Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon szánalmas vagyok?
A volt osztálytársaimat, barátnőimet, ismerőseimet sorra jegyzik el, rakják ki a képeket a gyűrűkről a facebookra, s sorra írogatják ki, hogy milyen boldogok.
A párommal lassan 5 éve, hogy együtt vagyok, több mint 3 éve együtt élünk, leküzdtünk minden akadályt együtt. Szerintem kissé koraérettek is vagyunk, nem úgy gondolkozunk, mint a korunkbeli fiatalok.
Megvan mindenünk, közös lakás, anyagi háttér, közös álmok és jövőkép. Tudom és érzem, hogy szeret, de mégis annyira vágyom arra, hogy azt mondja, szeret és velem akar élni örökké, legyek a felesége. Nekem nem gyémánt gyűrű kell és az, hogy a neten mutogathassam másoknak, hogy jegyesek vagyunk, nekem kell a tudat.
Én nem akarom ráerőltetni a dolgot, ha ő nem akarja, és ő még nem szeretne most eljegyezni, csak néhány év múlva, de én annyira vágyom rá. És mindig az jut eszembe, akiket eljegyzett a párjuk, őket jobban szeretik, és valamit én nem csinálok jól. Nagyon szánalmas vagyok?
22/L
Azért várj egy kicsit. Nőknél gyakran van ilyen hormonugrás, amikor megveszünk egy babáért, aztán utóbb kiderül, mégse lett volna olyan nagyon jó akkor...
Beszélgessetek a témáról.
De ez olyasmi, amit egyik fél sem erőltethet a másikra. Tehát te sem mondhatod a pasidnak, hog y"márpedig esküvő és gyerek MOST", ahogy a pasitól sem elfogadható, ha kierőszakolja a gyerekvállalást, ha abarátnő még nem kész rá...
előttem író mond valamit.
nem az mutatja meg a kapcsolat minőségét, hogy van-e gyűrű, papír, miegyéb, hanem az, h belül mit éreztek, milyenek a hétköznapok együtt.
nálunk van gyűrű, nem erőszakoltam ki, tkp. nem is vágytam rá annyira, de azért örülök, hogy a párom ilyen formában is ki akarta mutatni a ragaszkodását. egyébként semmi sem változott azóta. ugyanúgy van sárga csekk, meg koszos zokni, és rohangálás az előbbrejutásért.
egyetlen képet sem tettem ki fbra a gyűrűről, és nem tartottunk bulit. persze azért ha szóba jön szívesen elmondom a barátaimnak, hogy ez van, menyasszony lettem, de nem tolom az arcukba, és nem bizonygatom, h bizony mi milyen boldogok vagyunk.
nem te vagy szánalmas, hanem a gondolataid.
ne azt nézd, h mid nincs, hanem hogy mid van. és tanuld meg becsülni. különben még azt is elveszítheted, ami a tiéd.
Kicsit megértem amit mondassz, amit írsz. Nem rég ugyanezeket a sorokat írogathattam volna én is.
Kb. két hete kérte meg a párom a kezemet, a szüleimen és a párom szülein, valamint 3 legjobb barátnőmön kívül nem tudja senki, és nem is tervezem híresztelni a dolgot. Facebookon nem kell nekem 300 hamis like és hamis üzenet...Boldog vagyok én annélkül is. Nem is teszem ki egyelőre az bíztos...
A tudattól vagyok boldog, hogy szeret és nem attól, hányan lájkolták facebookon.
Eljön az idő szerintem arra is, hogy Te is menyasszony légy, türelem...
22-L
Az az igazság, h valaki nagyon jót írta azzal, h itt nem az a gond, h mennyaszzony akarsz lenni, hanem hogy mások miatt, meg az fb-n aképek,,,,,
Hát ezért , én iszt mondom, ne akarj menyasszony lenni. Én ismertem olyan 22 évest, aki még fb nélkül azért lett menyasszony meg ment férjhez, hogy a méregdrága menyasszonyi ruhájával, a 150 fős vendégsereggel és a 4emeletes tortájával tudjon "flancolni" és akkor még fb hiján fényképeket hozott, vagy 100 db-ot, h ámuljon a nép... És hát igen, 5 évre rá zátonyra futott az álomházasság.....
Ráadásul, nem elkeseríteni akarlak, de a mai világban sok eljegyzés olyan, mint a vicc. "Ha nem jön be , majd felbontjuk" alapon megy.Ha szeret a párod (és a leírtak alapján szeret) egyszer úgyis felteszi a "nagy kérdést", és akkor időben lesztek rá, felkészültök a házasságra, és nem beleugrotok vmibe, hanem komoly, közös döntést hoztok!:)
Szerintem meg nem a facebook miatt akar menyasszony lenni, hanem 22 éves, dolgozik, 5 éve párkapcsolatban él, van lakásuk, pénzük, megtakarításuk esküvőre is gyerekre is és nem érti, hogy akkor mi a fészkes fenének kell még 3 évet várni arra, hogy majd esküvő legyen és 6 évet arra, hogy gyerek, ha arról van szó, hogy akarja az esküvőt a másik is, csak épp miért három év múlva?
Amit egyébként én sem értek. Tudtommal a házasságnak pont nem az a lényege, hogy egy kipiálandó határidős program legyen, hanem, ha megértek rá a felek és alkalmasak a körülmények és akarják, akkor házasodjanak össze.
Ha ez megvan, akkor meg is teszik. Ha nem teszik meg, hanem azt mondják, hogy majd öööööö pár év múlva, holnap után kiskedden akkor valami nincs meg. Itt ugye a körülmények adottak, valószínűleg az akarattal van a baj.
Nem lehet hibáztatni a másik felet sem, mert ha azt mondja, hogy figyelj szívem, jó ez így, de én azért nem érzem úgy, hogy elvennélek, meg házasságot akarok (veled), lehet majd később megváltozik ez, nem tudom, majd kiderül, akkor jön a sírás-rívás, hogy de hát miért nem???
Így aztán egyszerűbb azt mondani, hogy hát persze nagyon akarom, de hát majd öööö pár év múlva, és addig őrülten reméli, hogy vagy tényleg el akarja majd venni, vagy a lány elfelejti a dolgot.
"Rengeteg minden van, amit gyerek mellett már nemigen lehet, viszont ezekre a dolgokra pont a húszas éveitek első fele az ideális."
Érdekesnek találom ezt viszont, mi is lenne ez konkrétan az a csomó dolog? Mert nekem az a tapasztalatom, hogy a gyerek inkább kifogásnak jó, hogy nem lehet tőle semmit csinálni. Viszont, ha így is van, esetleg az érthető, hogy nem akar most ebben a szent percben gyereket a pasas, de a kérdés nem is arra irányult, hogy miért nem csinál már fel, hanem az eljegyzést feszegeti.
Lehet az van, hogy a párod elkényelmesedett a kapcsolatban, mivel megvan mindenetek és csak mond valamit, hogy magyarán csitulj el ebben a témában és ne kíváncsiskodj. :S
Ha jól számolom akkor 19 voltál mikor összeköltöztetek? Nagyon korán szerintem, többek között szerintem emiatt is lehet az elkényelmesedés. Valószínűleg az is közrejátszik, hogy mivel már régóta együtt vagytok és régóta éltek együtt, azt gondolja hogy a gyűrű, papír felesleges, enélkül is jól megvagytok és együtt is maradtok.
Szerintem fiatal vagy még hozzá, ez lejött a hozzáállásodból, hiába vagytok együtt már évek óta. A párod hány éves?
Egyébként a 3 év nem olyan hosszú idő, írtad h akkor fog elvenni. Előtte gondolom megkéri a kezed kb. egy évvel előtte, akkor máris csak 2 évet kell várnod! :) akkor is még csak 24 leszel, utána bőven szülhetsz még, nem fogsz elkésni semmivel.
Én is 22 vagyok, másfél éve együtt a barátommal:) Néha én is elgondolkozom hogy milyen lenne egy gyűrűvel, aztán rájövök hogy még fiatal vagyok, lehet megijednék egy ilyen "tehertől". Én még gyereknek tartom magam, talán a gyűrű éreztetné velem azt, hogy felnőtt lettem. És még mi nem is élünk együtt:)
Másrészről megértelek, a gyűrű a külvilág felé is azt mutatja, hogy összetartoztok, és most nem a dicsekvésre gondolok, hanem a szimbólumára.
Türelem!
"mi a fészkes fenének kell még 3 évet várni arra, hogy majd esküvő legyen és 6 évet arra, hogy gyerek"
Talán azért, mert lelkileg nem érzi magát felkészültnek egy gyerekre? Mert az anyagiak meg a lakás nem minden ám...És ha a srác még nem érzi úgy, hogy érett rá, akkor minek? Hogy majd a kisbaba mellől kínjában eljárjon minden este sörözni, mert ő még nem vágyott rá, hogy gyerek legyen?
Ugyanez a helyzet a házassággal. Együtt élnek, a papír hiánya semmiben nem akadályozza őket. Nyugodtan lehet(né)nek boldogok is egymással, amíg mindketten - hangsúlyozom, mindketten - szellemi,lelki téren is késznek érzik magukat a gyerekvállalásra és az előtte esedékes házasságkötésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!