Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért gondolják még mindig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják még mindig sokan, hogy a nőnek kötelessége a házat rendben tartani, a férfinak pedig a kisujját se kell mozdítania a munkán kívül?

Figyelt kérdés

Szóval sok embernél tapasztalom még mindig ezt a hozzáállást. 2017-et írunk, és még mindig vannak párok/házastársak/stb. akik így élnek. A nő főz-mos-takarít-gyereket nevel-vásárol-pénzt oszt be és természetesen mindemellett dolgozik, a férfi meg dolgozik, aztán hazamegy és elvan magának. Eszébe nem jutna, hogy ő is ott él, ő is gyártja a szemetet, a szennyest, ő is eszik, ő is benne volt a gyerekcsinálásban és még sorolhatnám.

A legszebb amikor a férfi anyja sulykolja ezt a férfibe, és gyűlöli a menyét, ha az nem nyalja 3x körbe a pici fiacskája popsikáját. (Az én anyósjelöltem is így indított mikor különköltöztünk tőle)

Szerencsére én meg tudtam értetni a párommal, hogy nagyon tudom értékelni amikor üres mosogató vár haza, vagy rendben van a lakás, és nem mindent nekem kell csinálnom. Egyenlően felosztottuk a dolgokat.

De például ott van anyám a párjával, mindketten 12 óráznak, de emellett anyám még neveli a két fiát és intézi a házimunkát. A pasas meg csak van, hobbizgat, szerelget, olyan mint egy 3. fiúgyermek.

Szerintem ez rohadt bosszantó... Miért van ez? Rosszul nevelték ezeket a pasikat? Vagy egyszerűen csak el vannak kényelmesedve? Lehet hogy a nők cseszik el, akik a férjük minden szavára ugranak... Nem tudom, de érdekel.

2017. szept. 16. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
30%
Hát nem ásom, kérdező.:))) Neked sem kellett sok és kimutattad a fogad fehérjét. Úgy látom, pontosan rátapintottam az érzékeny pontodra. Csalódott vagy, hogy ennyire simán átlátott rajtad valaki. Kényelmetlen érzés lehet. A leleplezésre reagálnak ilyen agresszíven a kérdezők.
2017. szept. 16. 15:26
 32/74 anonim ***** válasza:
92%

Én ezt soha nem értem, hogy valakinek meg kell mutatni... engem soha az életben nem érdekelt a főzés, és bár a pörkölt egy egyszerű étel, mint egy fogyatékos, lépésről-lépésre leírtam, amit Anya csinált.

De virslifőzés meg tojássütés... azért ehhez nagyon bambának kell lenni. Ez már szerintem nem a szülő hibája. A legtöbb házimunka olyan, hogy nem kell hozzá szaktudás, de muszáj megcsinálni. Mert igen, az a szülő hibája, ha mindent megcsinált a gyerek helyett, és az lusta lett, de ha a gyerek már felnőtt és elköltözött, és nem tudja józan paraszti ésszel összekötni, hogy szivacs + súrolószer, az ott már saját defekt.

2017. szept. 16. 15:28
 33/74 A kérdező kommentje:

Igen, bamba volt. 30 évesen költözött el otthonról, 2 szenyát még összerakott magának, de a tűzhelyhez már nem mehetett oda, hogy összeüssön magának valamit, mert az anyjának meggyőződése volt, hogy nem tudná megcsinálni.

Ott mindent a nő csinált, náluk ez volt a divat, ebből a környezetből jött a párom, ezt kellett "átprogramozni" benne, mert én viszont nem az a fajta vagyok aki szó nélkül játssza a cselédet a férfi mellett. Szerencsére ő sem várja el, ameddig otthon lakott addig belenyugodott, mert az ellenkezés csak konfliktusokat szült.

2017. szept. 16. 15:34
 34/74 anonim ***** válasza:
88%
Az utolsónak teljesen igaza van. A házimunkában semmi bonyolult nincs. Beleértve a főzést is. Egyszerűen akarat kérdése. Aki akar főzni, az utánanéz a neten és megcsinálja. Aki nem akar, azt kell "tanítani". Persze itt nem a fine dining-ról van szó, mielőtt valaki ezzel jönne, mint sufniszakiné egy korábbi válaszban, de ahogy a legtöbben főznek, úgy bárki tud, ha akar.
2017. szept. 16. 15:34
 35/74 anonim ***** válasza:
100%

Keresd a nőt. Az ilyen elrontott férfiak mögött ott van az anyjuk. Minden egyes esetben. Ha vidéki és nagyvárosban tanul tovább akkor van esélye kikupálódni, de az a férfi aki "nem teszi a helyére" az anyját fiatal felnőtt korában, vagy az édesanyjában nincs elég bölcsesség és nem választja le önmaga az elveszett. Nem lehet az ilyeneket megváltoztatni, és szerintem amúgy nem is illik megnevelni a párunkat. Egyszerűen méltatlan helyzet, ami ellenkezik az én egyenlőségről vallott elveimmel.

Meg aztán kihasználni csak azt lehet, aki hagyja. Csomó nő csak panaszkodik, de egy gyufaszálat nem tenne keresztbe, hogy jobb legyen neki. Ilyen helyzetben nem az a kérdés, hogy miért nem segít a férfi, hanem miért vagyok gyáva lelépni? Miért nem tanultam anyám példájából? Miért nem vettem észre a jeleket? Ha valakin változtatni tudsz az csak te magad vagy.

2017. szept. 16. 15:40
 36/74 A kérdező kommentje:
Nem unod még saját magad? Igencsak szegény életed lehet, ha itt éled ki magad.... Szánalom.
2017. szept. 16. 15:40
 37/74 A kérdező kommentje:

"Ilyen helyzetben nem az a kérdés, hogy miért nem segít a férfi, hanem miért vagyok gyáva lelépni?"

Visszakérdezek: Miért kellene egyből lelépnem ahelyett, hogy megpróbálnám orvosolni a problémát? Mert a kapcsolattal semmi probléma, jól működik, de el kellett jönnünk külön ahhoz, hogy változzanak a dolgok.

2017. szept. 16. 15:43
 38/74 anonim ***** válasza:
31%

Utolsóval majdnem mindenben egyetértek, csak annyit tennék hozzá, hogy lehet, hogy azok a nők választják az ilyen önállótlan férfiakat, akiknek nem jutott jobb. Egy 30 évesen a mamikával otthon ülő férfi egyértelmű selejt. Ilyet csak az a nő választ, az kezd az úgynevezett nevelésébe, akinek nincs választási lehetősége. Lássuk be, vannak ilyen nők. Általában szerényebb adottságokkal.

Kérdező, nem kell elkezdened személyeskedni. Semmit nem tudsz rólam, de megnyugtathatlak, hogy nagyon jól érzem magam.

2017. szept. 16. 15:47
 39/74 anonim ***** válasza:
54%

Ezt most olvastam:

"Ott mindent a nő csinált, náluk ez volt a divat, ebből a környezetből jött a párom, ezt kellett "átprogramozni" benne, mert én viszont nem az a fajta vagyok aki szó nélkül játssza a cselédet a férfi mellett."

Az anyosod nem cseled, hanem fonok, csak azert latod ennek mert taszit teged az eletformaja. Megtiltott vmit a felnott fianak: tok mindegy h az a fozes volt v vmi mas, megtiltotta. Az ilyet matriarchanak hivjak nem cselednek. :P Sok no ugyesen el tudja maszkirozni a vezeto szerepet es ezen a kornyezete nem mindig lat at. En is most kezdem ezeket megerteni, mert belolem sajnos hianyzil a ravaszsag, emiatt no letemre megis aldozataul estem mar a noi modszereknek.

Torma Andrasnak meg amugy igaza van veled kapcsolatban. :/ O mar atlat ezeken a modszereken. Azt javaslom h gondolkodj el ezeken sertodes nelkul, mert ha megfogadod, amit mond sokkal feszultsegmentesebb eleted lesz.

2017. szept. 16. 15:56
 40/74 A kérdező kommentje:

"Az anyosod nem cseled, hanem fonok, csak azert latod ennek mert taszit teged az eletformaja. Megtiltott vmit a felnott fianak: tok mindegy h az a fozes volt v vmi mas, megtiltotta. Az ilyet matriarchanak hivjak nem cselednek."

Egészen biztos vagyok benne, hogy nem mondanád ezt, ha ismernéd :D :D

Visszakanyarodhatnánk az eredeti témára? Mert egyébként neked is és Andrásnak is igaza van sok dologban, illetve ugyanúgy látjuk a fő témát, de megragadtunk az anyósjelöltemnél, és rendesen elkanyarodtunk ebbe az irányba.

2017. szept. 16. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!