Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzett a párom, anyáék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzett a párom, anyáék meg kiröhögtek, hogy még gyerekek vagyunk. Mit szólnátok hozzá?

Figyelt kérdés
Én 19 éves vagyok, ő 23. Nem divatból jegyeztük el egymást, igaz, hogy fiatalok vagyunk, főleg én, de nem szeretnék későn házasodni, mindig is az volt az álmom, hogy ha tehetem, fiatalon alapítok családot. Ő is komolyan gondolja, és tudom, hogy nagyon rosszul esett neki, amit anyáék csináltak... Ezen felül nagyon bírják a szüleim, de ez most betett nekik. Engem is bánt, hogy nem vesznek komolyan, pedig dolgoznék a suli mellett, és neki is tök jó állása van. Szerintetek is nagyon korai ilyenen gondolkozni? Mi a véleményetek?
2012. febr. 9. 15:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
8%
És kis viccesen megkérdeztem volna, hogy akkor el se jöttök az esküvőre? És már szervezném is nélkülük a nagy napot. Aztán majd csak észbe kapnak, hogy ez komoly, férjhez megy a lányuk. Ha meg nem, akkor akkor meg is érdemlik, hogy ne legyenek ott.
2012. febr. 23. 17:42
 52/61 anonim ***** válasza:
66%
Szerveznéd a nagy napot....mi a csudából? Mert gondolom a szülők pénze azért kéne az esküvőhöz. Istenem, ezek a valódi komolytalan ks fruskák akik így gondolkoznak, mint utolsó. Hogy akkor ő most esküvőt szervez, bár még félig gyerek hozzá (ha ő is 19 még) de azért játszik esküvőset.
2012. febr. 23. 18:15
 53/61 anonim ***** válasza:
66%
És az utolsó előtti válaszoló szülei kis viccesen megkérdezték volna hogy miből lányom, a csupasz seggedből? :)
2012. febr. 23. 18:16
 54/61 anonim ***** válasza:
8%
53: Nálunk az anyakönyvvezető ingyenes, megvan anyukám ruhája, a nagymamáék gyűrűje és lagzit senkinek sem kötelező tartani. Szóval igen, abból. Ha valaki össze akar házasodni a párjával, akkor a pénz lesz az utolsó szempont.
2012. febr. 23. 18:32
 55/61 anonim ***** válasza:
Egyébként 25 éves vagyok, a párommal élek, mindketten dolgozunk, és köszönöm szépen, nem érzem magam gyereknek. :)
2012. febr. 23. 18:35
 56/61 anonim ***** válasza:
69%

25 vagy TE, ez oké....de egy 19-nek adtad ezt a tanácsot.

Másik: anyukád ne menjen el, de a ruhája azért kéne.

Megmosolyogtatsz :)

2012. febr. 23. 18:37
 57/61 anonim ***** válasza:
55%

Ja, és van aki nem olyan esküvőt akar, hogy bemegy egy irodába és egy jogi aktussal aláírnak egy papírt. Van aki ünnepelni akar aznap a szeretteivel és az már nincs ingyér. Azaz, a legtöbb ember nem ingyenes esküvőt tart. Pl. a kérdezőnek is lehet, hogy kéne menyasszonyi ruha.

Mert azt ugye tudod, hogy ő nem te vagy? És te NEKI tanácsoltál olyat, hogy kis vicceskedve mondja meg hogy akkor anyukája ne menjen el.

2012. febr. 23. 18:39
 58/61 anonim ***** válasza:
71%

Egyébként tényleg érdekes szitu lett volna. "Hát akkor anya ne gyere el mert nem érdemled meg! Ne is gyere el az esküvőmre!! Ja, azért az esküvői ruhádat odaadod? Meg a nagyi gyűrűjét? LÉgyszi-légysziiiiiii!"

És ez nem gyerekes?

2012. febr. 23. 18:42
 59/61 anonim ***** válasza:
59%

Tatám halt meg később és rám hagyta az ékszereiket, köztük a gyűrűiket is. Szép házasságuk volt, és szomorú volt, hogy nem élte meg az esküvőmet. Ha pedig nem adná oda anyukám a ruháját, amit ovis korom óta ígérget, akkor bizony meglepődnék. De vaterán már 10-20 ezer forintért elég szépeket lehet venni.

Egyébként, ha valaki nem érti az iróniát, azért írtam, hogy "kis viccesen", mert kiröhögték a kérdezőt, és gondolom szó szerint. Holott szerintem egy szülőnek feladata és kötelessége, hogy támogassa a gyerekét. Valószínűleg nem fogják fel, hogy a pici lányuk, akit "tegnap" még az iskolába kísértek, lassan felnő és családot alapít. Ez a 19 év is elrepült, amíg a lányuk ekkora lett, hát még néhány, amikor már az unokáikat fogják kergetni a játszótéren. És lehet, hogy gyerekes válasz lett volna, de legalább színvonalában passzol a reakcióhoz.

Az, hogy megdacolja magát és anyu nélkül is megszervezi, csak azt mutatja, hogy nem gyerek. Aztán anyuka úgyis ott lesz és mindenki boldog lesz, ha pedig nem kér bocsánatot azért, hogy kiröhögte a jegyes párt, akkor tényleg mit keressen ott? Az én anyám akkor se csinált volna ilyet, ha 17 évesen álltam volna elé ezzel, max elájul, hogy tényleg? Mikor?

Ha pedig a kérdező hatalmas lagzit szeretne, amit hagyomány szerint a menyasszony szülei állnak, akkor mondja meg anyáéknak, hogy tényleg lesz esküvő, x hónap múlva. Lehet, hogy csak lányos zavarukban röhögtek, másodjára csak felfogják. Célszerű lenne vinni a vőlegény szüleit is, eljegyzési ebédet tartani, és elkezdeni megbeszélni a költségvetést és részleteket. Ja, és nem mondtam, hogy anyuka ne menjen el. Csak megkérdeztem volna a szülőktől, hogy nem is akarnak eljönni? (Utalás arra, hogy minden szülő várja a gyereke esküvőjét. Már hogy a fenébe ne mennének el? Csak előtte még megbeszélnék a lányukkal, hogy ne haragudjon, hogy kiröhögték, de még nem fogták, hogy felnőtt és nem már óvodás.)

Ha pedig valóban férjhez akar menni és 20-21 évesen szülni, szíve joga, mivel a kérdésben valami ilyesmi szerepel, feltételezem, hogy komolyan gondolja a dolgot a kérdező, ezért írtam, amit írtam. Ő tudja, hogy van-e állása neki és a párjának, van-e hova menniük, stb. Ez rám nem tartozik, csak a tény, hogy a szülei kinevettek egy igen fontos bejelentést. És nekem az a véleményem, amit leírtam.

2012. febr. 23. 19:05
 60/61 anonim ***** válasza:
58%
59-minden szavaddal egyetértek:)
2012. febr. 24. 08:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!