Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért gondolják még mindig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják még mindig sokan, hogy a nőnek kötelessége a házat rendben tartani, a férfinak pedig a kisujját se kell mozdítania a munkán kívül?

Figyelt kérdés

Szóval sok embernél tapasztalom még mindig ezt a hozzáállást. 2017-et írunk, és még mindig vannak párok/házastársak/stb. akik így élnek. A nő főz-mos-takarít-gyereket nevel-vásárol-pénzt oszt be és természetesen mindemellett dolgozik, a férfi meg dolgozik, aztán hazamegy és elvan magának. Eszébe nem jutna, hogy ő is ott él, ő is gyártja a szemetet, a szennyest, ő is eszik, ő is benne volt a gyerekcsinálásban és még sorolhatnám.

A legszebb amikor a férfi anyja sulykolja ezt a férfibe, és gyűlöli a menyét, ha az nem nyalja 3x körbe a pici fiacskája popsikáját. (Az én anyósjelöltem is így indított mikor különköltöztünk tőle)

Szerencsére én meg tudtam értetni a párommal, hogy nagyon tudom értékelni amikor üres mosogató vár haza, vagy rendben van a lakás, és nem mindent nekem kell csinálnom. Egyenlően felosztottuk a dolgokat.

De például ott van anyám a párjával, mindketten 12 óráznak, de emellett anyám még neveli a két fiát és intézi a házimunkát. A pasas meg csak van, hobbizgat, szerelget, olyan mint egy 3. fiúgyermek.

Szerintem ez rohadt bosszantó... Miért van ez? Rosszul nevelték ezeket a pasikat? Vagy egyszerűen csak el vannak kényelmesedve? Lehet hogy a nők cseszik el, akik a férjük minden szavára ugranak... Nem tudom, de érdekel.

2017. szept. 16. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 A kérdező kommentje:
Igen, igaza van a témával kapcsolatban, le is írtam. Csak most valamiért az a legnagyobb kedvtelése, hogy engem próbál provokálni ahelyett, hogy hasznosabb elfoglaltságot keresne. Mondjuk egy könyvet.
2017. szept. 16. 16:27
 52/74 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező, az általam írt első válaszban, amely a kommentfolyamban a negyedik válasz, már tökéletesen megválaszoltam ezt a kérdést. Azon kívül, hogy fényezzünk tovább, mit szeretnél még megtudni?

Évszázadokig a nők végezték a házimunkát. Ez egy jól beágyazott társadalmi norma volt, amely lassan változik meg. Mi nem érthető ezen?

2017. szept. 16. 16:28
 53/74 anonim ***** válasza:
0%

Nem provokállak. Elmondom, amit gondolok. És mivel igazam van, az igazság viszont kényelmetlen a számodra, frusztrál, hogy átlátok rajtad és nem tudsz manipulálni.

Egyébként köszönöm, nekem most kommentelni van kedvem, úgyhogy ezt teszem. Amikor könyvet szeretnék olvasni, akkor olvasok. Ha szükségem lenne tanácsra ahhoz, hogy mikor mit csináljak, akkor kiírnám ide kérdésként. Látsz ilyen kérdést? Nem látsz.

2017. szept. 16. 16:32
 54/74 anonim ***** válasza:
70%

Ugyebár egyre több a válás és javarészt a nőhöz kerül a gyerek,akit xarrá kényeztet,ha az kisfiú és ez a legveszélyesebb,mert a férfi nem egyébként is sokkal kényelmesebb,nagy általánosságban.

Egy pasi 70-80%ban egyébként is sokkal nehezebben jön rá,hogy ha azt akarja,hogy megmaradjanak mellette,változtatnia kell a viselkedésén,míg egy csomó nő nagy nehezen,de erre azért rájön,tisztelet a kivételnek,mint mindig.Egy nő kezében előbb látok önfejlesztő könyvet vagy pszichés újságot,mint férfi kezében,az is biztos.

Szerencsére a párom nem ilyen és ha vendégül látom a lakásomban kajával,azt se veszi halál természetesnek,sőt,meg is köszöni.

2017. szept. 16. 16:34
 55/74 A kérdező kommentje:

András igen, arról a válaszodról beszéltem. Abban igazad van, és a témába vág. Illetve a következő kommentedben is igazad van. Aztán nekem estél, mert sikerült elolvasnod a teljes kérdésemet, és nem tetszett egy-két mondat, innentől kezdve elkezdtél lovagolni az anyósomon és a kapcsolatomon. Majd jött a 17-es válaszod, ahol megint csak igazad volt, mert nem velem foglalkoztál. Sőt! Még a 22-es válaszod is teljesen igaz volt.

Ezek után megint elkezdtél rajtam pörögni és igen, provokálni ahelyett, hogy dobtad volna az anyósjelöltemet és beszálltál volna értelmes módon a beszélgetésbe. Semmit sem erősítettem meg amit mondtál, te ebből levontad a buta következtetést, hogy csak igazad lehet, és ebből nem engedsz.

Engedj. Szállj le erről a témáról és beszélgess értelmesen, mert ha nem sértegetsz másokat, még komolyan is lehet venni amit mondasz.

2017. szept. 16. 16:44
 56/74 anonim ***** válasza:
0%

Minden válaszomban azt írom, amit gondolok. Ennél többet nem tehetek. Van, akinek nem tetszik, hogy mindig megmondom őszintén, mi a helyzet, de én ettől még így teszek.

Milyen beszélgetésbe kellene még beszállni? A kérdésedet már rég megválaszoltam. Nem maradt már semmilyen kérdés, amire nem kaptál választ.

2017. szept. 16. 16:46
 57/74 A kérdező kommentje:
Hmm.... talán akkor nem kellene többet válaszolnod?
2017. szept. 16. 16:47
 58/74 anonim ***** válasza:
34%
Én sem gondolom így, de az alavető női- férfi szerepeket meg kell tartani.
2017. szept. 16. 16:55
 59/74 A kérdező kommentje:

Kérdés, kinek mi az alapvető női és férfi szerep.

Én például szívesebben vágok fát és nyírok füvet mint takarítsak, de persze utóbbit is megcsinálom :D

2017. szept. 16. 16:57
 60/74 anonim ***** válasza:
0%

Azt mondod, hogy beszélgessek "normálisan" (miközben nálam normáálisabban senki nem beszélget itt), aztán viszont nem tudod megmondani, hogy mégis miről szól az a beszélgetés, amibe be kellene szállnom.

Kezdem érteni, hogy miért egy 30 éves mamapicifiával vagy. Egy normális férfi nem sokáig tűrne meg maga mellett egy ilyet, mint te.

2017. szept. 16. 16:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!