Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nagyon szánalmas vagyok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon szánalmas vagyok?

Figyelt kérdés

A volt osztálytársaimat, barátnőimet, ismerőseimet sorra jegyzik el, rakják ki a képeket a gyűrűkről a facebookra, s sorra írogatják ki, hogy milyen boldogok.

A párommal lassan 5 éve, hogy együtt vagyok, több mint 3 éve együtt élünk, leküzdtünk minden akadályt együtt. Szerintem kissé koraérettek is vagyunk, nem úgy gondolkozunk, mint a korunkbeli fiatalok.

Megvan mindenünk, közös lakás, anyagi háttér, közös álmok és jövőkép. Tudom és érzem, hogy szeret, de mégis annyira vágyom arra, hogy azt mondja, szeret és velem akar élni örökké, legyek a felesége. Nekem nem gyémánt gyűrű kell és az, hogy a neten mutogathassam másoknak, hogy jegyesek vagyunk, nekem kell a tudat.

Én nem akarom ráerőltetni a dolgot, ha ő nem akarja, és ő még nem szeretne most eljegyezni, csak néhány év múlva, de én annyira vágyom rá. És mindig az jut eszembe, akiket eljegyzett a párjuk, őket jobban szeretik, és valamit én nem csinálok jól. Nagyon szánalmas vagyok?

22/L

2012. szept. 3. 16:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges, hogy bizonyos dolgokban érettebb vagy a korodnál, de te is - mint a legtöbb ember - valamilyen feltételhez kötöd a boldogságod: megvan (majdnem) minden, örülsz neki, oké, de valami megint kell... valami, ami még hiányzik, és hidd el: mindig lesz valami, ami hiányozni fog. Most épp a gyűrű, vagy ahogy te mondod: a tudat, hogy téged akar. Nos, mi sem bizonyítja jobban, hogy téged akar, hogy veled van. Ha úgy tetszik, hibát keresel - és persze találsz egy véltet vagy egy valósat - ott, ahol amúgy semmi komoly probléma nincsen.

Maga a kérdésed is erre épül: nincs semmi baj, de mégis kiírod ezt a kérdést, amire magad is tudod a választ: igen, szánalmas gondolatok ezek a részedről. Erre persze mégjobban magadba zuhansz és a "semmi gond"-ból egyből "jajj, de nyomorult, buta ember vagyok" lesz.

Mindenki csak addig boldog, míg meg nem kérdezi magától, hogy boldog-e. Mert ilyenkor elkezd kattogni, hogy ez is kellene, az sincs meg, valami még mindig hiányzik, és bumm, egy elégedett emberből máris két lábon járó melankólia lesz.

20L

2012. szept. 3. 16:26
 12/35 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó válaszadó minden szava arany!!!! Tessék kinyomtatni és naponta elolvasni! :)
2012. szept. 3. 16:28
 13/35 anonim ***** válasza:
50%

Ha van közös lakás,közös jövőkép, akkor mégis mi akadályoz meg benneteket meg a házasságkötésben? Elárulom, hogy semmi.

Bár azért arra kiváncsi lennék, hogy dolgoztok-e mindketten.... Ha a jövedelem is megvan,akkor bármikor össze lehet házasodni. Szerintem az eljegyzésnek CSAK AKKOR van értelme, ha kitűzik mellé a dátumot is és lehetőleg maximum EGY ÉVEN BELÜL össze is házasodnak a felek...

2012. szept. 3. 16:42
 14/35 A kérdező kommentje:
Dolgozunk mindketten, és én már nagyon vágyom egy gyerkőcre is. De amíg nem vesz feleségül, ezt nem fogom felhozni.
2012. szept. 3. 16:44
 15/35 anonim ***** válasza:
84%

Ja és szerintem azok a szánalmasak,akik kiposztolják az ultrahangfotót meg az eljegyzésükről készült fotókat, amiken azt akarják bizonygatni mások számára, hogy milyen boldogok és szépek. Közben meg kilóghat a valaguk a nyomorból és válófélben lehetnek a terhesség közepette :)

Szóval ne foglalkozz mások képeivel.

Nekem rengeteg ilyen ismerősöm van.Szánalmas az életük,nekik tényleg van okuk panaszra és mégis a szépet és a jót próbálják a világnak büszkén mutogatni,csak egy a bibi...semmi valóságalapja :)

2012. szept. 3. 16:44
 16/35 anonim ***** válasza:
91%

...mondjuk azért valami nem mellékes, és erről még nem kaptunk információt: beszélgettetek már egyáltalán ezekről a dolgokról? Felteszem igen, mert különben csak egy bátor tipp volt azt írnod, hogy vannak közös álmok és jövőkép. Ha beszéltetek róla, akkor figyeltél arra is, amit ő mond? Felteszem, erre is igen a válasz. No, akkor mit mondott? Ő hogyan képzelte el, mikor legutoljára erről beszéltetek? Ez ugyanis nem mindegy.

20L voltam.

2012. szept. 3. 16:49
 17/35 A kérdező kommentje:
Beszélgettünk, ő 2015-ben szeretne feleségül venni, és 6 év múlva szeretne gyerekeket. Csak ez még nagyon sokára van, és már van elegendő megtakarításunk egy esküvőre, meg gyerkőcre is. Nem szeretnék ezekkel ennyit várni. Bár ha kell, akkor fogok.
2012. szept. 3. 16:52
 18/35 anonim ***** válasza:
91%
És elmesélted már neki, hogy te ezeket kicsit korábban képzeled el? Egyébként részben megértem a párod is. Rengeteg minden van, amit gyerek mellett már nemigen lehet, viszont ezekre a dolgokra pont a húszas éveitek első fele az ideális.
2012. szept. 3. 16:55
 19/35 anonim ***** válasza:

Akkor miért nem mondod meg neki? Feltételezem nem gondolatolvasó.

Ő elmondta, hogy mit szeretne. Te miért nem?

2012. szept. 3. 16:55
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

:D Fogantatás órája és perce esetleg?

Mit mondott, miért pont akkor? És egyáltalán tudja, hogy neked mások az elképzeléseitek etéren? Ne légy nyuszi, küzdd le az ilyen jellegű gátlásokat, oké, hogy ő a férfi, de ilyen döntésekben nem árt, ha azt is tisztán látja, hogy te mit szeretnél. Beszélgetni kell erről, a baba-kérdésről is, és nem csak akkor, ha már a házasság-téma le van tudva. A jövőről beszélni KELL. És nem csak neki, hanem neked is. :)

20L

2012. szept. 3. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!