Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Önző kijelentés? Akkor szülök neked gyereket, ha majd elveszel feleségül.
#100, mivel a friss statisztika szerint a nők többsége (63% körül) életében sosem köt házasságot, azért azt gondolom, nem olyan bonyolult olyan társat találni, aki azért vállal gyereket, mert a párjával közösen gyereket szeretne, és nem tesz mellé feltételeket meg elvárásokat...
Persze bárki megteheti, hogy feltételeket kezd szabni, csak akkor annyira nem kell elcsodálkozni, ha a másik fél a feltételek teljesítése helyett inkább keres egy olyant, aki nem szab feltételeket.
#100 vagyok.
Komolyan nem értem, hogy mért mondod, hogy a házasság igénye feltétel szabás. Az is feltétel szabás, hogy ha még egyszer megütsz, elhagylak? Persze a kettő nem egy kategória, de egy párkapcsolat arról szól, hogy mindkét fél igényeit egyformán kielégítse. Tényleg nem értem, miért gondoljátok, hogy a házasság egy olyan dolog, ami azért van, hogy a nők zsarolhassák vele a pasikat. Ha nem a papír számít, akkor egyrészt mért nem lehet ezt a gesztust megtenni a másik kedvéért, másrészt akkor ha amúgy sem számít, akkor mért feltétel szabás, meg zsarolás az, ha egy nő házasodni akar.
A statisztikákról meg annyit, hogy van sokféle, és egyre, ami azt állítja, hogy nincs különbség a házastársi és az élettársi kapcsolat között, jut tíz, ami az ellenkezőjét mondja.
És a praktikus dolgok: Egy élettárs nem örökölhet, bejegyzett élettárs sem feltétel nélkül. Ha pedig úgy gondolod, hogy a párod ne kapjon semmit az esetleges halálod esetén, akkor nem is kell vele gyereket vállalni.
#103 "És a praktikus dolgok: Egy élettárs nem örökölhet, bejegyzett élettárs sem feltétel nélkül." - még nem jöttem rá, hogy ez a zöldség honnan jön, az élettárs ugyanúgy örökölhet, mint bárki más, egy szimpla végrendelet kell hozzá, ugye... mert hát az úgy szól, hogy az élettárs VÉGRENDELET HIÁNYÁBAN nem örököl...
"Komolyan nem értem, hogy mért mondod, hogy a házasság igénye feltétel szabás." - hát, talán azért, mert az ilyen "HA MAJD"-dal kezdődő dolgot hogy "Akkor szülök neked gyereket, ha majd elveszel feleségül." úgy hívják magyarul, hogy feltétel, előfeltétel, olyan dolog, amitől függővé tesz valaki egy másik dolgot.
"miért gondoljátok, hogy a házasság egy olyan dolog, ami azért van, hogy a nők zsarolhassák vele a pasikat." - szerintem senki sem gondol ilyesmit, azt gondoljuk, ami a tény, hogy az emberek egy része (férfiak és nők) akar házasodni, a másik része meg nem akar házasodni. Ha a két fél hasonlóan gondolja, akkor nincs gond, ha meg ellentétesen, akkor felmerül ugye, hogy melyikük alkalmazkodjon a másikhoz. Te erre azt mondod, hogy "Ha nem a papír számít, akkor egyrészt mért nem lehet ezt a gesztust megtenni a másik kedvéért" - én meg azt mondom, hogy valami dologról lemondani, mindig egyszerűbb, mint valamit megtenni, ami az elveinkkel ellenkezik, mert hogy az egyik egy passzív cselekvés, a második meg egy aktív...
Nyilván végrendelet hiányában. Neked van? Mert szerintem 50 alatt nem sok embernek van, meghalni meg ugye nem csak öregen lehet.
Ja, nyelvtanilag teljesen igazad van, legyen feltétel. De elég ésszerű feltétel.
Ok, igazad van, mondjon le a lány a házasságról. A fiú meg mondjon le a gyerekről. Amúgy is mennyi macera kihordani és felnevelni egy gyereket, egy esküvő ahhoz képest sétagalopp.
#105, nincs, igaz van még az 50-ig vagy fél évem:)
Viszont elintéztem már a dolgot ajándékozással, szóval függetlenül az elhalálozásomtól:)
Arról meg szó sincs, hogy a fiú itt most mindenáron gyereket akar, a Kérdező azt írja, hogy ", a fiú meg már bevállalna akár egy babát is."...
Van meg 50¿ eved remelem Tudod par hete mnkabalesetben elhunyt egyik ismerosunk elettarsa.
A holgy most utcan van mivel a lakasberles nem az o neven van igy mennie kell.
Ennyit az elettarsakrol.
Es meg sok ilyet ismerek de remelem 100 evig el mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!