Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Tényleg nem az a normális, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem az a normális, ha az eljegyzés után elkezdik szervezni az esküvőt?

Figyelt kérdés

Mi még az elején megbeszéltük, hogy szeretnénk házasodni majd egyszer és hogy kb mikor, de azt is úgy, hogy 3-4 év múlva, nem pontos dátummal. Az eljegyzés nem ért váratlanul abból a szempontból, hogy tudtam, hogy ez a közös tervünk. A helyszín és az időpont meglepi volt. Pár napig eljegyzés mámorban éltünk, örömködtünk, elmondtuk mindenkinek (család, barátok, kollégák). Aztán el is kezdtük szervezni, ugyanis ősszel volt az eljegyzés, nyáron szerettünk volna esküvőt, 9 hónapunk volt az egészre, úgyhogy az esemény után pár nappal felvettem néhány szimpatikus helyszínnel a kapcsolatot és ők hamar adtak is időpontot egy körbevezetésre.

Egyik barátnőm abszolút nem rosszból, csak megjegyezte, hogy nem sokat vártam a szervezés elkezdésével. Hát ez igaz, de szerintem nem is kell ennyit várni, ha van rá pénz és lehetőség, illetve a pár is hamar szeretne összeházasodni. Azonban kaptam ennél durvább megjegyzést is, amikor felmerült egy másik kérdésemnél, hogy hamar kezdtünk szervezkedni, hogy "én visszakérném a gyűrűt, ha ilyen hamar akarna esküvőt". Meg tele van a gyakori olyan kérdésekkel, hogy el akarja jegyezni a párját, de esküvőt nem most akar, vagy válaszokból derül ki, hogy 4-5 évig voltak jegyesek az esküvő előtt.

Szerintem az eljegyzés arra van, hogy utána legyen is esküvő. Mire várjon a két fél, ha adott hozzá minden? Régen, 50-100 éve egy éven belül voltak az esküvők, most ez miért számít kirívó esetnek?

ma 12:05
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
95%

De ha szerinted így jó, akkor miért érdekel mások véleménye? Ha itt leírják pl. öten, hogy igazad van, akkor jobb lesz? Vagy ha leírják hatan, hogy nincs igazad, akkor te is várni fogsz még a szervezéssel?

Mindenki más, nekem pl. egyáltalán nem fontos a gyűrű, én már attól frászt kapok, mikor valaki az eljegyzést meg az esküvőt úgy kezeli, mintha az lenne élete értelme és az egyetlen járható út a boldogsághoz.

ma 12:09
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a normális, hogy pár napig, esetleg pár hétig örömködés van, aztán viszont már szervezés és egy éven belül, esetleg 2 éven belül (ha mondjuk fiatalok, megvárják a diplomázást, vagy májusban van eljegyzés és nyári esküvőt akarnak, de 2 hónap szervezés kevés, stb) megvan az esküvő.

De amúgy ne hallgass másokra (rám se), az a fontos, hogy nektek jó legyen

ma 12:12
 3/32 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem az a nevetseges, amikor mutogatjak a fbon a gyurut, eltelik 2-3-x ev es meg mindig nem hazasok. Akkor minek kellett az eljegyzes, ha nem hazasodnak ossze? Nekem senki ne mondja, hogy 3 evig kell szervezni az eskuvot. Sok esetben nem is lesz mar eskuvo, csak kellett a “fogdbegyuru”.

Regen az eljegyzes utan 1 even belul megtartottak az eskuvot.

ma 12:13
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Ne törődj mások véleményével, ez a ti kettőtök dolga.
ma 12:13
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi egy évig jártunk, aztán egy évig jegyben jártunk, majd tartottunk egy csendes esküvőt a szűk családdal. Ez volt 5 éve, azóta is házasok vagyunk.
ma 12:15
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem, miért lenne ez annyira meglepő. Az eljegyzés az nem egy hosszútávú stipistopi jobb esetben, hanem annak a jele, hogy össze akarnak házasodni... akkor miért lenne gond az, hogy vki utána rögtön elkezdi a szervezést?

Azt a seggparaszt kommentet én is láttam, aki visszacsinálná az eljegyzést, ha a nő lánykérés után pár nappal pár ajánlatot kérne... nem azért van az eljegyzés? Amelyik pasi ilyenen problémázik, az pont az a típus, aki csak azért kérte meg a nőt, hogy az ne sipítozzon tovább...

ma 12:15
 7/32 anonim ***** válasza:
49%

De ha másoknak jó az úgy, hogy megvan a gyűrű és pár év múlva lesz csak esküvő, akkor mi van? Hadd' döntse már el mindenki maga, hogy hogyan alakítja az életét!

Ezer és ezer oka lehet. Megtörtént az eljegyzés, hogy nyomatékosítsák az összetartozásukat, de közbejött valami, nagyobb kiadás vagy betegség, váratlan élethelyzet, ami miatt eltolódik az esküvő. És? Tartoznak bárkinek elszámolnivalóval? Szerintem ez csak arra a két emberre tartozik, senki másra. Igaz ez a ti kapcsolatotokra is. Ha nektek így jó, csináljátok így, más meg csinálja úgy, ahogy ők gondolják.

Sosem fogom megérteni, hogy miért kell állandóan másokkal és mások véleményével foglalkozni?

ma 12:19
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Férfiként sosem értettem, hogy minek kell eljegyzés, ha utána évek múlva lesz..., HA lesz, esküvő? Értem én, hogy sok pasi ezzel nyugtatja le a csajt, mert így akkor az nem lép le, de akkor is...
ma 12:26
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

Ismertem olyan párokat, ahol évekig jegyben jártak, aztán nem is lett belőle semmi. Szerintem ezeknél a kapcsolatoknál inkább arról szólt a helyzet, hogy valamelyik fél "lenyugodjon", és még pár évig lehessen húzni az agyát.

Én az eljegyzést követő maximum 1-2 évet tartom reálisnak az esküvő megtartásáig.

ma 12:27
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Az élet tele van rosszmájú emberekkel, akik mindenre is megjegyzést tesznek. Van aki azt nem tartja normálisnak ha azonnal szervezik a lagzit, más meg azt ha nem kezdik el azonnal. Ne akarj mindenkinek megfelelni, mert NEM lehet!

Ez a ti életetek, úgy csináljátok ahogy nektek jó! Ne foglalkozzatok mások belekibicelésével.

ma 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!