Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet sürgetni az esküvőt? Nőként mondhatom azt, hogy én már szeretném?
Hát igen, kinek mi a fontos. Én is szeretem a párom, és nagyon szeretném, ha ő lenne a gyerekeim apja. De ha a párommal nem közösek a céljaink, akkor szerintem nincs miről beszélni.
Dehogynem szoktunk ezekről beszélni! Rengeteget tervezgetjük, hogy hány gyerek lesz, hogy fogjuk nevelni őket, stb... Csak ő még erre most nincs kész, csak ilyen álmodozás szintjén.
Pontosan erről van szó. Álljon tovább, ha nem illenek össze.
De ahhoz, hogy ezt el tudja dönteni, kell az, hogy a párja mondja el, hogy mit gondol, mit tervez, ne vezesse félre.
És nem érzem magam alárendeltnek, de mégsem én akarom megkérni a kezét...
Egyébként meg most nem csak a nemekről van szó, hanem arról is, hogy ki van kész valamire, és ki nincs. Egy férfi ugyanilyen gondban lehet, mint most én, ha ő már szeretne családot, a nő, akivel együtt van meg még nem.
Most komolyan, te 3-4 év után már gyerekeket szerettél volna....?
Szerintem meg mindent a maga idején. Megismerkedik az ember, járnak egy ideig, összeköltöznek, 1-2 évet együtt élnek, rá 1 évre jöhet az esküvő, AZTÁN valamikor a gyerekek...
Együtt éltek egyáltalán egyébként? Miért nem beszéltek erről a témáról? Szerintem is igaza van a párodnak, 5-6 év inkább ideálisabb esküvő, gyerekek szempontjából, mint 3-4. Ha jól értem 19 voltál, mikor összejöttetek, de 22 évesen már gyerekeket szülnél? Van egyáltalán végzettséged? Dolgozol? Képesek lennétek eltartani? Külön éltek a szülőktől? Egy esküvőt tudnátok ti finanszírozni? Vagy csak "vegyen már el valaki és legyen gyerekem"?
Nagyon is jó időpont az az 5-6 év, 22 évesen hova akarsz még házasodni meg szülni?
"csak húzzuk egymás idejét"
Ezt sosem értem az ilyen kérdéseknél. Az ember jó esetben azért van egy kapcsolatban, mert boldog tőle. Mert minden nap örömet okoz neki, hogy a másikkal lehet. Mi ezen az időhúzás? Ha istenigazából boldog az ember egy kapcsolatban, akkor nem érzi időhúzásnak a kettesben töltött fiatal éveket.
Kicsit ez olyannak tűnik, mintha a házasság és a gyerekek nem egy folyamat (a párapcsolat) részei lennének, hanem a célszalag. Oda kell elérni, aztán kész is minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!