Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet sürgetni az esküvőt? Nőként mondhatom azt, hogy én már szeretném?
Oké. Ez szerintem azért fontos, mert bizony akkor le kéne ülni megbeszélni. Hogy te nagyon vágysz már rá, hogy vele élj, kívánod is őt stb. (A hiúság és a vágyak a keresztény férfiban is dolgoznak azért...! ;) No meg ha szexelnétek, akkor hajlanék arra a megoldásra, hogy neki csak kényelmes, hogy megkap mindent elköteleződés nélkül. De ha hűséges, és köztetek viszont nincs nemi kapcsolat, akkor ez a lehetőség kiesett.
Szóval ha egyszer ti ilyen speciális helyzetben vagytok a vallási meggyőződésetek okán, akkor tényleg át kéne beszélni az egészet. Komolyan gondoljátok a kapcsolatot, ez nyilvánvaló, de mi lehet az oka, hogy akkor halasztja a dolgot? Tudom, indiszkréció, de nem lehet, hogy valami gondja van "odalent"? Csak mert akkor esetleg fél az egésztől amiatt. Viszont ezeket a problémákat általában meg lehet oldani orvosi kezeléssel, tehát ha ez az akadály, akkor egyszerűen meg kéne beszélni és megoldani a gondot.
Őszinteség! Ha esküt akartok tenni majd, akkor arra nagy szükség lesz! Ezeket meg kell tudni beszélni! (És ez sokkal fontosabb, mint hogy "kipróbáljátok egymás" előtte.)
Az nem rá vonatkozott, hanem az előítéleteimre, hogy a férfiak hogyan reagálnak ha az esküvővel nyaggatja őket a párjuk.
Sokkal inkább félek a halogatástól és a tématereléstől...
A tématerelést nem szabad engedni. Ugyanakkor légy kompromisszumkész, nem ultimátumot kell adni, hanem megbeszélni valamit, ami neked fontos. Egy jó párkapcsolatban ami az egyiknek fontos kérdés, az a másiknak is az kell legyen, még akkor is foglalkoznia kell vele, ha esetleg nem ugyanúgy vélekedik róla!
Én ha a te helyedben lennék, azt hiszem azt csinálnám, hogy a következő találkozáskor elmondanám neki, mennyire meglepett, és kissé elszomorított a válasza a múltkor. És hogy amikor anno azt mondtad, hogy korán szeretnél családot, azt úgy értetted, hogy mostanában már aktuális lenne.Hozzátenném, hogy nem szeretném sürgetni, és ez közös döntés kell, hogy legyen, hajlandó vagyok kompromisszumos időpontot keresni. És megkérdezném, mi az oka annak, hogy nem szeretné a következő 1-2 évben? Anyagi, szakmai előmenetelt szeretne még, vagy mitől tart? Biztosítanám róla, hogy kitartok mellette, csak azt kérem, legyen sőzinte, mondja el nyíltan, mik az elképzelései, és akkor siekrülhet közös megoldást találni.
"Ha tudnám, hogy mi az oka, és a baj megszüntetése után feleségül venne, bármeddig várnék rá. De ez a válasza elég bizonytalannak hangzott."
Ez a kulcsa a megoldásnak. Ezt kell megértenie a párodnak. Ha igazán szeret, meg fogja! Szívből kívánom, hogy minden rendben legyen! :)
"A legszebb évek nekem nem azt jelenti, h fűval-fával ágyba fekszem, lehet, h a kedves válaszolónak igen. "
Elég szégyenletes, hogy azt gondolod, hogy aki összeköltözik a párjával, az biztosan fűvel-fával ágyba fekszik. El kell keserítselek, de a legtöbb ember pont azért dönt emelett mert ez is az elköteleződés megkezdésének egy formája.
Ne magadból indulj ki!
A kérdezőnek annyi üzennék, hogy ne legyen naiv. Nem szexelnek, soha nem éltek együtt, a srác impotens is...és ebből akar házasságot meg gyerekeket? Hát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!