Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Rosszul esik, bár tudom, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rosszul esik, bár tudom, hogy nem kellene. Hogyan verjem ki ezt a fejemből?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy az ismerőseim körében (akik párkapcsolatban élnek) olyan sok lánynak megkérte a barátja a kezét az elmúlt időkben, 2-3 évben. El kell mondanom, nem 15-18 évesekről van szó, és én sem az vagyok, már-már közelítünk a 30 felé, tehát ezek nem olyan divateljegyzések, mint amiket művelnek manapság a 18 évesek 3 hónap együtt járás után. Ezek a párok, akikről beszélek hosszabb ideje is vannak együtt, években mérhető, és nem 1-2 év, hanem 5-6-7.

Én is ide tartozom. 8 éve vagyok párkapcsolatban, ez a kapcsolat tökéletes, bátran ki merem jelenteni, hogy nem csak nekem, hanem a páromnak is az. Felejthetetlen 8 éven vagyunk túl, nagyon jól megvagyunk. Viszont nálunk még csak fel sem merül az, hogy jegyben járás vagy hasonlók és nekem ez rosszul esik évek óta. Én nem vagyok olyan, aki ezt felhozza vagy célozgat és kikönyörgi, mert azt nem akarom, az szánalmas. Ha szeretné, úgy megtenné, mint ahogy azok a párok is megtették, akikről írok. Az én párom viszont nem, és úgy érzem, ellene van a dolognak, mert ha néha-néha mond is 1-2 mondatot, az teljesen úgy hangzik, hogy ő baromságnak tartja. Én sajnálom ezt a dolgot, mert úgy érzem mi ketten nagyon jók vagyunk együtt, és azt hittem lehet több is, mint "szimpla kapcsolat". Sokszor fáj, mikor látom, hogy újabb régi ismerős lett eljegyezve, én pedig csak állok, hogy én nem kellek ilyen téren. Nem ettől lenne több a kapcsolatunk, tudom, mégis fáj. Meg is kapom sok felől, hogy engem nem jegyez el a párom(ezt persze neki nem mondom, mert komolyan nem akarom, hogy csak emiatt tegye meg. Ha Ő nem akarja, én sem, bár szerintem még eszébe sem jutott, hogy mi lenne ha.)

Rosszul látnám dolgokat? Felejtsem el ezt a hülyeséget?Tényleg nem tudom mit gondoljak, mert csak azt érzem, hogy ha mi együtt is maradunk még nagyon-nagyon sokáig(mert a kapcsolatunk tényleg tökéletes minden téren), mi mindig csak "járni fogunk" és több nem lesz.

2012. aug. 15. 21:25
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
81%

Pár nap hallgatagság után mond neki azt hogy : át kell gondolnom a kapcsolatunkat...

aztán várd a hatást.

Ha akkor nem fordul meg a fejében akkor felejtheted hogy megkér...bár szerintem nem is fog önszántából. 8 év alatt lehetett volna ideje rá.

Az ilyen kapcsolatok ugy szoktak végződni hogy valamelyik fél dobbant és nagyon hamar megházasodik (láttam magam körül...)

2012. aug. 15. 21:30
 2/37 anonim ***** válasza:
100%

Néma gyereknek.....

Egyik nyugis pillanatban, amikor tudtok beszélgetni, mondd el, hogy úgy érzed, neked ez fontos, neki mi a véleménye. Hallgasd meg, mert lehet, hogy azt hiszi téged sem érdekel, jól megvagytok így.

2012. aug. 15. 21:32
 3/37 Kukaac válasza:
58%
Az egyik ismerősöméknek már van egy 8 éves lányuk, több mint 10 éve ismerik egymást. Még mindig nem házasok, de együtt élnek.
2012. aug. 15. 21:33
 4/37 anonim ***** válasza:
89%

" Ha Ő nem akarja, én sem"

Te is tudod, hogy ez nincs így...

Szerintem semmi gond nincs azzal, ha 8 év után megkérdezed mi a véleménye az eljegyzésről.

100%-ban megértelek , hogy nem szeretnéd eljegyeztetni magad, amit jól is teszel, de az ha kikéred a véleményét illetve elmondod, hogy téged picit bánt, hogy szinte úgy érzed rajtad kívül mindenkit eljegyeznek abban semmi rossz nincs.

Neked is jobb ha megtudod az álláspontját. Lehet, hogy nem akar házasodni, akkor legalább fogod tudni, hogy nem te miattad nem jegyez el hanem elvből senki se jegyezne, ez azért szerintem dobna az önbizalmadon...

Ha viszont neked alapfeltétel úgymond, és nem akarod úgy elélni az életed, hogy sose jegyeznek el / vesznek feleségül, akkor kompromisszumot kell kötni.

8 év után szerintem jóformán bármiről elbeszélgethetsz vele ha jó a kapcsolatod, mond el neki mi bánt és minden rendben lesz.

Ez közel sem egyenlő azzal, hogy " jegyezz el vagy elhagylak..." vagy egyéb szánalmas női megnyilvánulások.

Hajrá!

Én szurkolok!

Amúgy a gyerek kérdés se vetődött fel? Vagy te nem is akarsz?

Picit próbálj meg jobban a sarkadra állni, én picit úgy érzem, hogy túlságosan próbálsz a párod kedvében járni, ami persze egy bizonyos ideig nem baj, de az már gond lehet ha a másik felet elnyomja. (Akár öntudatosan akár öntudatlanul )

2012. aug. 15. 21:34
 5/37 anonim ***** válasza:
68%

ŐŐŐ na...

azért legyünk őszinték ha egy pasi TÉNYLEG odáig van a nőért azért 8 év alatt legalább 1x egy kísérlet félét elmorgott volna...

2012. aug. 15. 21:35
 6/37 anonim ***** válasza:
71%
Ez már nem járás,régen.Egy 2-3 éves kapcsolatra mondjuk azt,hogy járás.Te élettársi kapcsolatban élsz.A pasik egyszerűek,és tényleg sokuknak eszébe se jut az esküvő, a világ legnagyobb baromságának tartják.Ezzel nem téged akar bántani,sőt azt gondolja,hogy te is így gondolod.Ha szeretnél esküvőt,akkor célozni kéne rá.Néma gyereknek anyja sem érti szavát.
2012. aug. 15. 21:36
 7/37 anonim ***** válasza:
90%
6-os vagyok:elírtam,2-3 hónapos kapcsolatra mondjuk,hogy járás.
2012. aug. 15. 21:36
 8/37 anonim ***** válasza:
91%
Kérdezted már, hogy mi a véleménye a házasságról? Mit felelt? Azért a házasságról beszélgetni még nem bűn...
2012. aug. 15. 21:42
 9/37 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Nekem ez sok lenne. 8 év csak úgy? Jogosan érzed, hogy többet szeretnél. Érthető. Ha olyan tökéletes a kapcsolatotok, akkor azt nem értem, hogy nem jött fel ez a téma. Teljesen természetesen kellene erről beszélnetek. Az én férjem 3 hét ismeretség után mondta, hogy elvenne, akkor csak nevettem. Egy éven belül meglett a gyűrű és a lagzi is. 1 év 8 hónapra meg a baba:) Nekünk az volt a természetes, hogy házasság, gyerek. Én 29 voltam mikor megismkedtünk, férjem 31. Nem volt értelme tovább húzni a dolgokat. Ha többet szeretnél ettől, mellesleg joggal, okkal, akkor mondd meg szépen neki. Ha neki nagyon mások az elképzelései, akkor még minidg nincs nagyon késő, hogy lépj. Jobb, most, mint öt vagy tíz év múlva. Én szurkolok Neked!

2012. aug. 15. 21:43
 10/37 anonim ***** válasza:
93%

A megismerkedésetekkor beszéltetek arról, hogy ki hogy képzeli el a jövőjét? Volt valaha szó esküvőről köztetek, bármilyen témában pl; egy barát esküvője kapcsán

Lehet nem gondolja, hogy ez fontos neked.

2012. aug. 15. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!