Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Van ebből kiút? Ez annyira...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van ebből kiút? Ez annyira igazságtalan.

Figyelt kérdés

A körülöttem lévő kapcsolatokat látva nagyon elkeseredtem. Kb csak az tud "előrehaladni" a kapcsolatában, akinek a pasija vagy a szülei gazdagok. A többiek meg vagy kínlódnak a hitellel, vagy próbálnak gyűjtögetni, szinte eredménytelenül.

Konkrétan arról jutott ez eszembe, hogy az ismerősi körömben csak azoknál a pároknál történik eljegyzés, esküvő, akiknek apuci és anyuci a feneke alá tette az új lakást vagy házat. A többi pár pedig még csak az összeköltözés közelébe sem jut, holott tudom, hogy ők is (mindkét fél) nagyon szeretnének költözést, eljegyzést, esküvőt, de nagyon nehezen tudják megteremteni hozzá a feltételeket. Annyira szörnyű, hogy ekkora különbségek vannak, mikor ezek az emberek sokszor sokkal jobban megérdemelnék a boldogságot.

2013. jún. 28. 00:08
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Például tanulok, hogy olyan munkám legyen, aminek a segítségével tudok albérletet majd laskást szerezni, fenn tudjam tartani a lakást, és egyre előrébb tudjak jutni az életben. ;)
2013. jún. 28. 13:08
 32/53 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Kérdező!

Gyanítom, hogy egy páran még beléd fognak rúgni, amiért megbolygattad ezt az igen-igen kellemetlen kérdést.

Lécci fordulj úgy, hogy jólessen nekik!

:-)

2013. jún. 28. 13:08
 33/53 anonim ***** válasza:
61%
Az előbb még pályakezdőként nem találtál munkát hónapok óta, most meg még tanulsz. Kamu az egész...
2013. jún. 28. 13:10
 34/53 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Kérdező!

Szerintem a következő kérdéseken gondolkodj el egy kicsit:

- Ha fiatal korodtól kezdve, hosszú éveket dolgoznál, gürcölnél, spórolnál, kockáztatnál hogy előrébb tudj jutni, hogy jobb anyagi körülmények között élj te és a családod, akkor megvonnád a gyerekedtől a lakást, az autót, a jobb életet?

- Ha küzdöttél azért, hogy jól élj, és meg tudj adni mindent a gyerekeidnek, nem "tolnál alá" egy lakást? (hogy a te szavaddal éljek).

- Ha megtehetnéd, hogy támogasd, hogy ne hitellel kezdje az életét, te megtennéd? Vagy hagynád, hogy felvegye a milliós hitelt, és hónapról-hónapra éljen? (Miközben tudod, hogy van rá, és tudnád támogatni.)

Úgy gondolom,hogy akik becsülettel gazdagodtak meg, és azért dolgoztak, küzdöttek, hogy jól éljenek, persze, hogy támogatja a gyerekét, hogy elinduljon az életben, hiszen azért dolgozott, hogy megteremtse az anyagi biztonságot!

Lassan úgy lettek itt beállítva a dolgok, hogy akiknek van lakása, boldog párkapcsolata, esküvője, azok nem érdemlik meg. Miért is nem? Mert a szülei keményen megdolgoztak azért, hogy nekik jó legyen? Miből gondolod/gondoljátok, hogy ő nem tesz majd így a saját gyerekéért, családjáért?

Szerintem mindenkinek adott, hogy úgy éljen ahogyan szeretne. Kinek lassabb, kinek hosszabb a folyamat. Ha mindenki azon dolgozna, hogy hogyan lehetne neki jobb, akkor nem tartanának ott sokan ahol tartanak..és nem gyk-ra vezetnék fel az elméleteiket, az élet nagy "igazságtalanságairól"..

2013. jún. 28. 13:11
 35/53 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a párom nem talál munkát hónapok óta, én meg tanulok és diákmunkát vagy félállást nem kapok. Így jobb?
2013. jún. 28. 13:11
 36/53 anonim ***** válasza:
77%

Igen, így jobb, mert nem össze-vissza beszélsz.

A párod próbáljon meg lejjebb adni az igényeiből, elvállalni egy tűrhető munkát akár nem a szakmájában, és mellette kereshet a szakmájában is, járhat interjúkra. Voltam ilyen cipőben, és sajnos ha végleg nincs munka, akkor nincs más megoldás sem.

2013. jún. 28. 13:15
 37/53 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező!

Csodálom a türelmedet.

Bárcsak én tudnék ilyen lenni...

:-)

2013. jún. 28. 13:21
 38/53 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Például tanulok, hogy olyan munkám legyen, aminek a segítségével tudok albérletet majd laskást szerezni, fenn tudjam tartani a lakást, és egyre előrébb tudjak jutni az életben. ;)"

Akkor ha ezt a pároddal együtt becsülettel csináljátok, és lesz egy kis szerencsétek is, akkor nem kell majd mások boldogságára irigykedned.

Őszintén kívánom, hogy így legyen!

2013. jún. 28. 13:50
 39/53 anonim ***** válasza:
92%

"Kelet-Magyarországon pályakezdőként munkát kapni... na az majdnem lehetetlen."

Kelet-Magyarországon nemcsak pályakezdőként majdnem lehetetlen munkát kapni, hanem sok helyen amúgy is, ebben igazad van.

Igaz, az élet igazságtalan, nem mindenkinek egyformán oszt, ez tény. De én nem irigylem azokat, akiknek a szülők segítenek, szerintem a legtöbb szülő ugyanezt tenné, ha tehetné.

Az esküvő nem feltétlenül az anyagiakon múlik, mi is elég csórók vagyunk, összeházasodtunk a párommal, sőt még egy kis evés-ivásra, táncos, zenés bulira is futotta utána egy kis családi összefogással. De ha utóbbi nem is lett volna megvalósítható, két tanúval be tudtunk volna menni az anyakönyvvezetőhöz, az azért szerintem sehol nem horribilis összeg.

2013. jún. 28. 14:23
 40/53 anonim ***** válasza:
41%

szerintem alapvetően, ha 2 ember szereti egymást, és valóban akarják az összeköltözést, esküvőt, akkor megoldható kevés pénzből is. Mi is a férjemmel anyámék családi házába költöztünk hogy segítsünk a rezsivel, mert anyuék is meg mi is felesben fizetünk. Nekik könnyebb így és igazából nekünk is. Egymás légterét nem zavarjuk mert a mi részünk lezárt, nem járunk át egymáshoz, külön bejáratunk van, és nekik is, van hogy napokig nem is találkozunk velük:D

De akiknek nincs erre lehetősége, egyszobás lakásba is lehet összeköltözni amíg nem engedhetnek meg nagyobbat, illetve nekünk 17 fős polgári esküvőnk volt egy egyszerű ebéddel. Mi ezt akartunk, és vígan ki tudtuk fizetni. Nem volt egy nagy összeg.

No persze ha szaloncukor esküvői ruhát és 200 fős lagzit akar valaki akkor hát gyűjtögessen nyugodtan. Ha valakinek az ilyen esküvő fontosabb mint a házassága a szerelmével akkor az régen rossz....

Igen, igazságtalan az élet, de mindent meg lehet oldani. Max nem megy minden egyszerűen, de akik össze akarnak, azok összeköltöznek, és akik akarnak összeházasodnak. Nem kell milliókat költeni!

27/N

2013. jún. 28. 15:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!