas vagy, ha együttélsz, bizonyítani alaphangon a közös lakcímet tudod, mindkét esetben, és semmi mást...

Különben meg pont erre találták ki az élettársi kapcsolatok 3. fajtáját, a közjegyző által regisztráltat, aminek nincs semmi különös joghatása a normál élettársakhoz képest, apasági vélelmet sem keletkeztet:), viszont a közjegyzői okirat bármely helyzetben azonnal, vitathatatlan módon bizonyítja az élettársi kapcsolatot.

Egyébként ennek, hogy a házasságnak sajnos még mindig van pár privilegizált következménye, de alapesetben sehogy sem bizonyítható hisz nincs egyik nálad hordott igazolványba sincs beleírva, van az a vicces következménye, hogy a dolog úgy néz ki a gyakorlatban, hogy "maga a férje/felesége? Persze... Na, akkor...". Kifejezetten értelmes dolog, mint láthatjuk, mi több zseniális... vagy mégse? :))) Úgyhogy persze, amikor a helyi adóról értesítő ajánlott levelet kell átvenni, mi is gondosan egymás férje-felesége vagyunk, persze... hülyeség ellen nincs orvosság.

De hát elég tisztán látszik, hogy a házasság egy ilyen kihaló intézmény, amíg 1973-ban volt belőle 101 614 db Magyarországon, addig 1993-ban 54 099, tavaly meg 36 161.

De itt csodálhatod a teljes idősort:

[link]

Na, ez valójában a közvélekedés erről az intézményről, a házasság mai formájáról. Feketén és fehéren:)

2013. aug. 15. 12:21
 67/111 anonim ***** válasza:
36%
Na akkor mondana végre valaki egyetlen egy dolgot, amiben különbözik egy kapcsolat a házasságtól? Mi az ami megváltozik egyik napról a másikra, amikor pénteken még csak kapcsolat volt, szombaton meg már házasság? De ne ilyen piti szarságokkal gyertek, hogy "így nem csak a pasim", mert aki csak így érez a szerelme iránt, az rendkívül ostoba és primitív.
2013. aug. 15. 12:21
 68/111 anonim ***** válasza:
76%

Szóval ha meghal az albérlő társam is mondhatóm azt, hogy az élettársam volt? Azért ez sem csak így működik.

Házasságot azért nem csak a közös lakcímmel lehet bizonyítani.

2013. aug. 15. 12:25
 69/111 anonim ***** válasza:
100%

az anyakönyvi hivatalban megkérdeztem az élettársnak bejegyeztetést.

Az anyakönyvvezető megdöbbenésemre közölte, hogy különböző neműeket nem jegyeznek be, mert arra van a házasság, azonos neműeket, pedig csak a megyei hivatalban jegyeznek be....

2013. aug. 15. 12:27
 70/111 anonim ***** válasza:
15%
#68, jó, akkor mondj még egy adatot légyszi, ami az általában az embernél lévő iratokból (személyi, lakcímkártya, jogsi, TAJ-kártya, adókártya mondjuk) kiderül...
2013. aug. 15. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!