Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jegygyűrűt visszakövetelni szerintetek is szánalmas?
Csupán kíváncsiságból teszem fel a kérdést, mivel már boldog házasságban élek, de minap eszembe jutott ez egy kérdés kapcsán.
Még évekkel ezelőtt az akkori barátom eljegyzett, majd miután szakítottam vele, erőszakosan visszakövetelte a jegygyűrűm azzal az indokkal, hogy drága volt és még oda akarja adni másnak...
Ez nekem már önmagában is gusztustalan ötlet, hogy ugyanazzal a gyűrűvel egy másik nőnek kedveskedjen, de ez már nem az én bajom.
Ha megtarthattam volna, amúgy is azt terveztem beadom zálogba, hisz szép emlékek nem fűztek hozzá... :)
De annyira erőszakoskodott, fenyegetett, hogy ennyit nem ért meg nekem, legyen boldog vele, visszaadtam.
Valóban vissza szokás adni a jegygyűrűt, vagy ez embertől függ, ki mennyire kicsinyes?
a párom mikor elvált, nem kérte vissza de a volt feleség automatikusan visszaadta neki a gyűrűt mivel a párom vette, de a párom nem tartotta meg hanem beadta és vett belőle mást.
Én akkor adnám vissza ha nem közös kaszából lenne véve, ha viszont a közös pénzből együtt vennénk akkor mindenki a magáét vigye.
Én is visszadtam volna. Bár nem értem azt h. azt írtad nem fűztek hozzá szép emlékek.Akkor miért fogadtad el?Én sose fogadnék el olyantól gyűrűt akit nem szeretek, és ha már szeretem akkor az csak szép emlék lehet ha megkéri a kezem, az h. uttána mi történt egy másik dolgo,de attól a gyűrű emléke lehet szép.
Én eddig egy medált nem adtam vissza mert azt ajándékba kaptam és igen is szép emlékem van róla, még ha a kapcsolat csúnyán végződött,mert azt akkor kapcstam amikor még mindketten fülig szerelmesek voltunk egymásba,de sose csináltam belőle pénzt.Szakítás óta ott van a szekrényemen a többi ékszer mellett amit épp nem hordok.
Szerintem igen is illik eljegyzési ajándékot visszadni,sőt ha a pl. az esküvő napján menne szét a kapcsolatom,akkor még a vendégek nászajándékát is visszadnám.
Visszakérni szánalmas.
Nem magadtól visszaadni, sőt elgondolkodni, hogy csinálhatsz belőle pénzt szintén szánalmas.
Igen, valóban nem kellett volna elfogadni.
Pszichiátriai eset kissé és féltem nemet mondani...
Na de ez már a múlt.
Amúgy nem csak a gyűrűt követelte, hanem szó szerint mindent.
Pl. utána még sokáig felemlegette nekem emailekben, hogy bezzeg egy kulcstartót nem adtam vissza ami az övé volt.
Félelmetes!
Nem hinném, hogy kicsinyes lennék, hiszen mikor elkezdte követelni azonnal visszaadtam, addig meg nem tudtam, hogy ez lesz a szándéka.
Engem a mód lepett meg ahogy rám támadt, hogy márpedig azonnal szolgáltassam vissza, hiszen ő vette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!