Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Van ebből kiút? Ez annyira...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van ebből kiút? Ez annyira igazságtalan.

Figyelt kérdés

A körülöttem lévő kapcsolatokat látva nagyon elkeseredtem. Kb csak az tud "előrehaladni" a kapcsolatában, akinek a pasija vagy a szülei gazdagok. A többiek meg vagy kínlódnak a hitellel, vagy próbálnak gyűjtögetni, szinte eredménytelenül.

Konkrétan arról jutott ez eszembe, hogy az ismerősi körömben csak azoknál a pároknál történik eljegyzés, esküvő, akiknek apuci és anyuci a feneke alá tette az új lakást vagy házat. A többi pár pedig még csak az összeköltözés közelébe sem jut, holott tudom, hogy ők is (mindkét fél) nagyon szeretnének költözést, eljegyzést, esküvőt, de nagyon nehezen tudják megteremteni hozzá a feltételeket. Annyira szörnyű, hogy ekkora különbségek vannak, mikor ezek az emberek sokszor sokkal jobban megérdemelnék a boldogságot.

2013. jún. 28. 00:08
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
91%

Ha valami nincs, akkor azt nem lehet beosztani.

A nincs az egyenlő = 0.

Tehát nem "kevés", hanem nincs.

Ezzel a 0-val nem tudsz rezsihez hozzájárulni, nem tudsz kicsi, 1 szobást bérelni, nem tudsz kicsi lagzit csinálni.

A nulla forinttal még nagyon sok mindent nem lehet csinálni, de azért kár volna felsorolni azt a rengeteg tevékenységet, amire kevés a 0 forint.

Még akkor is kevés a 0 forint, ha nagyon-nagyon szeretik egymást és egymás mellé ülnek és nagyon akarnak "valamit".

Tehát: a nincs az nem "kevés", hanem nulla.

Érti?????

Vagy még mindig nem????

2013. jún. 28. 15:56
 42/53 anonim ***** válasza:
13%

Kedves kérdező megint félre beszélsz.

26 os vagyok.

Pont hogy azt láttam hogy tenni kell érte és teszek is. És annyit minimum le akarok tenni mint a szüleim, úgyhogy nagyon nem felejtettem el, és mint írtam a gyerekemet én is akarom segíteni. És attól hogy van házam, még nekem kell fenntartani magam, nekem kellett berendezni, átalakítani, nekem kell a maximumot nyújtani a munkahelyemen. A munkahely megszerzése a könnyebb kategória, megtartani már nem olyan egyszerű. Én Baranya legdélibb csücskében élek. Gondolom mond neked valamit az Ormánság, úgyhogy itt is van mély szegénység, de akkor is bemegy a kocsmába egy fröccsre ha nincs mit ennie, vagy száraz kenyeret kell ennie. Akkor is bedobta a fizetését, segélyét a félkarú rablóba ha utána nem nélkülözött egész hónapban. Úgyhogy itt sem könnyebb a helyzet.De azért aki annyira akar az talál munkát. Nem végzettségnek megfelelőt, lehet hogy napszámos és 40 fokban szedi a parlagfüvet a szójából de tesz valamit és nem siránkozik mint te.

2013. jún. 28. 16:19
 43/53 anonim ***** válasza:
7%
Akkor is bedobta a fizetését, segélyét a félkarú rablóba ha utána nélkülözött egész hónapban
2013. jún. 28. 16:25
 44/53 anonim ***** válasza:
58%

"Kelet-Magyarországon pályakezdőként munkát kapni... na az majdnem lehetetlen."

Akkor pályázz meg máshol állásokat. Az első hónapokat ki lehet húzni akár munkásszállón is, kölcsönből fizetve is. Aztán a fizetésből már lehet állandó lakhelyet keresni.

Ne szorítsd be magad csak Kelet-Magyarországra, gondolkozz kicsit "globálisabban".

2013. jún. 28. 16:55
 45/53 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, akik nem (csak) kötekedni jöttek, hanem megpróbáltak tanácsokkal is ellátni. Sajnálom, hogy így lepontozták azokat, akik valamilyen szinten mellettem álltak, de én mindenesetre nekik is köszönöm a támogatást! A 41. válaszolónak pedig külön köszönöm, hogy rávilágított a probléma gyökerére! :)

Valószínűleg igazatok van abban, hogy ha itt végképp nem találunk munkát, akkor költöznünk kell. Igen, gondoltunk már rá, csakhogy engem egyelőre ideköt az egyetem, a párom pedig nem szeretne nélkülem elköltözni. De ha a végzésemkor még mindig ugyanebben a helyzetben leszünk, akkor nyilván szedjük a sátorfánkat. Addig pedig próbálkozunk tovább, hátha addig mégis találunk valamit itthon.

2013. jún. 28. 18:40
 46/53 anonim ***** válasza:
40%
Megörököltem a nagyszüleim lakását amiért egész életükbe dolgoztak, bármikor elcserélném a lakást arra, hogy újra találkozhassak velük.
2013. jún. 28. 19:27
 47/53 anonim ***** válasza:
50%
Én nem látom így. Én a most már férjemmel a fősuli alatt költöztem össze albérletbe. Neki biztos állása van, bár nem keres annyira hű de sokat, én meg jó ösztöndíjat kaptam, mert rengeteget tanultam, és mellette tudományos munkát vállaltam. Így spóroltunk össze egy 100 fős esküvőre valót. Nászajándékba pedig szinte kivétel nélkül pénzt kaptunk (pedig nem kértük), és közel a költségek duplája jött vissza. Azóta már dolgozom, és én sem keresek hű de sokat, de így is tudunk gyűjtögetni. Egy éve sem vagyunk házasok, és van kb. 4 millió forintunk félretéve, most várjuk az első babánkat. Én azt látom, hogy sok párnál kifolyik a pénz a kezük közül. A gyakori bulizás, a mindenképp okos telefon, a nagy tv, az új számítógépes játékok, az éttermezések/cukrászdázások, az új rucik mind-mind szépen, lassan viszik el a pénzt, szinte észrevétlenül. Mi sem élünk spártai életet, de kétszer meggondoljuk, hogy mire költünk. Az albérletben van pl. egy régi normál méretű tv-nk, nekünk megfelel, de már nem egyszer kérdezték meg velünk egy korú párok, hogy miért nem veszünk egy lcd/led tv-t, hiszen nem olyan drágák, és mennyivel szebb a képük. Vagy pl. nekem egy ócska mobilom van, ami csak telefonálásra jó, és mindig megkérdezik, hogy miért nem veszek érintőképernyőset. Megvehetnénk, de nekem többet ér, hogy van megtakarításom, minthogy full hd-ban nézzem az éjjel-nappal budapest új részét. Nem megsérteni szeretnék ezzel senkit sem, de én tényleg azt veszem észre, hogy sok pár, főleg amíg nincsenek közös kasszán szórják a pénzt, sokszor észrevétlenül.
2013. jún. 28. 19:55
 48/53 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó ezt nagyon jól leírtad. Nem szórjuk a pénzt mindenre, és utána én vagyok a rossz mert van több milliós megtakarításom. Ezért mondtam hogy sokan csak sírnak,és okuk meg nem biztos hogy van.
2013. jún. 29. 12:57
 49/53 anonim ***** válasza:
79%

Nagymértékben tényleg így van, DE

Mi is albérletben lakunk már lassan 3 éve, és azóta megvolt az esküvő is és már a babát tervezgetjük...

Mindent lehet, csak AKARNI kell!

2013. júl. 2. 10:24
 50/53 anonim ***** válasza:
52%

47-es nagyon le lett pontozva, pedig igaza van. Nem kell spártai életet élni, de tényleg észrevétlenül megy el dolgokra a pénz aztán meg csak sír az ember, hogy nem jut sehova.

Nekünk mindig azzal jönnek, hogy miért nincs autónk. Mert nem kell. Kényelmesen el vagyunk nélküle, ha anélkül valami megoldhatatlan, akkor hívunk taxit, vagy megfizetjük a házhoz szállítást. Erre nem kerül túl gyakran sor, és sokan elhűlnek, hogy de az drága, de abba nem gondolnak bele, hogy még mindig sokkal olcsóbb, mint egész évben fenntartani egy kocsit, fizetni mindent, amit kell, tankolni stb. Egyszerűen nem éri meg mindenkinek az autó tartása, de ezt nem értik meg és csak nyomják, hogy de miért nincs autótok? Majd lesz, ha kell, de még nem kell, minek verjük magunkat jó előre felesleges költségekbe?

De miért nem cserélitek le a tv-t? Nem is nagyon nézzük, minek?

Nem égő ez a telefon? Ki előtt lenne égő?

2013. júl. 2. 13:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!