Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Tényleg nem az a normális, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem az a normális, ha az eljegyzés után elkezdik szervezni az esküvőt?

Figyelt kérdés

Mi még az elején megbeszéltük, hogy szeretnénk házasodni majd egyszer és hogy kb mikor, de azt is úgy, hogy 3-4 év múlva, nem pontos dátummal. Az eljegyzés nem ért váratlanul abból a szempontból, hogy tudtam, hogy ez a közös tervünk. A helyszín és az időpont meglepi volt. Pár napig eljegyzés mámorban éltünk, örömködtünk, elmondtuk mindenkinek (család, barátok, kollégák). Aztán el is kezdtük szervezni, ugyanis ősszel volt az eljegyzés, nyáron szerettünk volna esküvőt, 9 hónapunk volt az egészre, úgyhogy az esemény után pár nappal felvettem néhány szimpatikus helyszínnel a kapcsolatot és ők hamar adtak is időpontot egy körbevezetésre.

Egyik barátnőm abszolút nem rosszból, csak megjegyezte, hogy nem sokat vártam a szervezés elkezdésével. Hát ez igaz, de szerintem nem is kell ennyit várni, ha van rá pénz és lehetőség, illetve a pár is hamar szeretne összeházasodni. Azonban kaptam ennél durvább megjegyzést is, amikor felmerült egy másik kérdésemnél, hogy hamar kezdtünk szervezkedni, hogy "én visszakérném a gyűrűt, ha ilyen hamar akarna esküvőt". Meg tele van a gyakori olyan kérdésekkel, hogy el akarja jegyezni a párját, de esküvőt nem most akar, vagy válaszokból derül ki, hogy 4-5 évig voltak jegyesek az esküvő előtt.

Szerintem az eljegyzés arra van, hogy utána legyen is esküvő. Mire várjon a két fél, ha adott hozzá minden? Régen, 50-100 éve egy éven belül voltak az esküvők, most ez miért számít kirívó esetnek?

tegnap 12:05
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

#24, értem, hogy mit mondasz, és teljesen jogos, hogy mindennek az ember tulajdonít jelenséget, tehát ha ők ketten más jelentőséget tulajdonítanak az eljegyzésnek, akkor más jelentősége lesz.

De ebben azért van ellentmondás is.

Szerintem azt azért tudja mindenki, hogy ez egy háromlépcsős kapubejáró, ami úgy néz ki: pár-jegyespár-házaspár. Nehezen hiszem el, hogy valaki úgy használná az eljegyzés kifejezést, hogy ezzel nincs tisztában.

Oké, akkor mondjuk azt, hogy ők úgy értelmezték ezt a lépcsőt, mint ahol bárki szabadon dönthet, melyik fokozaton áll meg. Valójában ez amúgy igaz is - ha mindkettejüknek jó, hogy jegyesek maradnak, nekem semmi kifogásom. Csak azt nem értem, mi az értelme.

Ez a lépcső egy elköteleződési folyamat, ahol a házasság a legmagasabb fokozat, mert jogi és gazdasági felelősséget is behoz. Nem hangzik túl romantikusan, de az elköteleződés pontosan azt jelenti, hogy milyen árat vagyok hajlandó kifizetni valamiért.

Az tehát tök egyértelmű, hogy mivel több a házaspár a párnál, és azon sem kell sokat rugózni, hogy mivel több egy pár" a két embernél. De a jegyespár mivel több a párnál? Egy ígérettel, hogy eldöntöttem, hogy fel szeretnék menni veled a legmagasabb szintre. E nélkül akkor mit jelent?

Egy ígéretet, hogy komolyan gondolom veled? Ha annyira komolyan gondolom, miért nem veszlek feleségül? Mert nekünk arra nincs szükségünk ilyen garanciára. Oké, de akkor az eljegyzésre miért van szükségünk? Szeretnénk egy rítust, ahol egymásnak megfogadjuk? És ehhez kiválasztjuk azt a jelképrendszert, amiről kijelentettük, hogy nem érdekel, és kiválasztjuk a félutas megoldást, hogy azt átbrandeljük magunknak? Nekem ez sehogy sem áll össze.

Ne érts félre: értem, amit mondasz, illetve ha jól emlékszem azt is mondtad, hogy te nem ebben a cipőben jársz. A vitánk filozófiai, és ha így nézed, azért talán jobban megérted, miért érzem én rettentő felszínes vonalnak ezt a "mi csak jegyesek vagyunk" hozzállást.

tegnap 17:22
 32/32 A kérdező kommentje:
24. Komolyan érdekelne, hogy melyik városban laksz, ahol nincsenek házas emberek :D
tegnap 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!