Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves eljegyzett hölgyek, lányok! Várom a történeteiteket az eljegyzésetekről!?
Elsősorban az érdekelne, hogy a gyűrűket együtt választottátok ki vagy a páros férfi tagja egyedűl vette meg őket!
(NEM az esküvői gyűrűre gondolok!!!)
Másodsorban pedig váratlanul ért a lánykérés vagy megtervezett volt?
Amerikai divat a kövesgyűrű eljegyzéskor.A magyar szokások szerint eljegyzéskor mindkét félnek karikagyűrű.Az esküvőig a balkézen viselik,az esküvőkor pedig átteszik a jobbkézre.Ha gazdagabb a vőlegény,akkor az eljegyzéskor kísérőgyűrűként ad a karkagyűrű mellé kövesgyűrűt.De ilyenkor szokás,hogy a vőlegény pecsétgyűrűt kap a menyasszonytól.
Tehát a kövesgyűrű nem eljegyzési gyűrű.
Engem igazán meglepett a párom 5 évvel ezelőtt, 10 hónappal azután, hogy megismerkedtünk. Karácsonykor egy jó nagy doboz volt a fa alatt, amit kibontottam, és egy cetlit találtam benne ezzel a felirattal: NEM NYERT. Ez nem az 1. ajándékod. De nem is a 2., mert azok máshol vannak. Ekkor elkezdtem keresni a lakásban, ő mondta, hogy meleg-meleg, forró, stb.
A karácsonyfa díszítésén, egy angyalka szárnyára akasztva találtam egy nagyon szép köves gyűrűt, aminek nagyon megörültem, és azonnal felhúztam az egyik ujjamra. Ahogy fordultam vissza felé, már előttem térdelt, a kezében egy nyitott ékszeres doboz, benne a két karikagyűrűvel, és megkérdezte: Megtisztelsz azzal, hogy a feleségem leszel? Háááát, gondolhatod, bőgtem, mint állat, és persze igent mondtam.
Semmit nem sejtettem az egészből, mindent ő egyedül intézett, egyedül választotta a gyűrűket. Otthon mintát vett az egyik gyűrűmről, megpróbálta felhúzni a saját ujjára, és ez alapján választott utána méretet. De mindkettő nagyon szép.
A történet folytatása pedig: azóta még nem házasodtunk össze, mert nem ez volt a legfontosabb, ugyanis mindketten szeretnénk lagzit, ami nem két fillér sajnos. Inkább vettünk egy kertes házat, és van egy csodaszép 6,5 hónapos kisfiunk. :) B.
Én meglepődtem a lánykérésen, bár igaz már volt szó előtte róla és számítottam rá,hogy valamikor megkér a párom, de mégis meglepődtem. 1 és fél éve voltunk akkor együtt, fél éve éltünk együtt. A lánykérés tavaly júniusban volt.
Ugyanis szülinapom volt és mindenkitől megkaptam az ajándékot - anyuméktól,tesómtól és a páromtól is. A párom vett nekem egy szép nyakláncot és meghívott a kedvenc éttermünkbe vacsorázni.Tehát már úgy voltam vele,hogy az ajándékokat megkaptam, a lánykérés biztos nem most lesz.
De tévedtem. Elmentünk vacsizni, rendeltünk meg minden, egy pillanatra elnéztem és mikor visszafordultam, a párom egy kis dobozt csúsztatott az asztalra. Egy nagyon szép fehérarany gyűrű volt benne :) aztán megkérte a kezem, felhúzta az ujjamra a gyűrűt és naggyon boldog voltam - meg ő is :) egész este csak vigyorogtunk :)
aztán vacsi után elmentünk a szüleimhez és a párom megkért az apumtól is, persze apum belegyezett, volt nagy ölelkezés,néhány könnycsepp (apumat nem sokszor látni könnyes szemmel,de most bizony ő is könnyezett:). szóval az egész nagyon szép volt.
Karikagyűrűnk még nincs,azt majd az esküvőre tartogatjuk,akkor majd közösen választunk. Most csak én viselek gyűrűt. tudom ezt magyar hagyományok szerint nem így kéne, de nekünk így megfelel.
Bementünk egy ékszerüzletbe nézegettünk nyakláncot, fülbevalót, gyűrűt.Még először nem is kapcsoltam :)
MÁr el is felejtettem,az ékszerboltot amikor mondta,hogy öltözzek fel szépen mert elmegyünk étterembe vacsizni.
Sajna az A terve nem sikerült,mert amelyik étterembe menni akart abban lakodalom volt XD
Ezért kimentünk egy Tisza parti településre megnéztük a Tiszát és közben ő letérdelt és egy kis dobozt nyújtott felém és megkérdezte,hogy leszek e a felesége.Természetesen igent mondtam.
Szük családi körben (szülők,testvérek) tartottunk egy eljegyzést (szimpla vacsi).
MÁr azóta házasok vagyunk a karikagyűrűt együtt választottuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!