Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rosszul esik, bár tudom, hogy nem kellene. Hogyan verjem ki ezt a fejemből?
Arról van szó, hogy az ismerőseim körében (akik párkapcsolatban élnek) olyan sok lánynak megkérte a barátja a kezét az elmúlt időkben, 2-3 évben. El kell mondanom, nem 15-18 évesekről van szó, és én sem az vagyok, már-már közelítünk a 30 felé, tehát ezek nem olyan divateljegyzések, mint amiket művelnek manapság a 18 évesek 3 hónap együtt járás után. Ezek a párok, akikről beszélek hosszabb ideje is vannak együtt, években mérhető, és nem 1-2 év, hanem 5-6-7.
Én is ide tartozom. 8 éve vagyok párkapcsolatban, ez a kapcsolat tökéletes, bátran ki merem jelenteni, hogy nem csak nekem, hanem a páromnak is az. Felejthetetlen 8 éven vagyunk túl, nagyon jól megvagyunk. Viszont nálunk még csak fel sem merül az, hogy jegyben járás vagy hasonlók és nekem ez rosszul esik évek óta. Én nem vagyok olyan, aki ezt felhozza vagy célozgat és kikönyörgi, mert azt nem akarom, az szánalmas. Ha szeretné, úgy megtenné, mint ahogy azok a párok is megtették, akikről írok. Az én párom viszont nem, és úgy érzem, ellene van a dolognak, mert ha néha-néha mond is 1-2 mondatot, az teljesen úgy hangzik, hogy ő baromságnak tartja. Én sajnálom ezt a dolgot, mert úgy érzem mi ketten nagyon jók vagyunk együtt, és azt hittem lehet több is, mint "szimpla kapcsolat". Sokszor fáj, mikor látom, hogy újabb régi ismerős lett eljegyezve, én pedig csak állok, hogy én nem kellek ilyen téren. Nem ettől lenne több a kapcsolatunk, tudom, mégis fáj. Meg is kapom sok felől, hogy engem nem jegyez el a párom(ezt persze neki nem mondom, mert komolyan nem akarom, hogy csak emiatt tegye meg. Ha Ő nem akarja, én sem, bár szerintem még eszébe sem jutott, hogy mi lenne ha.)
Rosszul látnám dolgokat? Felejtsem el ezt a hülyeséget?Tényleg nem tudom mit gondoljak, mert csak azt érzem, hogy ha mi együtt is maradunk még nagyon-nagyon sokáig(mert a kapcsolatunk tényleg tökéletes minden téren), mi mindig csak "járni fogunk" és több nem lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom én sem igazából, hogy ennyi év alatt miért nem vetődött fel, még csak beszélgetés szintjén sem, valahogy ez a téma mindig elkerül(t) minket. Én persze már évek óta gondolok erre, kb. a kapcsoltunk fele óta, tehát 4 éve, és azóta is csak magamban, titokban álmodozom erről, mert szeretem Őt és Vele akarok élni mindig, de úgy érzem, nem merném megkérdezni, mi a véleménye erről. Nem hagynám el akkor sem, ha kiderülne, ő nem fog eljegyezni, de mégis van bennem ez a furcsa, bántó érzés, főleg mióta elolvastam az egyik válaszíró válaszát, hogy ha egy férfi igazán szeret egy nőt, ennyi idő alatt mondott volna valamit. Igaz lehet? Emlegette volna már?:( Én mindig csak negatívan hallottam a témáról beszélni, lehet tényleg nem kellene áltatnom magam, hogy talán majd jövőre, talán majd most...
"ha egy férfi igazán szeret egy nőt, ennyi idő alatt mondott volna valamit. Igaz lehet?"
Szerintem nem. Nagyon sok élettárs van körülöttem, évek óta boldogan élnek, vannak gyerekek is, nem igaz, hogy a férfi ne szeretné a nőt papír nélkül.
Szerintem beszélj róla vele.
Mondjuk erre azt szokták mondani, hogy mindene megvan mint egy házasságban akkor mégis miért házasodna.
Egyszer itt olvastam egy férfi válaszában, hogy tulajdonképpen ezt is a nők döntik el. Úgy alakítanak, hogy egy idő után a párjuk rájöjjön, lassan időszerű lenne a lánykérés. Ők csak a megfelelő pillanatot várják ki, hogy meglepetést okozzanak.
Nem tudom mi igaz ebből, bár több hímnemű válaszoló is helyeselt rá, szóval, ha már legalább egy ember mond ilyet, lehet benne valami.
Egyébként simán el tudom képzelni, hogy a párod egyszerűen pont úgy gondolja, mint te. Van egy tökéletes kapcsolatotok, és pont. Nem vágytok másra, többre, máshogyan, mert így jó, ahogy van. És ő úgy gondolja, ehhez nem kell a házasság.
Ha te ennek ellenére úgy érzed, jó lenne tudatni vele, hogy szeretnéd, hát tedd meg! Nem kell mindig nevén nevezni a gyereket, egyszerűen fel lehet hozni körítve, utalgatva rá. "Ó drágám, képzeld, a Nóriék is megházasodnak. Zoli megkérte a kezét. Lassan mindenki házas lesz körülöttünk, kezd fura érzésem lenni miatta." És kedvesen nevetsz egyet mellé. Vagy valami hasonló. Viccesen, más példáját felhozva is lehet utalni bőőőven. Nincs abban semmi tolakodó, meg nem nyújtasz be vele egyidejűleg kérvényt a házasságra. De, ha van egy kis esze, a párod is tovább viszi a gondolatmenetet, és legalább időt szán rá, hogy átrágja magát rajt. Ha egy-két ilyen után sem kerül szóba a házasság... Nos, akkor vagy nem akar házasodni, vagy nagyon nem lát át a szitán. :)
Ennek ellenére azt mondom, az egyenesség az egyetlen hosszú távon járható út, és 8 év távlatából már nyugodtan felhozhatsz egy ilyen témát.
Mi az, hogy "8 év csak úgy"?????
Csak úgy? Szeretetben, egyetértésben, jóban-rosszban? Ez megy a nagyeskü nélkül is. Csak úgy...
Mindenképpen beszélj vele, és ne kínozd magad :) Az nem igaz, hogy ennyi év után csak megkért volna, ha igazán szeret. A férfiak többségének a házasság egyszerűen nem fontos. Nem azért, mert nem szeretik a nőt, hanem szimplán csak közömbös a számukra (nem a nő, hanem a házasság ;) ). Az enyém is ilyen. Amikor felhoztam a témát, azt mondta, ha én úgy akarom, akkor elvesz...kérésre kaptam tőle gyűrűt is. 11 éve vagyunk együtt, 2 gyerekkel, és még nem vagyunk házasok :)
Mondd el neki, hogy ez neked sokat jelent(ene), és hallgasd meg, hogy neki mi az ellenérve (már van ilyenje egyáltalán...).
szerintem meg igenis eszébe juthatott volna hogy megkér...már bocs. Tudom hogy rosszul esik de akkor is.
8 éve kucorog a melegen és jól érzi magát. Ha komolyan gondolkodna veled kapcsolatban már "valamit" tett/mondott volna...
De hogy még beszélgetés közben sem merül fel 8 éve!!! ez nonszensz. Olyan nincs hogy elkerült a téma ezt kötve hiszem.
Ez csak duma meg sumákolás.
Minden ffi tudja mire vágyik a nő. Ugy látszik a Te párod nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!