Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Volt, aki így jegyezte el párját?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt, aki így jegyezte el párját?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy X év után mikor már "elmúlt" a szerelem, rózsaszín köd. Létezik élethosszig tartó szerelem? 4 éve vagyunk együtt és harminchoz közel

#szerelem #szeretet #eljegyszés
tegnap 10:31
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Nem létezik. A szerelem mindig elmúlik. De attól még lehet szeretetben élni.
tegnap 10:31
 2/7 anonim ***** válasza:
44%

4 év után azért szerintem elég korai belaposodni... Ha ez egy 10-20 éves házasság lenne, akkor talán mondanám, hogy hát igen, a lényeg a szeretet és az összecsiszoltság. De még akkor sem feltétlenül, mert nagyon sokszor olyankor lép be a harmadik, amikor már kihűltek az érzelmek, a vágy...

Én nem hinném, hogy a helyedben erőltetném ezt a házasságot, párkapcsolatot, ha nem érzed úgy, hogy ő az igazi, és hogy nagyon nagyon szereted, őt látod magad mellett mint feleség. Ezt tényleg jó lenne alaposan átgondolni, mert még mindkettőtöknek lenne ideje megtalálni az igazit és családot alapítani.

tegnap 10:37
 3/7 anonim ***** válasza:
35%
Hát nálam még mindig van rózsaszín köd. 42f
tegnap 10:46
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk sosem volt igazán olyan rózsaszín köd a kapcsolatunk elején sem. Viszont megvan a szeretet és a tisztelet. Én az igaziban nem is hiszek, szerintem két ember ha szereti egymást, akkor összecsiszolódik idővel. 5 év után jegyzett el, de még nem házasodtunk össze.
tegnap 10:46
 5/7 gergelice16 ***** válasza:
100%
Függ attól, hogy hogyan értelmezed a szerelmet. Ha a szerelem nálad a rózsaszín köd, akkor igen, ez idővel eltűnik. Viszont létezik egy érettebb szerelem is, ahol a lila köd "vaksága" már nem jelentkezik. Ezt a szerelmet idővel csak egyre nagyobb munkával lehet megtartani, és pont ezért ez a tapasztalataim alapján csak nagyon kevés házasságban jelenik meg (összesen 2 ilyet ismerek). Ez az érzés több mint a szeretet és a tisztelet, amit előttem írtak. A szeretet és tisztelet az normál esetben a házasság alapja, ami szükséges ahhoz, hogy együtt tudjon élni a pár. Ez az érzés több ennél. Az én szüleim 45 éve vannak együtt, minden rendben van a házasságukban, de nincs szerelem, csak szeretet. Ellenben a feleségem szüleinél 30 év házasság után is van egyfajta "rajongás" (nem a buta értelemben) a másik felé, ami nagyon látszik, ha rájuk nézel, de nem biztos, hogy jól le tudom írni ezt az érzést. De csak hogy egy példát mondjak erre, amikor az apósom kórházba került, és anyósom egyedül volt otthon a gyerekekkel, szinte depressziós lett, hogy nem tudja az estéit a szerelmével tölteni. Egy olyan házasságban, ahol már csak a szeretet és a tisztelet él, a feleség gondozná a férjét a kórházban, de nem lenne egy hatalmas űr a szívében, hogy egyedül kell lennie esténként. Szóval létezik ez a szerelem, de ezt magamon is tapasztalom, hogy idővel sokkal-sokkal nagyobb munka ezt fenntartani, pláne mióta gyerekem született.
tegnap 11:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon függ attól, hogy ti milyenek vagytok, mire vágytok. Az én szüleim szerintem kb így lehettek, ők sosem voltak az a nagy, elsöprő szerelem képviselői, nekik elég volt a házassághoz a kezdeti tisztelet, hogy már ők is pont "időben" voltak hozzá, meg a közös célok. Nekem ez biztosan kevés lett volna, én teljesen más személyiség vagyok. Én a nagy érzelmek és az elsöprő szerelem nélkül meg sem fontoltam volna a házasságot, nemhogy még így leélni egy életet... 11 éve vagyok a férjemmel, még mindig pillangók repkednek a gyomromban, amikor meglátom, ha egy napot külön töltünk és ismét találkozunk, akkor nem csak a megszokás, hanem az őszinte vágy vezényel, hogy megöleljem, puszit adjak neki, érdekeljen a napja, stb, hiányzik, ha nem bújhatok hozzá, nem ölelhetem meg csak úgy. Nem érzem azt, hogy az érzéseim csillapodtak volna az elmúlt években ahhoz képest, ami a kapcsolatunk elején volt (amit egyébként szerelem első látásra jelenségként tudnék leírni). Nekem ő életem szerelme, az esküvőnk napján a világ legboldogabb nőjének éreztem magam, én ezt az érzést kerestem és szomorú lettem volna, ha az esküvőnk tényleg csak egy papír aláírása és nem egy érzelmi töltetű esemény.

De ez én vagyok, ha ti eleve kevésbé vagytok temperamentumosak, kevésbé éget a vágy a nagy szerelem és szenvedély irányába, akkor működhet a megbecsülésen és szereteten alapuló kapcsolat is. Vannak józanabb gondolkodású emberek, akik azt állítják, hogy ezek a típusú házasságok tartósabbak is lehetnek, mint az olyanok, mint az enyém.

Szóval szerintem ez rajtatok is múlik, hogy ti milyenek vagytok. Az viszont biztos, hogy ha nem érzed azt, hogy vele boldog vagy és vele szeretnéd leélni az életed, akkor csak azért, mert már 4 éve együtt vagytok és közeleg a 30, felesleges eljegyezni és összeházasodni.

tegnap 12:24
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nyolcév után volt lánykérés - igazából azon csodálkozom, hogy egyáltalán volt (az anyja kétszer házasodott újra, az apja háromszor, neki sajnos gyerekkorától az a norma, hogy mindegyik házasság gallyra megy).

Fellángolós szerelem már nincs, de szeretjük egymást, kívánjuk, a szex rendszeres és élvezetes, kisebb vitákat leszámítva tök jól működünk együtt, közös célok, támogatjuk egymást.

De már 40 évesek leszünk - ez van, volt néhány szar kapcsolat az életünkben, mire összekerültünk.

tegnap 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!